Sworzeń wahacza – problem z zakupem.
Strona 1 z 1
Witam mam problem z kupieniem sworznia wahacz dolnego do mazdy gdyż mam model po liftingu i jest tam inne mocowanie sworznia do zwrotnicy to co się ściska.Jest tam podtoczenie na sworzniu na śrube 10mm.Chciałem kupić zamiennik firmy 555 ale tam jest podtoczenie na śrube 12 mm.Niewiem czy załozyc bo jest luz góra dól,czy przy ściśnięciu to będzie w porządku.Proszę o poradę
- Od: 27 lis 2005, 00:39
- Auto: Mazda Premacy 1,8 Benzyna 2004
Koledzy wrzuccie jakies fotki wahacza przedniego do BA , bo potrzebuje pokazac komus co nalezy wymienic. Dzięki
Chodzi mi o zdjecie sworznia wahacza
- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)

Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Dzieki wielkie.Widzialem na allegro za 18 zeta.Czas wymienic bo zawiecho sie tlucze jak szlak.A na przegladzie niechcial podbic,bo powiedzial,ze jak sie rozwale to on pojdzie siedziec.I przez taka oto czesc auto naprawde jest niestabilne na drodze
Tylko fajnie by było jakby bylo cale zdjecie przedstawiajace [waaaco?],jak sie mam za to zabrac :–) ale juz wszystko wiem 
Wzialem sie dzis za wymiane sworznia z kumplem.Szczerze,dajcie to mechanikowi.Nakretki ze srub ledwo co poszly .Trzeba nie dosc,ze porzadne klucze to jeszcze nieszlo wybic srub.Koszmar!! Ale wzielimy palnik przyjarali sruby i sie ladnie wybilo.Kolejna przeszkoda bylo zalozenie sworznia.Jaja jak no,porazka,.Wyskoczyl przegub wewnetrzny i trzeba bylo sciagac opaske i go wsadzic
,oczywiscie pamietajac o wrzuceniu tam troche smaru.Poo 3 godzinach marzniecia w garazu robota zakonczyla sie sukcesem.Zawiecho przestalo sie tluc.Ale niepolecam robic tego likiom 
Strona 1 z 1