Ceramizery

Postprzez Paweł Mo » 31 sty 2008, 09:01

Mnie zastanawia inna rzecz, skąd się bierze tyle mimo wszystko pozytywnych opini na temat tego preparatu. Gdyby cudownymi właściwościami zachwyciła się jedna osoba, przymnknął bym oko, natomiast zwolenników stosowania ceramizera jest naprawdę bardzo wielu.
Forumowicz

Od: 4 kwi 2012, 12:37
Auto: Audi A4 B5 AHL 1.6

Postprzez sołtys » 31 sty 2008, 09:05

Paweł M. napisał(a):zwolenników stosowania ceramizera jest naprawdę bardzo wielu.

zwolenników magnetyzerów też co nie znaczy że naprawdę działają.
Forumowicz

Od: 20 lip 2005, 16:56
Auto: Focus I TDCi

Postprzez brii » 31 sty 2008, 10:50

sołtys napisał(a):zwolenników magnetyzerów też co nie znaczy że naprawdę działają.

To chciałem powiedzieć :)
Co ciekawe – nawet PZMoty wypowiadają się pozytywnie o magnetyzerach <lol>
A jeśli idzie o ceramizer to się zgrywam, ciągle jestem sceptykiem...
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez sps-snipers » 4 lut 2008, 03:29

Dla mnie jak narazie ceramizer kojarzy sie z oszustwem.Pieprzeni handlarze wlewaja to,zeby chmury dymu niebylo po odpaleniu i zeby oleju niewcinalo.Bo sadze ze to prawda z tym olejem.Mi tez po zakupie tak niebralo.A kontrolowalem z reka na sercu.Jednak kiedy po ponad tygodniu wymienilem olej zaczal sie problem kopcenia z ranca i wcinania oleju.Wiec moze i uwierze w te Doctorki itd.
Forumowicz

Od: 5 sty 2007, 18:46
Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)

Postprzez waldek2000 » 8 lut 2008, 11:30

Po drugiej wymianie oleju mogę napisać, że ceramizer działa nadal. Po zakupie wzięła 1/4 do 1/3l oleju na dystansie 3tys km. Po wymianie został zalany ceramizer i zużycie spadło niemal do zera. Obecnie po następnej wymianie oleju przez 3000 km brak zużycia. Jazda na gazie – co jest ważne. Oczywiście silnik nie był zryty całkowicie bo nie brał wiele oleju ale obecnie bierze mniej.
Forumowicz

Od: 16 mar 2007, 13:27
Auto: 323F BJ DITD, KIA CEED 2.0 CRDI SW

Postprzez Widelec » 8 lut 2008, 23:05

przy takim zużyciu oleju – praktycznie żadnym – to szkoda pieniędzy żeby to cudo w ogóle wlewać...
Forumowicz

Od: 14 maja 2007, 23:13

Postprzez Kenichi » 9 lut 2008, 02:42

Waldek pisz jasniej ! mam rozumieć że jak piszesz "po drugiej wymianie" że jest to 2 wymiana oleju bez ceramizera czyli z ceramizerem 3 a nie 2. Pytanie jeszcze takie czy efekt wyciszenia pracy mechanizmów silnika nadal się utrzymuje, oraz jesli możesz nam zdradzić to napisz jakiego oleju używasz
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 wrz 2007, 17:16

Postprzez waldek2000 » 9 lut 2008, 12:25

Widelec napisał(a):przy takim zużyciu oleju – praktycznie żadnym – to szkoda pieniędzy żeby to cudo w ogóle wlewać...

