qbass napisał(a):waldii, humorek chyba dopisuje?
a jak
piottr sprawdz dokladnie z ktorego miejsca kapie a cykaniem zajmiemy sie pozniej
www.mazdaspeed.pl
qbass napisał(a):waldii, humorek chyba dopisuje?
waldii napisał(a):ooknij na zdjecie
piottr napisał(a):____________________
| |
| + korek do olejju |
|___________________|
^
| tu jest wyciek.. .
piottr napisał(a):mi koleś nawciskał że uszczelniacz jakiś poszedł i trzeba by było wymienić, a klekotanie jest od zaworu, a że to zawory hydrauliczne to trzeba będzie wymienić je wszystkie i jest to kosz za same części 700 zł.. + uszczelka głowicy jakieś 100 zł .. no i się nazbierało, odrazu podejżewałem że gość albo jest do kitu albo chce mnie naciągnąć..
no właśnie i żadnego zaworka się nie wymienia. trzeba sprawdzić luzu zaworowe i ewentyalnie je skorygować.soul napisał(a):zacznijmy od tego ze w 1.5 nie ma hydraulicznej regulacji zaworow tylko regulacja na plytkach
Uszczelniacze może też, ale przede wszystkim pierścienie, przeczytaj sobie ten temat http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... azda+kopci .piottr napisał(a):ozwaliły sie mi uszczelniacze zaworów i autko mi dymi przy odpalaniu nie jest tragicznie ale dymi
Manuala do Z5 możesz ściągnąć od naszego kolegi -Gofnet (w stopce ma linka).piottr napisał(a):kupiłbym książkę od tego modelu
piottr napisał(a):przy wymianie zaworu jakigoś musiałbym wymienić popychacze razem ze szklankami na wszystkich zaworach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości