Jak postarzeć / postarzyć lakier w aucie po malowaniu / lakierowaniu

Postprzez ziggy_powrot_gwiazdy » 28 lut 2008, 21:45

Podmalowałem zderzak, tam gdzie mnie koleś walnął i odbił trochę lakieru ale mimo ze symbol lakieru wzialem z ksiazki serwisowej i lkaier był raczej dobrej marki – wyraznie widac ze jest on nowszy niz reszta
i pytanie
jak zrobić zeby róznicy nie było ? Potrzebuje zeby lakier wyblakł-pojasniał trochę

dzieki za pomoc
rt

Brii: Pozwoliłem sobie stuningować temat :)
Forumowicz

Od: 11 sie 2007, 20:17

Postprzez Marek61 » 28 lut 2008, 23:28

Silne promieniowanie UV moze pomóc w tym przypadku.Cieżko to zastosowac ponieważ promienniki UV sa z reguły urzadzeniami stacjonarnymi pracującymi w okreslonej pozycji,więc bez demontażu się nie obędzie. Poza tym dotarcie do promiennika też nie jest łatwe- lakiernie,poligrafia,et.
Stąd zaprawki w miejscach widocznych są nie wskazane,a jezeli juz to sporo pracy trzeba włozyć w polerowanie zaprawki. Pasty ścierne w różnych gradacjach i na koniec polerowanie zaprawki pastą 3M Glace Finish ( u dobrych lakierników dostepna ) .
Panie Boże. Dziękuję Ci za bezpośredni wtrysk podtlenku azotu, chłodnice międzystopniowe, turbosprężarki z łożyskami kuIkowymi i tytanowe sprężyny zaworu.
Amen.
Forumowicz

Od: 27 kwi 2007, 12:23
Auto: Mazda Premacy 2,0 DiTD 2002

Postprzez brii » 29 lut 2008, 01:24

Proszę o wrzucenie tego tematu do Eksploatacji :)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez Fiveopac » 29 lut 2008, 13:25

brii siur honej :D

Moj mONdry kolega zastosowal kiedys starozytną chinska technike – "suchy piach i szczotka do podlogi" <diabełek> pomoglo.
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

Od: 25 kwi 2005, 20:07
Auto: MX5 NC 2.5T
RX8 R3

Postprzez ziggy_powrot_gwiazdy » 29 lut 2008, 16:06

UV to ja moge pozyczyc od kolezanki co paznokcie robi :)
macie jakies inne pomysły ?

Dzieki za pomoc
rt
Przyjmę zlecenia – administracja IT – Warszawa / Poznań / Lublin – a zdalnie wszedzie. http://www.itct.com.pl
Forumowicz

Od: 11 sie 2007, 20:17

Postprzez Marek61 » 29 lut 2008, 22:02

Wpadnij do Zaniemysla Pomorskiego od strony Gdańska. Tam facet plastry klei na te zaprawki.Kosztuje 5 zł od szt.Niejedno auto wyszykował ;P
Widzę ,ze tylko to moze pomóc. :D
Panie Boże. Dziękuję Ci za bezpośredni wtrysk podtlenku azotu, chłodnice międzystopniowe, turbosprężarki z łożyskami kuIkowymi i tytanowe sprężyny zaworu.
Amen.
Forumowicz

Od: 27 kwi 2007, 12:23
Auto: Mazda Premacy 2,0 DiTD 2002