Tu nie chodzi o to aby zlikwidować nikłe spalanie oleju ale aby w ciągu następnych 100tys km utrzymało się takie samo. A zmniejszenie spalania ( niewielkiego) jest potwierdzeniem skuteczności działania preparatu.
Forumowicz

Postprzez waldek2000 » 9 lut 2008, 12:51

Kenichi napisał(a):mam rozumieć że jak piszesz "po drugiej wymianie" że jest to 2 wymiana oleju bez ceramizera

Jest to druga moja wymiana po zakupie auta. Ceramizer został zalany na drugi dzień po pierwszej wymianie dokonanej przeze mnie. Szacunkowe dane o spalaniu oleju bez ceramizera podaje z eksploatacji na oleju mineralnym zalanym przed samą sprzedażą przez handlarza (bałem się że z motodoktorem a on się bał że do domu nie dojadę na starym oleju), przejeżdżając na nim 6tys km. W wątku bierzącym spotkaliśmy się kilkakrotnie z opiniami jakoby ceramizer działał jak motodoktor i po następnej wymianie silnik zaczyna brać olej spowrotem co nie jest prawdą – przynajmniej w przypadku mojego auta. Ostatnio dość mocno kręcę silnik, bo testuję ustawienia instalacji gazowej i gdyby wykazywał zużycie oleju to byłoby ono dość znaczne.

Kenichi napisał(a):czy efekt wyciszenia pracy mechanizmów silnika nadal się utrzymuje

Nie mogę odpowiedzieć z pewnością, bo przyzwyczaiłem się do obecnego odgłosu pracy silnika i nie mam porównania. Mechanik który wymieniał olej stwierdził że pracuje bardzo ładnie (może ściemniał marketingowo :) ), pamiętam że po zakupie lekko się niepokoiłem ogłosami dochodzącymi po otwarciu maski, ale był wymieniony rozrząd i sprawdzone luzy zaworowe więc coś się mogło zmienić. Niepokoiłem się tym że handlarz wspaniałomyślnie zafundował mi 2,5 l minerała – pewnie aby polepszyć wrażenia słuchowe.
Kenichi napisał(a):napisz jakiego oleju używasz

Lotos półsyntetyk, a obecnie orlen półsynt. bo akurat mechanik miał tylko taki w beczce. Zauważyłem że lotos lepiej płucze silnik bo był brudny a po 3 tys orlen dalej czysty.
Forumowicz

Postprzez Kenichi » 10 lut 2008, 00:27

Czyli jest to dopiero 1 wymiana bez ceramizera,
waldek2000 napisał(a):Lotos półsyntetyk, a obecnie orlen półsynt. bo akurat mechanik miał tylko taki w beczce. Zauważyłem że lotos lepiej płucze silnik bo był brudny a po 3 tys orlen dalej czysty.

Ten półsyntetyk orlenu to może ORLEN OIL SUPER SEMISYNTHETIC SJ/CF 10W/40 czy PLATINUM SEMISYNTHETIC SL/CF 10W/40 ?
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 wrz 2007, 17:16

Postprzez waldek2000 » 10 lut 2008, 08:30

platinum
Forumowicz

Postprzez Krisek » 10 lut 2008, 22:41

kiedys czytalem strone agencji amerykanskiej ktora bada srodki konsumenckie i wiekszosc dolewk uzdatniaczy oleju ... nie wykazaly zadnych popraw w testach ... niewiem komu ufac .... Ceramizera nie testowali ;)

ja jedyne co uzywalem do oleju to Lucas Oil Stabilizer ... co moge powiedziec ze i faktycznie silnik ucichl sporo ... ale i czytalem gdzies ze on powoduje ze olej sie pieni ...
Forumowicz

Od: 20 sty 2008, 07:24

Postprzez wujass » 14 lut 2008, 03:10

Powiedzialem kumplowi o tym cudzie(ceramizer producent Vidar) ze podobno dziala, zadzwonil do Chojnaka i ten sie pod tym podpisal i powiedzial ze USA od 30lat leje to do swoich czołgow :| Ziomek ma supre z turbo i wlal do silnika bo troszku dymi i wcina olej oraz do skrzynki bo biegi c/hacza :] za jakis czas napisze czy jego wozik jeszcze jezdzi :D i ewentualnie czy to cos pomoglo <ganja>
Samo zło!!!
Forumowicz

Od: 21 paź 2006, 15:22
Auto: mx-6 v6

Postprzez wujass » 14 lut 2008, 03:11

Powiedzialem kumplowi o tym cudzie(ceramizer producent Vidar) ze podobno dziala, zadzwonil do Chojnaka i ten sie pod tym podpisal i powiedzial ze USA od 30lat leje to do swoich czołgow :| Ziomek ma supre z turbo i wlal do silnika bo troszku dymi i wcina olej oraz do skrzynki bo biegi c/hacza :] za jakis czas napisze czy jego wozik jeszcze jezdzi :D i ewentualnie czy to cos pomoglo <ganja>
Samo zło!!!
Forumowicz

