eof napisał(a):odpuściłem przy kolejnej stronie o perypetiach z żółtymi braćmi ;–)
Racja, muszę poprosić moderatora o powycinanie moich żali po zakończeniu akcji.
eof napisał(a):am już mętlik w głowie, ale rozumiem, że mogę co najmniej dokonać wymiany zmieniarki na XcarLink
Tak, możesz. Powiem więcej, możesz zostawić zmieniarkę CD i mieć jeszcze xCL
eof napisał(a):w jednej z trzech wersji – poza opisywanymi przez Was dwiema oferują jeszcze wersję z obsługą bluetooth.
Tak, ale te z BT są, jak dla mnie, kosmicznie drogie. 80 i 114 baksów u producenta.
O ile dobrze pamiętam. Jutro sprawdzę...
eof napisał(a):– modyfikacje nie wpływają na gwarancję (pewnie i tak pojadę z tym do ASO, bo do sprzętu mam dwie lewe ręce. inne sugestie gdzie na szybko można to zainstalować?),
Nie sądzę. Podłączeniem zmieniarki – takiej, czy innej – nie ingerujesz w układ "stały", tak jak ma to miejsce w przypadku dodatkowego immobilizera czy alarmu.
eof napisał(a):W międzyczasie mister google podał mi taki oto jeszcze sajt wśród innych (jest parę z EU):
http://www.xcarlink.co.uk/product.php?p ... t=1&page=1
Tak – ten "sajt" to oczywiście UK. Jest tam m.in. dobra foto-instrukcja jak "przezworkować" radio BOSE z 2004r. aby xCL czy zmieniarka zewnętrzna mogła działać.
eof napisał(a):– i najważniejsze – czy nadal można się dopisać do Waszej listy :–)
Niestety muszę odmówić. Z dwóch powodów. Po pierwsze już i tak jedziemy na styk z masą przesyłki. Po drugie, w taki sposób codziennie może pojawiać się ktoś nowy i w życiu to do nas nie dojedzie zamówiony towar. Przykro mi.