Polerowanie, malowanie i renowacja felg
hehe! ale jak bym dal tam 2 i ole za fajera posadzil to bym rozbujal te koleczka gazem... No dobra szlifierke mam wiec moglibyscie mi doradzic jaki filc na nia zakupic np dac linka na allegro? please?
Mercedes SLK kompressor
- Od: 21 kwi 2006, 11:02
- Auto: Mercedes SLK
promyczek001 mowisz i masz
http://www.allegro.pl/item299012104_tar ... em_ss.html
ja osobiscie uzywam tych filcow i autosol i widzisz na fotce wyzej efekt

ja osobiscie uzywam tych filcow i autosol i widzisz na fotce wyzej efekt
- Od: 17 sty 2005, 21:18
- Auto: GMC Safari Hi-top , Skoda Fabia III 1,2 Tsi
No i super to juz jestem wyposazon w pelna wiedze. Dzieki ze wszelkie informacje. Mam nadzieje ze mi lakieru z ramion felgi nie pozrywa jak bede polerowac.
Mercedes SLK kompressor
- Od: 21 kwi 2006, 11:02
- Auto: Mercedes SLK
promyczek001 napisał(a):Mam nadzieje ze mi lakieru z ramion felgi nie pozrywa jak bede polerowac.
obklej na wszelki wypadek taśmą malarską;)
ja też ranty w swoich "zimowych" niedoszłych felgach polerowałem szlifierką i autosolem i naprawdę błyskawicznie lustro się robiło:)
Pajko jak ten filc sie mocuje na szlifierke? zainteresowales mnie tym, kiedys polerowalem rs'y do fiesty i robilem to filcem na rzep ale rantu w zaden sposob nie dalo sie tak wypolerowac, wiec recznie musialem.. ale klalem jak skonczylem jadna felge a 3 jeszcze lezaly nie zaczete
co do tych kostek polerskich, to ja kupilem biala- chyba do srebra i przyznam ze polerka nabiera glebi, znika tzw mleko a pojawia sie lustro, ale ja polerowalem wczesniej automaxem, moze autosol odrazu robi lustro?
co do tych kostek polerskich, to ja kupilem biala- chyba do srebra i przyznam ze polerka nabiera glebi, znika tzw mleko a pojawia sie lustro, ale ja polerowalem wczesniej automaxem, moze autosol odrazu robi lustro?
- Od: 3 paź 2007, 11:50
- Auto: Prelude BB9
Ja sie całą zimę zabierałem za polerkę felg i ... g... z tego wyszło – czasami się zastanawiam żeby po prostu te felgi sprzedać a na ebay kupić komplet juz wypolerowanych – a różnica 400zł to będzie to co sobie bym zapłacił za polerowanie 1 szt
– bo orginały 5 ramienne do mazdy 6 trzeba polerować ręcznie a maszyna tylko z góry coś weźmie – dużo roboty – podziwiam tych którym się udało – a wiem że się udało bo widziałem efekty – ja chyba pozostanę przy polerowaniu lakieru wiosną i latem 
Liczy się bezpieczeństwo – a im więcej KM tym bezpieczniej
Teraz niestety troche mniej :–(
www.goldwinggl1800.blogspot.com
www.goldwinggl1800.blogspot.com
- Od: 24 lut 2006, 20:01
- Auto: Lancer 2.0 '04 AT
ranty mozna wypolerowac latwo na wywazarce do kol delikatnie dociskajac papier latwy sposob i sprawdzon powodzenia w poerce
WWW.GTNEMESIS.PL
- Od: 5 lut 2010, 20:49
- Auto: mazda323f ba
wystarczy podjechac do poblskiej wulkanizacji i zapytac czy mozna samemu ja mam problem z glowy bo wywarzarke mam w pracy no i super wyszla ta polerka teraz czekam az przyjdzie wiosna zeby je zalozyc 

WWW.GTNEMESIS.PL
- Od: 5 lut 2010, 20:49
- Auto: mazda323f ba
filcem na szlifierce daje radę tylko filc się szybko wyciera a szlifierka ucieka z rąk:)
Co sądzisz o takim zestawie:
http://www.allegro.pl/item306938316_gab ... arna_.html
http://www.allegro.pl/item306962844_pas ... niej_.html
oczywiście do zakamarków jakiś krążek czy trzpień stożkowy

oczywiście do zakamarków jakiś krążek czy trzpień stożkowy
szybciej nie taniej: 666 066 580