Nie można "spuścić" klientów, bo "klient nasz Pannnnnn"
Pozdrawiam
..::GofNet::..
www.mazdaspeed.pl
brii napisał(a):Widzę też nemi, że jesteś pod wpływem FUDu, marek masz zdrowe podjeście do tematu, ale nie jesteś zagłębiony w temacie, bo na systemie pracujesz i niczego od niego nie wymagasz poza uruchamianiem potrzebnych Ci aplikacji
marek napisał(a):porownująć windowsa do linuxa pod względem instalacji systemu, sterowników i programów można odnieść się do motoryzacji.
W windowsie klikasz tylko "dalej" "koniec" i po klopocie. W samochodzie wsiadasz, przekrecasz kluczyk, odpalasz i jedziesz.
Ale przypomnę jak to robiło się w latach przedwojennych: ustawienie zapłonu, ustawienie składu mieszanki, nieraz nasmarowanie jakiś łozysk pompką nożną i kręcimy korbą. Ssanie jeszcze do niedawna istniało ale już nie ma. Dlaczego w samochodzie dzieje się wszystko automatycznie ? bo 99% ludzi tego potrzebuje i nie muszą zaprzątać sobie głowy ustawieniami pierdół.
Ale taki xXx wsiada w swoje ZE i ustawia zaplon i czasy wtryskow w czasie jazdy z laptopa lezacego na siedzeniu obok, ludzie majacy turbo zmieniaja cisnienie doladowania w czasie jazdy itd. Dla nich jest Linux
nemi napisał(a):Po co się męczyć, jeśli Windows Cię wyręczy
loockas napisał(a):ktora jest już znacznie uproszczona
loockas napisał(a):ale w czym sie męczyć? Skoro po instalacji (która jest już znacznie uproszczona) masz wszystko gotowe. OO masz, Firefox masz, Kadu masz, odtwarzacze multimedialne masz.
loockas napisał(a):Problem tylko z np Visio, ktreog uzywasz.
loockas napisał(a):Skoro po instalacji (ktora jest już znacznie uproszczona) masz wszystko gotowe.
marek napisał(a):ale i tak 10x trudniejsza niz instalacja windy
marek napisał(a):ale nie masz wielu rzeczy
marek napisał(a):Może zasada – jeśli możesz sobie uprościć życie to po co je utrudniać (np. instalacją Linuxa) jest zła?
nemi napisał(a):mój tatuś, który umie tylko włączyć przeglądarkę i wysłać maila
nemi napisał(a):A powiedz mi, czy da się połączyć z netem przy pomocy Nokii 6810?
nemi napisał(a):że sam sobie ściągnie stery, będą stery na każdy sprzęt,
nemi napisał(a):Oprócz mojego ojca nie znam nikogo, dla kogo Linux byłby idealnym wyjściem. Bo ludzie najczęściej używają jakiegoś oprogramowania specjalistycznego, albo... po prostu chcą grać.
Gadu-Gadu i Tlen
Zainstalujmy jeszcze komunikator Gnu Gadu 2 obsługujący m.in. protokoły gady-gadu i tlen. Aby to zrobić musimy znowu wyedytować plik ze źródłami pakietów — /etc/apt/sources.list. Uruchom edycję pliku poleceniem:
sudo gedit /etc/apt/sources.list
Na końcu pliku dodaj:
deb http://www.gnugadu.org/ edgy main
Zapisz plik i zaktualizuj listę źródeł:
sudo apt-get update
Pobierz i zainstaluj Gnu Gadu 2 poleceniem:
sudo apt-get install gg2
Po instalacji, komunikator znajdziesz w menu: Aplikacje > Internet > GNU Gadu.
loockas napisał(a):ktorzy tylko pisza i przegladaja internet. Ogladaja filmy, zdjecia i sluchaja muzyki. Moga drukowac, skanowac i nie musze placic za oprogramowanie do tych czynnosci.
marek napisał(a):przeczytałem ale jak zobaczyłem np to:
marek napisał(a):znacznie trudniejsze od dwukrotnego kliknięcia LPM na pliku aplikacji, tudzież tylko włożenia płyty do napędu.
loockas napisał(a):Jednak duzo szybciej dopiszesz te jedna linijke niz pobierzez program i go zainstalujesz.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości