teraz zaczynam od 320
Polerowanie, malowanie i renowacja felg
..yh moje felgi wyglądają tak
jedna gorzej od drugiej ale to już inna kwestia zdjąłem dziś oponki albo co z nich zostało i przybieram się do polerki..
...a co zrobic z tymi rysami
da się je zapolerować ..
wyglądają na głębokie ale jest w nich dużo jakiegoś syfu smar czy cós pobrudzili mi patałachy..
ktoś ładnie musnął krawężnik i to nie raz
zastanawiam się anodowaniem pytanie czy mnie stać
ale to bedę wiedział w poniedziałek
zdjęcia nie najlepsze robione w piwnicy

jedna gorzej od drugiej ale to już inna kwestia zdjąłem dziś oponki albo co z nich zostało i przybieram się do polerki..
...a co zrobic z tymi rysami

wyglądają na głębokie ale jest w nich dużo jakiegoś syfu smar czy cós pobrudzili mi patałachy..
ktoś ładnie musnął krawężnik i to nie raz
zastanawiam się anodowaniem pytanie czy mnie stać
zdjęcia nie najlepsze robione w piwnicy
Ostatnio edytowano 23 lut 2008, 00:48 przez zipek, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 19 sie 2007, 22:24
kupiłem dziś Paint-ex Plus no i cała pucha poszła mi najedną felgę i efekt taki że tylko powłoka lakiernicza uległa rozpuszczeniu... pozostała jescze warstwa farby.. wnioskuję że potrzeba przynajmniej jednej puszki na fele...
szukam innego środka bardziej skutecczenego
kolega pracuje w laboratorium policji i mówł że koledzy używają czegoś co wyżera lakier do blachy-sprwadzają w ten sposób podczas ekspertyzy czy auto ma oryginalne numery nadwozia
szukam innego środka bardziej skutecczenego
kolega pracuje w laboratorium policji i mówł że koledzy używają czegoś co wyżera lakier do blachy-sprwadzają w ten sposób podczas ekspertyzy czy auto ma oryginalne numery nadwozia
ja uzywalem do tego scansola a efekt... hmm mizerny 2 albo 3 puszki mi poszly na felge a ile jeszcze skrobania szpachelka bylo
Jedyna zaleta scansola to niska cena ale przydaloby sie cos duzoooo lepszego bo podklad mocujacy lakier do aluminium zdzieral sie fatalnie.
Mercedes SLK kompressor
- Od: 21 kwi 2006, 11:02
- Auto: Mercedes SLK
zipek napisał(a):Paint-ex Plus
shit , scansol przy umiejetnym zastosowaniu jest ok
promyczek001 napisał(a):hmm mizerny 2 albo 3 puszki mi poszly na felge
duze male
promyczek001 napisał(a):a ile jeszcze skrobania szpachelka bylo
po kazdym srodku do usuwania lakieru trzeba drzec szpachelka , niestety
promyczek001 napisał(a):bo podklad mocujacy lakier do aluminium zdzieral sie fatalnie.
kilka warstw scansolu zalatwia sprawe
- Od: 17 sty 2005, 21:18
- Auto: GMC Safari Hi-top , Skoda Fabia III 1,2 Tsi
właśnie kilka wartsw..nie chce narzekać bo nie ma na co(efekt końcowy) ale ile pifa przy tym idzie...
dziś z chłopakami wyczyściliśmy 2 z lakieru i farby i zrobiliśmy podejście do polerki...jedno jest pewne samotnie->bez browara-< to się można zniechęcić
p.s polecam scanslo'a- tańszy wydajniejszy bo i tak trzeba kilka warstw położyć 'paint-ex' jest ok, skuteczny ale nie jest wydajny..wcale.
dziś z chłopakami wyczyściliśmy 2 z lakieru i farby i zrobiliśmy podejście do polerki...jedno jest pewne samotnie->bez browara-< to się można zniechęcić

p.s polecam scanslo'a- tańszy wydajniejszy bo i tak trzeba kilka warstw położyć 'paint-ex' jest ok, skuteczny ale nie jest wydajny..wcale.
zipek napisał(a):'paint-ex' jest ok
dokładnie
zipek napisał(a):skuteczny ale nie jest wydajny..wcale.
2-3 sprayów na komplet 15'' to chyba nie jest źle??
ale muszę powiedzieć że kupowałem środek do usuwania lakierów z firmy InterTroton i był wydajniejszy ale cena ta sama była...
zipek napisał(a):p.s polecam scanslo'a- tańszy wydajniejszy bo i tak trzeba kilka warstw położyć
Scansola jeszcze nie próbowałem... ale jak będzie okazja przetestuje...
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
mi jeden starczył na jedną 17"-kę to chyba słaby wynik a i tak poprwaiałem 3 razy scansolem
paint-ex dobrze nawet bardzo dobrze usuwa lakier niestety na grubą warstwę farby, podkładu czy tego co tam jeszcze jest na nich jest za cienki
metoda warstwa po warstwie jest chyba najlepsza... mniej darcia papierem.
zaczynam miec kaca po tym polerowaniu

paint-ex dobrze nawet bardzo dobrze usuwa lakier niestety na grubą warstwę farby, podkładu czy tego co tam jeszcze jest na nich jest za cienki
metoda warstwa po warstwie jest chyba najlepsza... mniej darcia papierem.
zaczynam miec kaca po tym polerowaniu

Pajko napisał(a):po kazdym srodku do usuwania lakieru trzeba drzec szpachelka , niestety
Zacząłem swoje ranty polerować i schodzi jak masełko.
Robię scansolem już któryś komplet felg i nie narzekam..
Pajko napisał(a): scansol przy umiejetnym zastosowaniu jest ok

Sprzedam sporo części do MX-6/626 GE KL 
Za jakiś tydzien/dwa (zależy od pogody) wrzucam je na auto
Tamte igiełki zostały sprzedane
kupiłem nowe Uniroyale Rainsport 2 w rozmiarze 205/55/16W. Mam nadzieje ze bedzie sie na nich jeździło równie dobrze jak na poprzednim modelu... (Rainsport 1)
Pajko napisał(a):czekalem na oponki
Tamte igiełki zostały sprzedane
zipek z wzerami to jest tak , zdierajac lakier zawsze zostaja wzery trzeba sie mocno nameczyc zeby je wyprowadzic na niektorych miejscach jest to baaardzo trudne ale dla chcacego nic trudnego , najlepiej wodna 100/180 i ogien , natomiast na wypolerowanych juz felgach wzery moga sie zrobic z jednego powodu mianowicie niedbalstwa o polerke , o tym jak trzeba dbac o nia pisalem juz kilkanascie razy .
- Od: 17 sty 2005, 21:18
- Auto: GMC Safari Hi-top , Skoda Fabia III 1,2 Tsi