Postprzez wujass » 14 lut 2008, 03:14

ups... wyslalo mi 2razy <ganja>
Samo zło!!!
Forumowicz

Postprzez rowik » 22 lut 2008, 15:48

Długo zastanawiałem się nad zakupem tego SPECYFIKU... Opinii na ten temat przeczytałem więcej niż książek w swoim życiu ;P I cóż... Prawda jest taka że każdy ma swoje zdanie, jedni uważają że na pewno nie działa mimo że nic na ten temat nie wiedzą, inni podchądzą do tego jak do CUDOWNYCH magnetyzerów :D :D ( czyli czują przyrost mocy rzędu 30% :] ) A prawda jest taka że jak nie spróbujesz to badziewie wiesz :] Dlatego podjechałem do mechanika z moją mazdą... Nie mówilem o co mi chodzi, tylko chciałem żeby mi sprawdził ciśnienie sprężania... Dodam jeszcze że oleju mi bierze pi razy drzwi 0,5 litra na 1000. Pojechałem, kupiłem ten cały ceramizer ( trudno... kto nie ryzykuje ten nie jje ) i w niedziele go wleje, przejezdze te 2000 tys km i jeszcze raz do mechanika... Zobaczymy co z tym ciśnieniem ( bo z tego co się orientuje w silniku 1.3 powinno być 9.4 ( to takie książkowe:) ) Jak się polepszy, przestanie mi brać olej i jak jeszcze coś nadzwyczajnego zauważe to sam go będe polecał, póki co nie ma czym się podniecać <lol>
Początkujący

Od: 15 lut 2008, 01:05
Auto: 323C 1.4 95r

Postprzez brii » 22 lut 2008, 18:14

rowik napisał(a):Zobaczymy co z tym ciśnieniem ( bo z tego co się orientuje w silniku 1.3 powinno być 9.4 ( to takie książkowe:)

CIśnienie mierzone przez mechanika a sprężanie to dwie różne rzeczy...

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Postprzez rowik » 22 lut 2008, 18:57

Hmm... Znaczy się Książkowe 9,4 a takie mierzone przez niego (prawidlowe) to ok 13 ?;> A jak jest mniej niz 9,7 to silnik do remontu? :) ( to taka ,,wyczytana,, wiedza ) ;>
Początkujący

Od: 15 lut 2008, 01:05
Auto: 323C 1.4 95r

Postprzez brii » 22 lut 2008, 19:03

Stopień sprężania a mierzone ciśnienie to dwie różne rzeczy – pierwsze z nich mówi o tym ile razy zmniejszy się mieszanka wprowadzona w cyklu ssania w czasie cyklu sprężania... Drugi mówi o tym jak duże ciśnienie wtłaczanego gazu jest w stanie utrzymać cylinder.

Forumowicz

Postprzez dcc69 » 26 lut 2008, 18:26

Witajcie.
Rowik ma racje!!!!
Nie sztuka mówić coś jesli sie czegoś nie spróbowało. Moja Madzia tez zaczęła brac olej jak smok.
Było dobrze az do chwili kiedy nie wymieniłem oleju. Lotos to jest to nawet mówili tu na forum.
Kupiłem wlałem i co.
Teraz czytam ze Lotos ma duze mozliwosci myjace. I co kazdy musi sie przekonac sam do czegos.
Teraz nawet jak wroce do tego oleju jaki był zalewany wczesniej czyli Texaco mineralny to juz moze byc po ptokach !!!!
Mam kilka wyjść:
1-jeździć i lac oleju coraz wiecej.
2-robic remont silnika / kupno innego silnika
3-sprobowac w CERAMIZER lub LIQUI MOLY

1.Dolewajac po 0,3l na 1000 km nawet tego lotosa 1l-12 zł to wychodzi na 10000 km 3,3 czyli jakies 40 zł. I duzo i mało ale trzeba zakładać ze moze brac coraz wiecej.

