Świeca zanurzona do polowy w oleju ! Skąd ten olej ?

Postprzez VIP » 14 lis 2004, 17:40

witam dzisiaj jak wykrecilem swiece to na jednej swiecy zauwazylem olej nazbieralo sie w tej konorze gdzie swieca z jakies 2 cm oleju skad on sie tam wziol ?? czzby uszczelka pod deklem ??

prosze o pomoc

Jaksa Chyba bede musial predzej ten remoncik robic niz myslelismy :))
Forumowicz

Od: 9 lip 2004, 09:39
Auto: XEDOS 6 2.0 V6 Automat

Postprzez marek » 14 lis 2004, 18:58

VIP napisał(a):czzby uszczelka pod deklem

W rzeczy samej :)
Forumowicz

Od: 4 lis 2003, 02:08
Auto: FR+Django+Rail

Postprzez Smirnoff » 14 lis 2004, 19:09

Typowy objaw nieszczelności pod pokrywa zaworów.
Pewnie masz uszczelki z JC.
Pozdr
SM
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 17:16
Auto: ma$da CA KL-ZE – już nie ;) & CA B6

Postprzez tomek » 17 lis 2004, 22:43

wlasnie jestem po wzmianie uszczelki i cieknie. jutro mam poprawiac ale juz u innego fachofca
pzdr Tomek
Forumowicz

Od: 4 lip 2004, 06:43
Auto: Mazda 3 2.0 2017

Postprzez Waclaw_Szubert » 18 lis 2004, 00:02

Zaraz – a reklamacja roboty ?? Dlaczego masz wyrzucac kolejne pieniadze na kolejnego mechanika ?? Na Twoim miejscu meczylbym tego samego goscia !! W ramach gwarancji roboty niech robi !!
Az sam sie przekona ze jak zalozy Oryginal to nastanie suchosc :)
Wacław Szubert
Forumowicz

Od: 28 sie 2004, 12:33
Auto: AUDI A6 2.5 TDI QUATRO

Postprzez tomek » 18 lis 2004, 07:49

robil mi to znajomy, i nie chce by mi cos dalej grzebal przy autku, a rozliczenie... bedzie rozczarowany
pozdrawaim Tomek
Forumowicz

Postprzez Waclaw_Szubert » 18 lis 2004, 09:30

tomek napisał(a):robil mi to znajomy

Roznie sie wychodzi na znajomosciach :)
Dobrze jest miec jednak kogos komu mozesz zaufac w sprawie samochodu – sam wiem jak kogos takiego ciezko znalezc – ale trzeba szukac !!
pozdrawiam
Wacław Szubert
Forumowicz

Postprzez hazell » 19 lis 2004, 09:41

Ze znajomymi jest i dobrze i zle. Dobrze bo zapewne mozna sie elastycznie umawiac, placic itd. Ale wszystko dobrze jak jest dobrze a problemy zaczynaja sie ja cos znajomy spartoli. Wtedy nie dosc ze auto spartolone to jeszcze psuja sie stosunki miedzyludzkie. A jak mechanik jest nie znajomy to w razie czego jak sie z nim poklocisz to trudno. A juz najgorzej jest jak sie robi auta w rodzinie...
Hazell
Forumowicz

Od: 4 cze 2004, 12:08
Auto: BMW E39 523i + SGI

Postprzez tomek » 19 lis 2004, 10:16

hazell napisał(a):A juz najgorzej jest jak sie robi auta w rodzinie...

swiete slowa
pozdrawiam Tomek <lol>
Forumowicz

Postprzez Waclaw_Szubert » 19 lis 2004, 10:20

wystarczy szczera rozmowa i stosunki miedzyludzkie powinny sie poprawic chyba ze Ty lub Twoj znajomy macie handre :)
A to juz inna sprawa :)
Moze zaprosic znajomego (lub rodzinke) na <piwo> i wszystko spokojnie przy browarku opowidziec ze nie chodzi o pogorzeszenie stosunkow pomiedzy wami tylko o to aby samochodzik chodzil jak nalezy :)
pozdrawiam
Wacław Szubert
Forumowicz

Postprzez hazell » 19 lis 2004, 10:23

Tylko gorzej jest jak macie odmienne zdania na niektore tematy, wtedy piwko nie pomoze. Wg jego np. "tak" (czyli np. nadkole przykrecone drutem) moze zostac ale dla Ciebie to iedopuszczalne. I zaczyna sie jazda... A jak jest to ktos zupelnie obcy to w ostatecznosci jakby sie na maksa upieral mozesz powiedziec "rob wale tak jak mowie koniec!!". Mialem jz takie przypadki ze musialem goscia [tiiit] mocno jak mi podlewarowal auto za podloge i ja po prostu wgial. Jak Ci to zrobi ktos z rodziny to wkurwienie jest juz ponadprecietne.
Hazell
Forumowicz

Postprzez Waclaw_Szubert » 19 lis 2004, 11:29

Kazdy moze miec dzien gorszy i lepszy.
Po prostu cos mu na glowe padlo i pogiol Ci podloge – Tobie sie wszystko udaje na tip top ??
Trzeba byc wyrozumialym dla czlowieka – jak cos sie popsuje to sie da naprawic !!
Wszystko mozna zrobic.
Masz racje wiele jest osob, ktore robia na odpiernicz sie. Ale jak z nimi szczerze porozmawiasz i przedstawisz jak Ty dbasz o samochod i o co Ci chodzi to nie widze problemu.
Sam mialem taki przypadek, kiedy musialem dlugo i cierpliwie tlumaczyc czlowiekowi o co mi chodzi (to jest bardzo dobry fachowic tylko czasem chce szybko robote wykonac i pomija szczegoly), fakt, ze byl zly bo musial drugi raz robic tak jak ja chcialem, ale nastepnym razem juz czlowiekowi nie musialem mowic o co mi chodzi – po prostu jak mnie widzi i otrzymuje ode mnie samochod (polecam go innym) to wie jak ma sie nim zajac <uscisk> :)
Gdybym wszystkich zaczol opierniczac za ich zla robote to w koncu zylbym na pustyni z dala od ludzi :) Wystarczy szczera rozmowa – tak do tej pory bylo w moim przypadku.
To nie znaczy, ze kazdemu wierze i ufam, sam wybieram sobie osobe, ktora ma mi autko robic – chce go troche poznac jak robi i jak sie zachowuje (ogladam jego warsztat) i dopiero jak mi odpowiada jego otoczenie (robota) moge mu powierzyc moj skarb :)
pozdrawiam
Wacław Szubert
Forumowicz

Postprzez hazell » 19 lis 2004, 11:42

Po czesci masz racje. W kazdym razie to byl juz ktorys raz z kolei jak gosc mi podpadl i dlatego mnie ponioslo. Aczkolwiek zdarzalo mi sie jeszcze do niego dawac samochody i zyjemy w zasadzie w dobrej komitywie. Czasami faktycznie jest dobry fachowiec – tak jak ten powyzej – ale ma jakas tendencje do odwalania maniany i trzeba caly czas nad gosciem czuwac. Ale gdyby mialo to miejsce w rodzinie... roznie bywa. Konflikt za konfliktem.
Hazell
Forumowicz