maglownica mazda 323f POMÓŻCIE
Strona 1 z 1
Witam czy ktoś może przśle mi na meila cobrags500@tlen.pl schemat maglownicy z zaznaczeniem którą śrubą można skręcić maglownicę żeby zniwelować luzy. Posiadam mazdę 323F 1.8 16V z 1990r i jest moim oczkiem, chciałbym ulżyć jej w cierpieniach i jakoś zniwelować te luzy na maglownicy. Całe zawieszenie już wymieniłem(amory, tuleje, sfożnie) została maglownica. Schemat może być rysowany odręcznie abym tylko mógł zobaczyć którą śróbą skręcić. PROSZĘ POMÓŻCIE!
- Od: 7 gru 2007, 16:55
- Auto: mazda323f 1.8 benzyna, 1990r
jak masz wspomaganie to luzu nie zniwelujesz możesz próbować ale wątpie ze Ci to wyjdzie (rozwalisz pompe od wspomagania) musisz położyć sie pod auto i zdjąc taka pełną nakrętke,dam bedziesz miał dostęp do drugiej nakrętki która obraca sie wraz z ruchem kierownicy, ja musisz odkręcić i podejrzewam ze dać jakąs cienką podkładke innego rozwiazania nie widze, w autach beż wspomagania były dwie sruby które sie kontrowały jak za mocno skręciłeś to cieżko sie kręciło kierownicą to tyle
- Od: 26 lip 2006, 19:04
- Auto: mazda 626 20 16v xedos 6 20-v6
ok dzięki. Spróbuję chyba bo nie mogę słuchać tego pukania przy jeździe po nierównościach. Wkurzyłem się bo już wszystko w zawieszeniu wymieniłem a tu dalej pukanie nawet jak ruszam kierownicą na boki.Chyba że znajdę gdzieś dobrą używkę ale pewnie nie
- Od: 7 gru 2007, 16:55
- Auto: mazda323f 1.8 benzyna, 1990r
Były już takie tematy na forum. Wystarczy poszukać.
cobrags500 zapoznaj się z regulaminem tego dzaiłu.
Ten temat za jakiś czas trafi do kosza.
cobrags500 zapoznaj się z regulaminem tego dzaiłu.
Ten temat za jakiś czas trafi do kosza.
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Strona 1 z 1