przez kkaczor » 1 lis 2011, 00:24
Witam, właśnie wróciłem z przeglądu przy 60kkm i chciałbym pochwalić ASO Auto Księżyno w Białymstoku, wszystko wykonane sprawnie i szybko. Plus podziękowania za "wciśnięcie" przeglądu w napięty grafik – inaczej miałbym spory problem. Co mnie zaskoczyło:
1. okazało się, że miałem NIEORYGINALNE filtry powietrza i przeciwpyłkowy (wymieniane w ASO w Warszawie),
2. filtr przeciwpyłkowy wyglądał jakby ktoś o nim zapomniał przy ostatnim przeglądzie i nie dało się go wyjąć bez narzędzi (znów ASO w Warszawie),
3. dostałem z powrotem resztę oleju silnikowego z bańki (jeżeli oleju Dexelia nie ma z beczek – ASO w Warszawie przycinało mnie przy każdym przeglądzie; muszę zajrzeć do faktur. Czy ktoś wie, czy Dexelię serwisy mają w beczkach?),
4. w końcu ktoś ustawił mi światła tak, że coś widzę w nocy (ksenony) – ASO w Warszawie nie dało rady DWA RAZY (za pierwszym razem przy wymianie reflektora w ogóle ktoś miał w pupie gdzie świeci i walił innym po oczach – musiałem się upomnieć. Za drugim razem zgłosiłem, że chyba świecą za nisko. Okazało sie, że zbyt wysoko i obniżyli. W Auto Księżyno aż mnie zaprosili pokazać. Na maszynce snop światła był centymetr PONIŻEJ poziomu. Nie trudno sobie policzyć ile to metrów na asfalcie.
W środę zawitam do salonu Odyssey w Warszawie z moimi "oryginalnymi" filtrami powietrza i zapytam się o co chodzi (przy ostatnim przeglądzie korzystałem z akcji "klimatyzacja" ale pies z kulawą nogą nie raczył mnie poinformować, że to jest akcja na zamiennikach! A mają taki obowiązek. Nic dziwnego, że wyszło taniej, niż zwykły zakup filtrów przy przeglądzie!!! A to tego mam podejrzenie, że kabinowego nikt nawet nie dotknął kijem przez szmatę, skoro teraz musieli go wyrywać). Filtr powietrza raczej nie wchodził w skład akcji, więc jeżeli okaże się, że zapłaciłem za oryginalny (muszę tylko zajrzeć do faktury) to będzie niezły dym.
Jeżeli ktoś korzysta z usług salonu na Górczewskiej to warto zaryzykować wizytę w innym. Polecam w miarę możliwości odwiedzić ASO Księżyno w Białymstoku. Mam nadzieję, że oddział w Warszawie (na Targówku) podchodzi tak samo do sprawy. Sprawdzę to przy najbliższej okazji.
Ostatnio edytowano 1 lis 2011, 02:30 przez
kkaczor, łącznie edytowano 1 raz