Mazda6 (GG / GY) – Informacje i opinie o modelu
Maciej przypadek mojej żony sprzed 2 tygodni – poniedzialek godz. 7 rano, dzwoni kochana żoneczka i "kochanie miałam wypadek, to znaczy nic mi nie jest wpadłam do rowu autem, auto też całe" oczywiście powiedziałem jej czy się jej nic nie stało i niech właczy awaryjki i czeka na mnie, pojechałem na miejsce auto już wyciągnęli jacyś murarze i czekała, w miejscy gdzie wpadła do rowu to był łuczek i cały biały asfalt i jeszcze ślady było widać jak ją ślizgnęło na ten rów miała szczęście że nic z przeciwka nie jechało 
- Od: 7 cze 2007, 08:51
Widzę ze zostałem przegłosowany nawet kolega jest za M3Maciej Loret napisał(a):"3" w hatchbacku byłaby lepsza...

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
tom79 ja miałem taka sama sytuacje z moja małżonka,
usłyszałem to samo co Ty, tylko że auto było zdrowo puknięte, spotkało się z przepustem betonowym, przepust nie drgnął na centymetr, auto poszło na złom
na szczęście małżonce nic się nie stało a była w 6 miesiącu ciąży,
teraz boi się jeździć w Magdaleną, wsiada za kierownice sporadycznie np jak sie nawalę i nie ma kto wracać do domu![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
tom79 napisał(a):kochanie miałam wypadek, to znaczy nic mi nie jest wpadłam do rowu autem
usłyszałem to samo co Ty, tylko że auto było zdrowo puknięte, spotkało się z przepustem betonowym, przepust nie drgnął na centymetr, auto poszło na złom
na szczęście małżonce nic się nie stało a była w 6 miesiącu ciąży,
teraz boi się jeździć w Magdaleną, wsiada za kierownice sporadycznie np jak sie nawalę i nie ma kto wracać do domu
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 13 cze 2007, 19:16
- Auto: Mazda 6 3.0 V6 GY
A ja wrócę do tematu i powiem tak:
Często wyjeżdżam i zostawiam moja Magdalenę na lotnisku. Jak wracam po 2 tygodniach, wsiadam i jadę to słowo honoru mam banana na gębie
Świetne to autko...
Musiałem się tym z Wami podzielić... Miał to ktoś z nią jeszcze?
Często wyjeżdżam i zostawiam moja Magdalenę na lotnisku. Jak wracam po 2 tygodniach, wsiadam i jadę to słowo honoru mam banana na gębie
Mazd nie kradnąMyjk napisał(a):Strzegą to chociaż

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Myjk napisał(a):domin1979 napisał(a):Miał to ktoś z nią jeszcze? zeby
Ale podobno lubi sobie pryknąć przy tym... (?)
True...
Myjk napisał(a):PS dwa tygodnie na parkingu lotniskowym?
Strzegą to chociaż?
Niby tak... a jak co to... Mazd nie kradną
domin1979 napisał(a):A ja wrócę do tematu i powiem tak:
Często wyjeżdżam i zostawiam moja Magdalenę na lotnisku. Jak wracam po 2 tygodniach, wsiadam i jadę to słowo honoru mam banana na gębieŚwietne to autko...
Mam dwa auta i w obu mam to samo. Jednym z nich jest Magdalena, drugim Misiek Colt z 93 roku z silnikiem 1.6 113 KM. Do obu jak wsiadam i ruszam, radocha jest wielka choć diametralnie różna. Colta katuję niemiłosiernie ale on wszystko przetrzymuje (na razie

Madzia i Misiek to zgrana para.
- Od: 27 maja 2007, 16:03
- Auto: Mazda 6 diesel kombi
Witam wszystkich serdecznie. Stoję przed zakupem wymarzonej 6. Zamierzam zakupić w
MARCO TUNING w Osinach, mają aktualnie bardzo dobrą ofertę, ale mam jedną wątpliwość. Samochody te miały jednodniową rejestrację w DE w czerwcu 2007 i niestety odtąd biegnie gwarancja. Podobno były rejestrowane przed wysłaniem do dealera w Czechach, ale ten zrezygnował i zostały. Możecie mi wytłumaczyć po co taka rejestracja. Samochód nowy, nieużywany, przebieg 9 km.
Przeczytałem, że arnoldd w Osinach zakupił swoją 6-też na podobnych warunkach???
Pozdrawiam
Krzysztof
MARCO TUNING w Osinach, mają aktualnie bardzo dobrą ofertę, ale mam jedną wątpliwość. Samochody te miały jednodniową rejestrację w DE w czerwcu 2007 i niestety odtąd biegnie gwarancja. Podobno były rejestrowane przed wysłaniem do dealera w Czechach, ale ten zrezygnował i zostały. Możecie mi wytłumaczyć po co taka rejestracja. Samochód nowy, nieużywany, przebieg 9 km.
Przeczytałem, że arnoldd w Osinach zakupił swoją 6-też na podobnych warunkach???
Pozdrawiam
Krzysztof
- Od: 20 lut 2008, 13:10
- Auto: M6 '07 120 PS kombi
Krzysztof.W napisał(a):Podobno były rejestrowane przed wysłaniem do dealera w Czechach, ale ten zrezygnował i zostały. Możecie mi wytłumaczyć po co taka rejestracja.
No przecież napisane. Pytanie podstawowe czy to prawda. W zasadzie jest tak.
Ja zamówiłem samochód, nowy, lizing. Podpisuję umowę w tym tygodniu z lizingodawcą,
ten przygotowuje papiery, rejestruje samochód. Jadę na odbiór, ale jak mi się coś nie spodoba
w samochodzie, to mogę odstąpić i się będzie lizing z dilerem tłuc. Ale samochód już będzie zarejestrowany.
Może to Ci wyjaśni, że taka sytuacja mogła mieć miejsce – tylko czemu rejestracja w DE jak jechały do Czech?
Pozdor Myjk
Myjk napisał(a):– tylko czemu rejestracja w DE jak jechały do Czech?
No właśnie o to mi chodzi, przecież jak jadą do Polski to nie muszą mieć żadnej rejestracji jednodniowej! Gwarancja od chwili zakupu.
domin1979 napisał(a):Mazd nie kradną
tylko czarne kombii

U Mnie było podobnie, auto odbierałem 30 sierpnia a data pierwszej rejestracji i początek gwarancji to 22 czerwca. Sprzedawca Emil Frey Polska poinformował Mnie że ze względu na brak przedstawicielstwa Mazdy w Polsce auto zostało zakupione u niemieckiego dealera i musiało
być tam zarejestrowane.

- Od: 31 gru 2006, 20:36
- Auto: M6 GY MZR-CD 143kM ACTIVE `07
momores napisał(a):data pierwszej rejestracji i początek gwarancji to 22 czerwca.
Moja też by była z rejestracją czerwcową. Szkoda trochę, że już tyle upłynęło gwarancji. Nadal nie jestem pewny tego związku braku przedstawicielstwa z koniecznością rejestracji jednodniowej, przecież u nas sprzedają też tak, że gwarancja jest od dnia zakupu i rejestracji u nas (PRAWDA?)
Potwierdzam: też brałem od Freya w Krakowie i auto byo rejestrowane pierwszy raz u Krzyżaków. Wynika to z tego, że dla "ważności" gwarancji sprzedaż musi się odbyć w autoryzowanym salonie sieci (nie mylić z autoryzowanym serwisem).
Peteros
- Od: 23 cze 2004, 14:44
- Auto: M6CR '07 i BG '91