Oznaczenie aparatu zapłonowego
Strona 1 z 1
witam wszystkich, wiem że temat aparatu zapłonowego był już wałkowany ale niestety nie znalazłem tego co mnie interesuje. Prosze jeśli ktoś wie czy moge zamiast mojego aparatu TOT 52071 A BKF01 2410 moge zastosowac trochę nowszy o symbolu TOT 52171 DKF 614Y01 tez z xedosa6 2.0 v6???????. bardzo prosze o pomoc bo zależy mi na czasie. pozdrawiam
- Od: 25 paź 2005, 00:02
- Auto: Mazda xedos 2.0 v6
maciomas napisał(a):tyle jest mądrych głów na forum
i pewnie myślisz że wszyscy siedzą po 18tej na forum czekając aż zadasz pytanie?

Co do aparatu – jeżeli tylko ilość wyprowadzeń/złączek/pinów w kostkach się zgadza to powinno zadziałać.
Ale 100% pewności nie mam.
Co do oznaczenia – nie ma nigdzie na obudowie odlanego/odciśniętego sybmolu? (nie chodzi mi o opisy z tabliczek czy naklejek)
nie wiem, myślałem że ten numer to bedzie numer aparatu!! To który numer wkońcu bierze się pod uwagę kupując używany aparat bo jeżeli chodzi o te co podałem to każdy niby z tego samego roku aparaty a mają inne numery. Nie wiem co brać pod uwagę zeby kupić dobry aparat???!!!!!!Jutro zobacze czy jest jeszcze jais inny numer wybity ale kazdy podaje ten co ja....ale z gory dzieki za odpowiedz. poczekam moze jeszcze ktos inny tez mi cos pomoże.
- Od: 25 paź 2005, 00:02
- Auto: Mazda xedos 2.0 v6
maciomas napisał(a):myślałem że ten numer to bedzie numer aparatu!! To który numer wkońcu bierze się pod uwagę kupując używany aparat bo jeżeli chodzi o te co podałem to każdy niby z tego samego roku aparaty a mają inne numery.
W 626 GE na aparatach też są takie długaśne numery ale są też odlane na obudowie oznaczenia : S1, S3, S5, S6, S9 i to po nich identyfikujesz czy jest taki sam (pewnie po tamtych tasiemcach też się da ale to jakaś wyższa szkoła jazdy)
Strona 1 z 1