Ile może kosztować wymiana części zawieszenia?
Strona 1 z 1
Chodzi mi o takie rzeczy jak poduchy silnika itp,końcówki drążków oraz wszystkie inne elementy które pogarszają konfort jazdy i przenoszą coraz większy hałas do środka.Na dzień dzisiejszy coś stuka z lewej strony podczas skrętu w lewo,nawet jadąc po łuku około setki też czasami słychać dziwne metaliczne pukanie.Zrobiłem tym autem około 30000 tys po naszych drogach.Po zakupie mazdy, wtym aucie można było szeptać,teraz trzęsie się nietylko na wolnych obrotach,na każdej dziurce mam wrazenie ze zaraz sie cos rozleci,a jadąc po chropowatym np.asfalcie jeden szum w aucie.Czego wcześniej niebyło na tych samych oponach.
Ostatnio edytowano 30 sty 2008, 18:12 przez Pendziwiatr, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 19 lis 2007, 20:41
- Auto: MAZDA 626GE ROK96 1.8 16V
normalna eksploatacja pojazdu. ja też śmigam Xedosem od listopada i już coś zaczeło stukać (sprawdzałem i wiem że to końcówki drążków). Nerwica mnie bierze na myśl o naszych drogach. Autko, tylko lekki szum na początku, a po pół roku jazdy stuka, puka i zbierzność raz na rok trzeba ustawiać
. No cóż Panowie, patrząc na to co dzieje się w kraju od kilku już lat to nie zanosi się by było lepiej. Powiedzą że już jest, hehehe, na każdego Polaka przypada przecież 1,25cm autostrady w Polsce

- Od: 3 lip 2013, 22:26
Prawdopodobnie padly Ci laczniki stabilizatora.Koszt jednej sztuki to okolo 30zl-mam na mysli dobrego producenta.Ja juz robilem zawieszenie u siebie i wcale nie jest to droga impreza, jesli Wiesz gdzie tanio kupic czesci.Ja zawsze najpierw jade do warsztatu na ogledziny,a pozniej we wlasnym zakresie kupuje czesci.Najczesciej na allegro,jest tam tego sporo i w dobrych cenach... 
żyj szybko,umieraj młodo........Peugeot 807 2,0 HDI 2 szt.i Laguna 1,8 16V
- Od: 25 sty 2008, 19:12
- Auto: 6 GH 2,5 benzyna 2008 r.
Pendziwiatr tu masz coś o poduszkach silnika
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=45344
ja miałem jedną poduche walnientą
a rezonans do środka b. duży
Czy owe łączniki są wstanie aż tak pogorszyć konfort jazdy.Głównie chodzi mi o hałas który się przenosi zaraz po ruszeniu samochodem? Ale dzieki,napewno bede mial to na uwadze.A codo drgań na wolnych obrotach i w okolicach 2000/2500 obrotów to najprawdopodobniej będą poduszki,może orientujecie się jakich producentów najepiej kupić i w jakich cenach są.Dodam że jakieś 1500km temu wymieniałem kolumne kierowniczą i mam wrażenie że od tamtej pory coś z autem jest nietak,niebyłem przytej wymianie,ale czy istnieje mozliwość że Pan fachowiec mógł cos spiepszyć przy okazji?
Jestem dokładnie ze Strzegomia,są to okolice wałbrzycha,może ktoś zna jakiś solidny warsztat gdzie mogliby dokładnie zbadać mazde i usunąć owe usterki.Niestety w mym miasteczku jest wielu mechaników,ale są na poziomie maluchów,czy poczatków niemieckiej motoryzacji.A lokalne stacje diagnostyczne również pozostawiają wiele do zyczenia i dlanich w wielu przypadkach troche krzywo,czy coś podstukuje jest w porzadku i niema co szukać. (ŚWIDNICA,WAŁBRZYCH,ŚWIEBODZICE,JAWOR)
Jestem dokładnie ze Strzegomia,są to okolice wałbrzycha,może ktoś zna jakiś solidny warsztat gdzie mogliby dokładnie zbadać mazde i usunąć owe usterki.Niestety w mym miasteczku jest wielu mechaników,ale są na poziomie maluchów,czy poczatków niemieckiej motoryzacji.A lokalne stacje diagnostyczne również pozostawiają wiele do zyczenia i dlanich w wielu przypadkach troche krzywo,czy coś podstukuje jest w porzadku i niema co szukać. (ŚWIDNICA,WAŁBRZYCH,ŚWIEBODZICE,JAWOR)
bananmin napisał(a):Pendziwiatr tu masz coś o poduszkach silnika
Dzięki,już lukam.
może odgręcał jakąś poduche i zmienił jej połozenie(pszesunoł)Pendziwiatr napisał(a):Dodam że jakieś 1500km temu wymieniałem kolumne kierowniczą i mam wrażenie że od tamtej pory coś z autem jest nietak,
tylko przy tych obrotach,to niewiem czy to będzie poduszka.Pendziwiatr napisał(a):okolicach 2000/2500
i znowu piękny słoneczny dzień
- Od: 1 lip 2006, 10:20
- Auto: 6 2.0i . i 323f BA z5
Na luzie drga całe auto i jak dodam gazu do średnio 2-2,5 znów pojawiają się drgania szczególnie wyczówalne na kierownicy i drążku zmiany biegów.Oczywiście podczas postoju,chociaż podczas jazdy też jest to wyczówalne przy podobnych obrotach,najgorzej jest jak przekraczam 120,hałas jak w jakimś trabancie
przy 80km/h
Ostatnio edytowano 30 sty 2008, 22:58 przez Pendziwiatr, łącznie edytowano 1 raz
A ja mam pytanie odnośnie poduch wahaczy przednich w GF, w JC mają ceny przedniej 21 pln a tylnej ok 65 pln, natomiast na Allegro wygląda to tak
http://moto.allegro.pl/item304660495_wa ... _nowy.html
co lepsze??? podobno tuleje JC są do d.... jednak ok 3 lata temu wymieniałem w GD i po ok 60 kkm jeszcze żyją i sądzę, że jeszcze pożyją troche. Proszę o rady. Czy lepiej całe wahacze kupić czy bawić się z wymianą tulejek???

