Ten brak cisnienia był spowodowany rozrzedzeniem oleju przez benzyne
Jakie mogą być przyczyny dostawania sie benzyny do oleju
www.mazdaspeed.pl
o ile dobrze pamiętam to przerwa powinna być 1.1Mario35 napisał(a):sprawdziłem swiece mam NGK BKR5E wydaje mi sie ze troche za duze przerwy są niewiem jakie mają być
no cóż bęzyna może przedostawać się, chyba tylko przez pierścienie więc;sprawdziłbym kompresje bo narazie nic innego nie przychodzi mi do głowy,aczkolwiek nie słyszałem o takim problemie na forumMario35 napisał(a):Jakie mogą być przyczyny dostawania sie benzyny do oleju
dcc69 napisał(a):Ja tez nie znalazłem na forum podobnego problemu
no fakt troszke żle się wyraziłem sugerująć tylko pierścienie,bardziej chodziło mi o sprawdzenie kompresjidcc69 napisał(a):Gdyby to były pierścienie to ubywałoby oleju.
wtryski można sprawdzić bo to nie są koszty i jest do nich dobry dostęp,ale;gdyby lały wtryski i kompresja była wporządku to nieprzepalone paliwko powinna iść w kolektor wydechowy.tak mi się wydaje.dcc69 napisał(a):ja na Twoim miejscu sprawdziłbym jednak te wtryski i słuchał mechaników.
Dokładnie. Chyba że ma naprawdę wyrypane pierścienie, to byłoby to możliwe...alf28 napisał(a):gdyby lały wtryski i kompresja była wporządku to nieprzepalone paliwko powinna iść w kolektor wydechowy.tak mi się wydaje.
waldii napisał(a):Nawet nowe pierscienie nie utrzymaja benzyny nad tlokiem
analiza spalin powinna to wyjaśnić,choć nie wydaje mi się;zeby to było toMario35 napisał(a):mechanicy od wtrysków i gazników sugerują za bogatą mieszanke paliwa
Mario35 napisał(a):Chciałem dodac jerzdze krótkie trasy
po jakim czasie(odcinku)Mario35 napisał(a): i duzo na ssaniu ,które dziła i sie oczysiscie wyłancza
może za delikatnieMario35 napisał(a):jezdze bardzo delikatnie nie przeciagając na biegach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6