witam
chce ja kupic 6 z 2004 ale ma jedna wade – tzn widzialem ja przed drobna obrobka lakiernicza doostala w intercooler (blotnik i zderzak do wymiany)teraz po wszystkim pozostala taka dziwna sprawa – skrecajac max kola w wolnym skrecie ma sie wrazenie jakby czesciowego blokowania kola ktore jednka mozna przekrecic jednak wraznienie jest dziwne – co to jest ? porsze o Wasze opinie
Blokowanie koła przy skręcie po naprawie blacharskiej
Strona 1 z 1
nic nie zrozumiałem z tej wypowiedzi, polecam użycie magicznego przycisku Zmień i wprowadzenie znaków interpunkcyjnych
oraz przenoszę do 3/5/6 i poprawiam nazwę tematu
oraz przenoszę do 3/5/6 i poprawiam nazwę tematu
oh eh
dla zrozumienia sprawy poprawiam treść poprzedniej informacji;
zadaje pokornie pytanie czy któryś z Was (forumowiczów) miał z taką sytuacją do czynienia – przy skręcaniu po ostrym łuku (ale bardzo wolno) w pewnym momęcie wyczuwalna blokada koła (może nawet kół) trzeba zrobić energiczny ruch przeciwną stronę by to przezwyciężyć – co to jest ?
ps.
samochód miał przygodę – błotnik od strony kierowcy i z tej strony zdeżak był uszkodzony (nieznacznie).
dla zrozumienia sprawy poprawiam treść poprzedniej informacji;
zadaje pokornie pytanie czy któryś z Was (forumowiczów) miał z taką sytuacją do czynienia – przy skręcaniu po ostrym łuku (ale bardzo wolno) w pewnym momęcie wyczuwalna blokada koła (może nawet kół) trzeba zrobić energiczny ruch przeciwną stronę by to przezwyciężyć – co to jest ?
ps.
samochód miał przygodę – błotnik od strony kierowcy i z tej strony zdeżak był uszkodzony (nieznacznie).
- Od: 30 paź 2007, 00:44
Prawdopodobnie przewód hamulcowy pod coś podchodzi i jest ściskany podczas skrętu, albo jest uszkodzony i sie załamuje przy skręcaniu... Miałem tak kiedyś w Golfie...
Ostatnio edytowano 29 sty 2008, 10:54 przez brii, łącznie edytowano 1 raz
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Dokładnie , mam obecnie taką szóstke ktora cierpi na podobny problem , do wymiany drązek kierowniczy oraz "widelec" mocowania amortyzatora.magicadm napisał(a):Podnieś go go góry i oblookaj co sie dzieje...
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
..... rozumiem ze dzieje się to tak gdy skrecasz fajerą ? czy inna bajka , najlepiej podjechac do serwisu gdzie mają pojęcie jakies o samochodach , przez forum raczej długo bedziesz czekał na poprawną odpowiedz ( nikt nie widzi Twojego problemu )muladip napisał(a):(tzn blokują się koła)
Nie wiem czy to jest ten problem , w przypadku szostki ktora stoi u mnie ( troche kolegów juz zna to auto z tego forummuladip napisał(a):Jaksa i jaki to będzie koszt
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Strona 1 z 1