A dzis rano jak jechalem do pracy to asfalt byl pokryty lodem
Zmieniać już oponki na zimowe??
No i bardzo dobrze że zmieniłem
Na letnich (Nokian) jeździłem pół roku więc mniej więcej wiem już przy jakim hamowaniu i na jakiej nawierzchni łapią poślizg.
Wczoraj miałem trase na zimówkach (Toyo) paskudna pogoda – cały czas mokro a na dodatek przez 300km padało, nagle mam dosyć mocne hamowanie i zastanawiam się czy nie "pojade", ale nie
Potem było zdecydowanie mocniejsze byłem pewien na 99,9% że będzie poślizg po wodzie w koleinach i kombinowałem już jak z niego wyjść ale tu mnie moje oponki BARDZO ZASKOCZYŁY! – 0 POŚLIZGU!
Potem rozmawiałem jeszcze z wulkanizatorem (znajomy) i potwierdził moje odczucia – na letnich pojechałbym na 100%
Bardzo się ciesze że wiedziałem kiedy zmienić

Na letnich (Nokian) jeździłem pół roku więc mniej więcej wiem już przy jakim hamowaniu i na jakiej nawierzchni łapią poślizg.
Wczoraj miałem trase na zimówkach (Toyo) paskudna pogoda – cały czas mokro a na dodatek przez 300km padało, nagle mam dosyć mocne hamowanie i zastanawiam się czy nie "pojade", ale nie
Potem było zdecydowanie mocniejsze byłem pewien na 99,9% że będzie poślizg po wodzie w koleinach i kombinowałem już jak z niego wyjść ale tu mnie moje oponki BARDZO ZASKOCZYŁY! – 0 POŚLIZGU!
Potem rozmawiałem jeszcze z wulkanizatorem (znajomy) i potwierdził moje odczucia – na letnich pojechałbym na 100%
Bardzo się ciesze że wiedziałem kiedy zmienić

Nie czuć, że przyspiesza – tylko jakoś inni stoją zamiast jechać
V6 – no more questions...
V6 – no more questions...
- Od: 27 maja 2004, 20:02
- Auto: 323F (BA) – 2.0 V6 GT
Krasnal napisał(a):Potem było zdecydowanie mocniejsze byłem pewien na 99,9% że będzie poślizg po wodzie w koleinach i kombinowałem już jak z niego wyjść ale tu mnie moje oponki BARDZO ZASKOCZYŁY! – 0 POŚLIZGU!
To teoretycznie juz ci sie oponki oplacily (poslizg ,stluczka ,wypadek,naprawa )
Oby wiecej takich przekonanych do opon zimowych.
pozdrawiam
- Od: 20 cze 2004, 15:39
- Auto: Mazda 626GW FS 2.0L 98.
Równiez dzsiaj zmieniłem – ale z 15" na 15" – tak więc źle nie jest
Ciekawe jak wyglądałoby moje autko na większych? (to tak a propos wypowiedzi Crimera)
Pozdrowienia
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
- Od: 27 maja 2004, 10:00
- Auto: MX-3 1.8 V6 wersja USA '92
RULES napisał(a):a Ja jestem twardy i wytrzymam chyba jeszcze z 1,5 tygodnia.
Znaczy sie – czekasz do wyplaty??
Pozdrowienia
Huano
---------------------
Huano
---------------------
Huano napisał(a):RULES napisał(a):a Ja jestem twardy i wytrzymam chyba jeszcze z 1,5 tygodnia.
Znaczy sie – czekasz do wyplaty??
Znaczy sie czekam na nasz spot 28 listopada i na seryjny zderzak ktory jedzie do mnie z Radomia poniewaz bede musial go zamontowac przed sniegiem zeby nie polamac mojego. Zimowki zaloze dopiero jak bede mial zderzak seryjny poniewaz srednice kolo zimowego mam troche mniejsza od letniego a kazdy centymert sie u mnie liczy. Im mniejsze kolo tym mniejszy przeswit miedzy zderzakiem obecnym a droga, im mniejszy przeswit tym coraz czesciej gdzies "pierdolne" na nierownosciach.
Bleee
Prawdziwy mężczyzna powinien posiadać wał a nie jakieś tam przeguby :P
- Od: 16 lis 2003, 12:35
- Auto: CLS320 CDI
RULES napisał(a):Znaczy sie czekam na nasz spot 28 listopada i na seryjny zderzak ktory jedzie do mnie z Radomia poniewaz bede musial go zamontowac przed sniegiem zeby nie polamac mojego. Zimowki zaloze dopiero jak bede mial zderzak seryjny poniewaz srednice kolo zimowego mam troche mniejsza od letniego a kazdy centymert sie u mnie liczy. Im mniejsze kolo tym mniejszy przeswit miedzy zderzakiem obecnym a droga, im mniejszy przeswit tym coraz czesciej gdzies "pierdolne" na nierownosciach
O tym to nawet nie pomyslalem

Pozdrowienia
Huano
---------------------
Huano
---------------------
RULES napisał(a):a Ja jestem twardy i wytrzymam chyba jeszcze z 1,5 tygodnia
marek napisał(a):A ja też jestem twardy i jeszcze mam letnie
Bo trzeba być twardym a nie miętkim ! My się zimy nie boimy
No to życze Wam, Panowie powodzenia, bo własnie dziś docenilem wartość swoich zimówek
Pozdrawiam i radze nie udwac twardziela i zakladac zimowe kapcie.
Nightdream napisał(a):No to życze Wam, Panowie powodzenia, bo własnie dziś docenilem wartość swoich zimówek Rano odgarnianie jakichś 4cm śniegu z auta
Dziś się obudziłem a za oknem śnieg... Chyba założe zimówki
Tak, zmieniać i to w 3 sekundy, tak dzisiaj w Warszawie napierdziala to białe badziewie ze zanim odsniezysz samochod to juz druga warstwa napada.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH