Tekst o używanej Mazdzie 6 GG
w podsumowaniu tekstu w ostatnim Auto Świat o poprzedniej 6 pan Jarek z serwisu Auto-Jaksa zmasakrował swoją opinią diesla mazdy. że generalnie wtopa i dno w porównaniu z benzyną. Jestem załamany bo za tydzień mam odebrać swoją nową 6 w dieslu...
Jest jakaś nadzieja, że przynajmniej część usterek, które pojawiały się do tej pory w dieslu 2.0 została już wyeliminowana w najnowszej generacji 6?
- Od: 1 mar 2008, 19:19
- Auto: 6 Sport 2.0 MZR-CD 140 KM 2008
Panowie spokojnie , nie wszystko co tam jest napisane jest moja wypowiedzią , redaktorek ktory to pisał bazował tez na opinii innych serwisantów a porownanie diesla vs benzyny to juz inna bajka . Jezdzę dieslem bo mi odpowiada ( licze sie z kosztami napraw ) benzynka napewno jest tansza w naprawach ale nie daje tylu emocji podczas jazdy .....( mówie tutaj o sobie – trojke kupiłem tez dieslową )
Nawet nie czytałem jeszcze nowego numeru AŚ....
Nawet nie czytałem jeszcze nowego numeru AŚ....
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
nie czytam auto swiata wiec nie moge sie wypowiedziec ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Przeczytałem artykuł w AŚ, nie wiem dlaczego kolega "marzyciel" napisał ze niby zmasakrowałem swoją opinią diesla mazdy 6 ..... to ze bywa kaprysny i nie trawi zamienników w rozrządzie nie jest wyssane z palca taki własnie jest i nie ma na to lekarstwa . Moja wypowiedz to tylko parę słow ( przy fotce ) za resztę nie odpowiadam .... Jak koledzy wiecie sam mam w domu obecnie dwa diesle w tym jednostke koncernu PSA. ( z obu jednostek jestem zadowolony ) Mysle ze kazdą wypowiedz trzeba czytac ze zrozumieniem.....

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):Przeczytałem artykuł w AŚ
I 2.60 zł w plecy
Moim zdaniem Jarek napisał prawdę – dobrze zrobił ostrzegając użytkowników, że skończyły się czasy aut naprawianych u kowala.
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
OK. Może rzeczywiście przegiąłęm z tym "zmasakrowaniem" i nałożyłem na opinie z ramki p. z Auto-Jaksy o kapryszeniu wcześniejszą opinię z tekstu głównego p. redaktora, ktory zakończył "radzimy zainteresować się benzyną – jest dużo pewniejsza niż turbodiesle". I ciśnienie mi trochę podskoczyło...
Ale wracając do mojego pytania, czy jest szansa, że w nowej 6 diesel bedzie trochę mniej kaprysił?
Ale wracając do mojego pytania, czy jest szansa, że w nowej 6 diesel bedzie trochę mniej kaprysił?
- Od: 1 mar 2008, 19:19
- Auto: 6 Sport 2.0 MZR-CD 140 KM 2008
marzyciel napisał(a):czy jest szansa, że w nowej 6 diesel bedzie trochę mniej kaprysił?
Logika wskazuje, że tak, pod warunkiem, ze będziesz o nie dbał jak fabryka przykazała. Wtedy tragediii nie będzie
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Dokładnie , moja szesc zrobiła 25 tysiecy od zakupu poza eksploatacją ( rozrzad , olej,filtry ,klocki e.t.c. ) wszystko działa – leje napęd i jezdze ..... bym skłamałmagicadm napisał(a):Logika wskazuje, że tak, pod warunkiem, ze będziesz o nie dbał jak fabryka przykazała. Wtedy tragediii nie będzie

Redaktor z AŚ główie pytał mnie o motory benzynowe ( nie wiem dlaczego , przeciez wiecej jest diesla w tym kraju niz benzyny
W ramki oprawie i powieszę w warsztaciemagicadm napisał(a):I 2.60 zł w plecy

Marzycielu, wymieniaj to co trzeba na czas, tankuj paliwo na sprawdzonych stacjach, wejdź czasem na forum, poczytaj opinie i rady innych użytkowników a wtedy autko będziesz miał wieczne. Jak zaczniesz kombinować i wsadzać zamienniki tam gdzie nie trzeba, olej wymieniać nie co 10 tys. a np. co 20 tys. to wtedy zaczną się schody.
A ja mam pytanie formalne do Jarka, (nie czytałem jeszcze artykułu) skad oni wiedzieli o Tobie? przeciez nie masz stacji ASO, nie sprzedajesz mazd. masz tylko swoj warsztat,(servis) no i czasem coś tu skrobniesz na tym biednym forum
czy w koncu nadchodza takie czasy.. ze siła internetu i pozytywne opinie uzytkowników mazd zaczynaja procentowac ?To może Cie wezma na prezesa mazdy w pl
W koncu przez te wszystkie lata zrobiles dla mazdy wiecej niz wszystkie ich reklamy razem....
Jaksa prezesem Mazdy w pl
!!! Kto za?????
Jaksa prezesem Mazdy w pl

Mazda 6
Założyłby wtedy garnitur, dostał sekretarkę, asystentkę, służbową furę i ........ , zniknąłby z forum i do kogo wtedy z problemem?
no fakt, nie pomyslałem o tym

Ps własnie przeczytałem art. miło sie patrzy ze fachowiec jest od nas z Forum a nie np z serwisu Mazdy,lub innego jakiegos wielkiego ASO
Mazda 6
Po nową 6-tce wcześniej pojechali, ale poprzedni model chwalą. Dali dobrą ocenę bo dostępne są już tylko auta używane.
Jak wejdzie kolejna generacja 6-ki obecną (ale już wtedy używaną) także będą chwalić
Jak wejdzie kolejna generacja 6-ki obecną (ale już wtedy używaną) także będą chwalić
Wcześniej jeździłem: Nissan Sunny 1.4 `95, Toyota Yaris 1.0 `03,`04,`05, Renault Clio 1.5 DCI `06, VW Passat 1.9 TDI `03, Mazda 323F 1.5`96
- Od: 22 mar 2007, 21:59
- Auto: była 323f, BA, 1996,
była 6 GY MZR-CD 2003,
był Xedos 9, 2,5l 2001, automat
jest BMW 3 (E46), 2,0 diesel, 2001,polift, automat