Płukanie całego układu chłodniczego – uwagi, sugestie.
Strona 1 z 1
Czy ktoś z was próbował płukać układ chłodniczy płynami profesjonalnymi (Servisowymi) przeznaczonymi głownie do tego celu. Pytam bo mam przytkaną nagrzewnicę a zastanawiam się czy warto lać taki medykament i eksperymentować czy dobierać się fizycznie do nagrzewnicy.
Jak zobaczylem nieprzyjemny szlam w zbiorniku wyrownawczym to sie zmartwilem troche ale postanowilem wlasnie taki eksperyment wykonac. Nabylem w sklepie jakis specyfik do plukania ukladu chlodzacego (dokladnie takie pytanie sprzedawcy zadalem), przedstawil mi kilka produktow wybralem ten drozszy
majac nadzieje ze bedzie lepszy. Czy lepszy to nie wiem
Nie sprawdzilem tamtego.
Wlalem to do ukladu i tak jeszdzilem jakis czas chyba z 500km nastepnie spuscilem cala zawartosc ukladu i nalalem swiezego plynu.
Z tego co mi wiadomo nagrzewnica jest nierozbieralna wiec nie za bardzo sie do niej dobierzesz
Pozostaje jedynie plukac roznymi specyfikami.
pozdrawiam
P.S. nie pamietam nazwy tego preparatu
Wlalem to do ukladu i tak jeszdzilem jakis czas chyba z 500km nastepnie spuscilem cala zawartosc ukladu i nalalem swiezego plynu.
Z tego co mi wiadomo nagrzewnica jest nierozbieralna wiec nie za bardzo sie do niej dobierzesz
pozdrawiam
P.S. nie pamietam nazwy tego preparatu
Wacław Szubert
- Od: 28 sie 2004, 12:33
- Auto: AUDI A6 2.5 TDI QUATRO
Napisz Waclaw_Szubert, czy pomogło, bo piszesz, że płukałeś, ale nie chwalisz się, czy masz np. cieplej w Madzi.
Dzięki.
Dzięki.
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Żeby nie okazalo sie po płukaniu ze nalge w ukladzie jest 10 dziur, ktorych wczesnije nie bylo, takie przypadki często zdażaja sie przy starszych samochodach.
Poprzednio : UAZ, Frontera sport, sierra DOHC, Xantia.
LPG RULEZZ!! CB user.
LPG RULEZZ!! CB user.
- Od: 24 sie 2004, 02:37
- Auto: Astra 1.8 16v combi sport
Nie plukalem dlatego, ze nie mialem grzania, ale dlatego, ze byl nieprzyjemny szlam w zbiorniku wyrownawczym, ktory osadzal sie na przymocowanej do korka drabince.
Pomoglo – szlamu teraz nie ma – jak dlugo go nie bedzie nie wiem
pozdrawiam
pozdrawiam
Wacław Szubert
- Od: 28 sie 2004, 12:33
- Auto: AUDI A6 2.5 TDI QUATRO
Waclaw_Szubert napisał(a):Nie plukalem dlatego, ze nie mialem grzania, ale dlatego, ze byl nieprzyjemny szlam w zbiorniku wyrownawczym, ktory osadzal sie na przymocowanej do korka drabince.
pozdrawiam
Szlam zawsze może zapchać nagrzewnicę ja nie płukałem więc może ją zapchało.
Strona 1 z 1