co lepsze??? podobno tuleje JC są do d.... jednak ok 3 lata temu wymieniałem w GD i po ok 60 kkm jeszcze żyją i sądzę, że jeszcze pożyją troche. Proszę o rady. Czy lepiej całe wahacze kupić czy bawić się z wymianą tulejek???
Mechanika (rozrządy, zawieszenia, wymiana przewodów hamulcowych, itp.itd.)
- Od: 24 sty 2008, 11:45
- Auto: Ave t25
alf28 napisał(a):Ryba81 napisał:
na każdego Polaka przypada przecież 1,25cm autostrady w Polsce
...........no przesadziłem

Polskie autostrady
oznaczenie zakładany, przebieg, opis i długość:
Gdańsk – Gorzyczki (granica) autostrada A1 ~582 km
Świecko (granica) – Kukuryki (granica) autostrada A2 ~610 km
Jędrzychowice (granica) – Korczowa (granica) autostrada A4 ~670 km
Kołbaskowo (granica) – Rzęśnica autostrada A6 ~29 km
Bielany Wrocławskie – Wrocław (Psie Pole) autostrada A8 35,4 km
Olszyna (granica) – Krzyżowa (A4) autostrada A18 ~78 km
razem ~2004,4 km podzielić na ludność: 40, 6 mln. (stan ludności w 2007 r. na podstawie GUS)
- Od: 3 lip 2013, 22:26
Ryba81 napisał(a):...........no przesadziłem "alfie" , ale jestem roztargniony wychodzi 4,93 centymetra. Przeprasza za pomyłke.

Ryba81 napisał(a):razem ~2004,4 km

i znowu piękny słoneczny dzień
- Od: 1 lip 2006, 10:20
- Auto: 6 2.0i . i 323f BA z5
Witam.Dzis conieco wysłuchałem,strasznie szczela lewa strona podczas krecenia kierownicą nawet a postoju,z prawej również,ale nie az tak.Jest to wyraźne metaliczne trzeszczenie.Co to może być,nieznam się natym więc wybaczcie 
Strona 1 z 1