Immobilliser
Strona 1 z 1
W Twoim modelu sterownik jest przyczepiony do ściany grodziowej, nad nogami kierowcy. Taka czarna puszka z białą naklejką, a na niej długi numerek i chyba kod kreskowy był. Jeśli chciałbyś go odłączyć, to nie radzę, bo sterownik komunikuje się również z komputerem, więc i tak nie odpalisz samochodu.
To zrób inaczej. Na stacyjce masz czarny pierścień z napisami ON, I, II czy jakoś podobnie. Od niego odchodzi kabelek do czarnej małej puszki, a od tej puszki będzie już szedł biały przewód do sterownika. W ten sposób powinieneś go znaleźć.
To samo pytanie tylko w mx-3 może ktoś wiedział. Jak już kilka razy pisałem mam problem z immo. Gdzie on jest czy z komputerem czy też osobno. Komputer już kupiłem, żeby się teraz nie okazało, że brakuje mi coś jeszcze. A może ktoś wie jak wyłączyć całkowicie immo. Tak by było najprościej.
Ta puszka najprawdopodobniej znajduje sie miedzy jednym a drugim pasazerem kawalek za radiem ale z dolu.Radze sie tym niebawic.Ja sie bawiłem bo myslalem ,ze to jest jakis antyradar
bo taki tez emblemat byl na tym namalowany ale sadze tez,ze jest to odpowiedzialne za centralke 
bo taki tez emblemat byl na tym namalowany ale sadze tez,ze jest to odpowiedzialne za centralke 
- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
Strona 1 z 1