Kolejne zmiany oświetlenia wewnątrz – już ostatnie.
Wreszcie dokupiłem 20 ledów różnych i zmieniłem podświetlenie deski, wyrównałem plamki na przyciskach (w starszej przeróbce, bo lekko nierówno świeciły) oraz dodałem oświetlenie panelu nawiewu. Całość wygląda tak:
Tak przy okazji to może mi ktoś napisać do czego służy dolna prawa kontrolka??? Jakoś oprócz odpalania to nie widziałem, żeby świeciła. To co widać na zdjęciu to deska bez zmian natomiast zamiast zarówek siedzą już LEDY takie jak z lewej na zdjęciu niżej:
Te co widać większe są to LEDy 0.5W, kąt 140 stopni i świecą biało z bardzo delikatną poświatą zielonego. Do wnętrza i na deskę idealne i bardzo jasne. Do Deski trzeba użyć 6 sztuk takich diodek: 2szt – kierunki i 4szt. zegary. Efekt jest dość dobry chociaż można się przyczepić do niezbyt równomiernego rozłożenia światła.
Całość wygląda mniej więcej tak:
W panelu nawiewu dałem też LEDY takie jak na zdjęciu z lewej strony tylko białe, po włożeniu zielonych nie świecił dobrze pasek temperatury. Niebieski stał się zielonym, a czerwony nie przepuszczał w ogóle światła i nie świecił. Po zmianie na białe ledy wygląda to zdecydowanie lepiej:
Cały panel z radiem i wskażnikiem temperatury i napięcia wygląda tak:
A tak wyglądają przyciski, chociaż akurat to zdjęcie źle oddaje kolory. Spróbuję zrobić kolejne jak się ściemni i zamienię.
Kilku zdjęć zabrakło, padła bateria w komórce, heh i nie miałem jak dokończyć, w każdym razie kontrolki na desce z prawej są teraz innego koloru, ogrzewanie szyby jest zielone, tak samo ABS, reszta bez zmian. No i oczywiście piękne białe światło ze schowka i podsufitki. W podsufitce zmieniłem znowu LEDY na 2szt. 0.5W ale zasilane tak, żeby miały prąd po 0.1A, czyli 0.3W na diodę. Łącznie w podsufitce siedzą dwa LEDY z mocą 0.6W i jest jasno jak w dzień i barwa jest biała

Ale to wszystko kolejnym razem jak porobię fotki.