Tekst o używanej Mazdzie 6 GG
w podsumowaniu tekstu w ostatnim Auto Świat o poprzedniej 6 pan Jarek z serwisu Auto-Jaksa zmasakrował swoją opinią diesla mazdy. że generalnie wtopa i dno w porównaniu z benzyną. Jestem załamany bo za tydzień mam odebrać swoją nową 6 w dieslu...
Jest jakaś nadzieja, że przynajmniej część usterek, które pojawiały się do tej pory w dieslu 2.0 została już wyeliminowana w najnowszej generacji 6?

- Od: 1 mar 2008, 19:19
- Auto: 6 Sport 2.0 MZR-CD 140 KM 2008
Panowie spokojnie , nie wszystko co tam jest napisane jest moja wypowiedzią , redaktorek ktory to pisał bazował tez na opinii innych serwisantów a porownanie diesla vs benzyny to juz inna bajka . Jezdzę dieslem bo mi odpowiada ( licze sie z kosztami napraw ) benzynka napewno jest tansza w naprawach ale nie daje tylu emocji podczas jazdy .....( mówie tutaj o sobie – trojke kupiłem tez dieslową )
Nawet nie czytałem jeszcze nowego numeru AŚ....
Nawet nie czytałem jeszcze nowego numeru AŚ....
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
nie czytam auto swiata wiec nie moge sie wypowiedziec ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko

- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Przeczytałem artykuł w AŚ, nie wiem dlaczego kolega "marzyciel" napisał ze niby zmasakrowałem swoją opinią diesla mazdy 6 ..... to ze bywa kaprysny i nie trawi zamienników w rozrządzie nie jest wyssane z palca taki własnie jest i nie ma na to lekarstwa . Moja wypowiedz to tylko parę słow ( przy fotce ) za resztę nie odpowiadam .... Jak koledzy wiecie sam mam w domu obecnie dwa diesle w tym jednostke koncernu PSA. ( z obu jednostek jestem zadowolony ) Mysle ze kazdą wypowiedz trzeba czytac ze zrozumieniem.....

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):Przeczytałem artykuł w AŚ
I 2.60 zł w plecy
Moim zdaniem Jarek napisał prawdę – dobrze zrobił ostrzegając użytkowników, że skończyły się czasy aut naprawianych u kowala.
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
OK. Może rzeczywiście przegiąłęm z tym "zmasakrowaniem" i nałożyłem na opinie z ramki p. z Auto-Jaksy o kapryszeniu wcześniejszą opinię z tekstu głównego p. redaktora, ktory zakończył "radzimy zainteresować się benzyną – jest dużo pewniejsza niż turbodiesle". I ciśnienie mi trochę podskoczyło...
Ale wracając do mojego pytania, czy jest szansa, że w nowej 6 diesel bedzie trochę mniej kaprysił?
Ale wracając do mojego pytania, czy jest szansa, że w nowej 6 diesel bedzie trochę mniej kaprysił?

- Od: 1 mar 2008, 19:19
- Auto: 6 Sport 2.0 MZR-CD 140 KM 2008
marzyciel napisał(a):czy jest szansa, że w nowej 6 diesel bedzie trochę mniej kaprysił?
Logika wskazuje, że tak, pod warunkiem, ze będziesz o nie dbał jak fabryka przykazała. Wtedy tragediii nie będzie
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Dokładnie , moja szesc zrobiła 25 tysiecy od zakupu poza eksploatacją ( rozrzad , olej,filtry ,klocki e.t.c. ) wszystko działa – leje napęd i jezdze ..... bym skłamałmagicadm napisał(a):Logika wskazuje, że tak, pod warunkiem, ze będziesz o nie dbał jak fabryka przykazała. Wtedy tragediii nie będzie
) Redaktor z AŚ główie pytał mnie o motory benzynowe ( nie wiem dlaczego , przeciez wiecej jest diesla w tym kraju niz benzyny
W ramki oprawie i powieszę w warsztaciemagicadm napisał(a):I 2.60 zł w plecy

Marzycielu, wymieniaj to co trzeba na czas, tankuj paliwo na sprawdzonych stacjach, wejdź czasem na forum, poczytaj opinie i rady innych użytkowników a wtedy autko będziesz miał wieczne. Jak zaczniesz kombinować i wsadzać zamienniki tam gdzie nie trzeba, olej wymieniać nie co 10 tys. a np. co 20 tys. to wtedy zaczną się schody.
A ja mam pytanie formalne do Jarka, (nie czytałem jeszcze artykułu) skad oni wiedzieli o Tobie? przeciez nie masz stacji ASO, nie sprzedajesz mazd. masz tylko swoj warsztat,(servis) no i czasem coś tu skrobniesz na tym biednym forum
czy w koncu nadchodza takie czasy.. ze siła internetu i pozytywne opinie uzytkowników mazd zaczynaja procentowac ?To może Cie wezma na prezesa mazdy w pl
W koncu przez te wszystkie lata zrobiles dla mazdy wiecej niz wszystkie ich reklamy razem....
Jaksa prezesem Mazdy w pl
!!! Kto za?????
Jaksa prezesem Mazdy w pl
!!! Kto za?????Mazda 6
Założyłby wtedy garnitur, dostał sekretarkę, asystentkę, służbową furę i ........ , zniknąłby z forum i do kogo wtedy z problemem?
no fakt, nie pomyslałem o tym
no i wiesz, musiał by sie trzymac wytycznych mazdy ..a tak -zawsze moze spróbowac zmodyfikowac..(czytac taniej naprawic) naszą mazde.... ale w sumie to za reklame marki Mazda powinni go jakos docenic.. miło by było.... moze chociaz czesci bedą sprzedawac mu taniej??? hmm bedziemy mieli tansze naprawy...
Ps własnie przeczytałem art. miło sie patrzy ze fachowiec jest od nas z Forum a nie np z serwisu Mazdy,lub innego jakiegos wielkiego ASO
Mazda 6
Po nową 6-tce wcześniej pojechali, ale poprzedni model chwalą. Dali dobrą ocenę bo dostępne są już tylko auta używane.
Jak wejdzie kolejna generacja 6-ki obecną (ale już wtedy używaną) także będą chwalić
Jak wejdzie kolejna generacja 6-ki obecną (ale już wtedy używaną) także będą chwalić
Wcześniej jeździłem: Nissan Sunny 1.4 `95, Toyota Yaris 1.0 `03,`04,`05, Renault Clio 1.5 DCI `06, VW Passat 1.9 TDI `03, Mazda 323F 1.5`96

- Od: 22 mar 2007, 21:59
- Auto: była 323f, BA, 1996,
była 6 GY MZR-CD 2003,
był Xedos 9, 2,5l 2001, automat
jest BMW 3 (E46), 2,0 diesel, 2001,polift, automat