Witam,
Zastanawiam się nad założeniem instalacji LPG IV generacji, ale interesuje mnie jak faktycznie wyglądają koszty. mogę założyć instalację BRC Sequent24 w 'promocyjnej cenie' 2450zł ale musiałbym się zdecydować przed końcem miesiąca, dlatego proszę was o szybką poradę.
Z tego co tutaj piszecie, powinienem się spodziewać spalania w okolicach 8-9 litrów gazu, zgadza się? Silnik 1.6 16V taki sam jak
Cukierka
Co do stylu jazdy, no to podobnie, staram się jeździć w okolicach 2-3000 (no, może 3500

) i na benzynie pali mi koło 8litrów. Czasem zdarza mi się pociągnąć wyżej ale nieczęsto.
Tylko cośtam jeszcze trzeba doliczyć benzynki do tego?
Jakichś kosmicznych przebiegów nie robię, no ale te ok. 2000 miesięcznie jest, a to jednak troche bije po kieszeni. Jednakże, wcześniej chciałbym przeliczyć ile jestem w stanie zaoszczędzić na takiej instalacji.
Świece, kable, palec i kopułkę wymieniałem stosunkowo niedawno więc myślę że ten temat mnie nie dotyczy. Filtry i tak niedługo bede wymieniał, już leżą na półce więc też nie wliczam tego jako dodatkowy koszt.
Z tego co się orientuję to ok 60zł więcej przegląd kosztuje, zgadza się?
Jakie inne koszty powinienem uwzględnić?
I ile mam doliczyć benzyny do spalania gazu? W moim przypadku zazwyczaj robię odcinki rzędu 15km-25km (tyle mam do pracy zależy którędy jadę)
Aha jeszcze jedno, kiedyś ponoć złączka LPG czy jak to sie tam nazywa była niedozwolona pod klapką wlewu paliwa, czy to się zmieniło? Bo jesli jest to legalne to coś takiego by mnie interesowało właśnie.
Z góry dzięki za poradę,
pozdrawiam