2.Remont.
Autko ma 15 lat moze jeszcze pojezdze ja nim ze 3 latka moze 5. I wydac teraz około 1000-1200 zł na remont lub kupowac silnik jak mi to zaproponował Jaksa czyli tez jakies 800-1200.
Przeliczajac na 5 lat 1000 – 1200 zł czyli rocznie wychodzi po 200-250 zł. Ale zakładamy ze przez 5 lat bedzie ok ale to tylko w przypadku remontu ale wymiana na inny silnik moze okazac sie juz po poł roku ze ten silnik jest taki sam jak nasz wczesniejszy bo na zachodzie tez ludzie leja rozne rzeczy do swoich aut tez staraja sie je ratowac. Widziałem u Niemców jak potrafią podpicowac autko bo wiedzą ze przyjedzie Polak i kupi je !!!! A to tylko bo ładnie błyszczy i na czas sprzedazy stoi w garazu :–)

3- Ceramizer lub LIQUI MOLY OIL ADDITIV MoS2 Dodatek do oleju.
Koleżanki i Koledzy wiekszość Naszych autek z Holandii, Niemiec sprowadzana do Polski chodzi na czymś takim.
Prawdą jest to ze to nie zaszkodzi ale i prawdą jest to ze jednak troche pomaga.
Widziałem wiele opisów ze po wymianie oleju autko zaczynało po mału brac olej ale po zalaniu go któryms z tych srodków poprawiało sie.
Jesli cos juz w silniku było to to tylko uzupełniamy.
Co innego jesli auto jezdziło tylko na oleju a z czasem przeszło na Nasze oleje z beczek w hurtowniach olejów i okazuje sie ze zaczyna brac olej i to coraz wiecej.
Wtedy moze nam naprawde pomoc tylko remont bo bedziemy lac po 60 zł i lac i nic to nie zmieni !!! Ale wtedy bedziemy KRZYCZEC to NIC NIE POMAGA !!!! TO ŚCIEMA !!!! TO WIELKI KIT !!!!

Ale teraz powiem Państwu coś takiego.
Wozy bojowe USA są zalewane takimi rzeczami!!!!
Mowiono nam tez o tym w szkole i słyszalem od kuzyna który był min w Iraku.
To sprawdzona technologia ktorą stosuje się po to zeby pojazd uszkodzony który ma wyciek oleju nie doprowadził go nieuruchomienia pojazdu i przechwyceniu go przez wroga.
Prawda jest taka ze są to drogie srodki i dlatego nie kupowałbym na Aukcjach np na Allegro i nie sugerował się komentarzami które to kazdy wystawia zaraz po otrzymaniu przesyłki.
Kupujmy w sklepach lub bezpośrednio od producentów. To uchroni Nas przed tymi ktorzy zerują na ludzkiej krzywdzie a takich rodaków nam NIE BRAKUJE !!!!

Duzo było pytan ... dlaczego nie leją tego producenci aut...????
Proste to tak samo jak nie chcą wielu innych rzeczy wprowadzać do aut tylko dlatego ze ograniczyłoby ich wielkie wpływy z częći zamiennych.

Czyli jeli ktos coś chce spróbowac, przetestuje niech to zrobi!!!!
To są w końcu jego pieniądze. Wiele osób musiałbym wymienić z tego tematu ktore krzyczały ze to jest złe a tak naprawde nie stosowały tego typu srodków.
No chyba ze chiały sprzedać swoje piekne cacka wtedy tak powiedza a zaraz na forum pisali ze jak naleje tego to osiągi bedą lepsze i koleś da się zrobić w jajo !!!!

Jeszcze jedno i oststnie Moto-doctory to nie to samo co – Ceramizer czy LIQUI MOLY OIL ADDITIV MoS2 !!!!
Ostatnio edytowano 28 lut 2008, 16:02 przez dcc69, łącznie edytowano 2 razy
Forumowicz

Od: 6 sie 2007, 13:53
Auto: Mazda 6 , 2.0 MZR-CD
2009 rok, kombi.