Hej dzięki za szybką reakcję, tak dokładnie to tak wygląda jakby zgasł, ale jak zredukuję do 1 i przygazuje to silnik odżywa.
Kable WN mam badziewne przy mocowaniu świecy, nie wiem jak to wytłumaczyć, ale ten lipny zamiennik kabla nie jest zalany plastikiem tylko jest taka zdejmowana koszulka, w związku z czym ta część stykowa ze świecą zawsze mi latała w tej koszulce, iskra też błądziła, czasem guma koszulki nie pozwalała docisnąć kabla do świecy bo guma koszulki się przemieszczała i odbijała. Jednak przeczyściłem kable papierem, ustawiłem odpowiednio koszulki i włożyłem na sztywno tak, że teraz już nie gonią i powierzchnia styku powinna być ok. Jedyną wadą jest to że jak już ściągnę kabel to muszę zdejmować koszulki i na nowo wszystko układać ;/
Wydaje mi się, że to nie jest wina kabli, są felerne ale dobrze je ułożyłem, poza tym przewód wydaję się być organoleptycznie i w dotyku OK.
Ja tak gdybam, że może znów zasyfiłem filterek paliwa poprzez zalanie STP i teraz ten ULTIMATE... ale ja sie nie znam...