Pozdrawiam.
Mazda 323 / 323F (BA / BH) – Opinie i Informacje
Jestm nowa na forum i pewnie nieliczna jak nie jedyna wlascicielka mazdi odzywajaca sie w tym temacie. Autkiem jezdze juz ponad pół roku, sprawuje sie bez zarzutu. Martwi mnie tylko ilosc pochłanianej benzynki
ehhh...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
Gość
ja 2 lata temu wyjechalem za granice jabłka zbierac
Prawie 8k zł przywiozłem a reszte od rodzicow pozyczylem i kupilem swoj pierwszy samochód... Pieniadze dopiero skonczylem oddawac po roku – ale przy zarobkach w granicach 800 zł.. 

Sprzedam na częsci http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3c0 ... 61a0a.html 502-304-244
- Od: 11 mar 2007, 18:57
- Auto: Mazda 323f (BA) 1,5 '94
ja do dzisiaj spłacam kredyty na samochód a zaczynałem od malucha!
SPRZDEAM CZĘŚCI MAZDA 323f 323c FORD PROBE TEL.BEZPOŚREDNIO NA PLAC 602600238
- Od: 1 mar 2007, 21:04
- Auto: TOYOTA AVENSIS
marta napisał(a):Martwi mnie tylko ilosc pochłanianej benzynki![]()
Mnie też trochę zmatrwiło jak pierwszy raz policzyłem spalanie i wyszło prawie 9 litrów! Na szczęście po kilku tankowaniach spadło do około 7 litrów, w cyklu mieszanym. Po prostu do auta trzeba się przyzwyczaić
- Od: 15 kwi 2007, 23:30
- Auto: 323C (BA) 1.5i 16V '97
czacha napisał:
Mnie też trochę zmatrwiło jak pierwszy raz policzyłem spalanie i wyszło prawie 9 litrów! Na szczęście po kilku tankowaniach spadło do około 7 litrów, w cyklu mieszanym. Po prostu do auta trzeba się przyzwyczaić
Sadzilam ze skoro silnik 1,3 to spali latem w cyklu mieszanym 5,5-6 ale chyba troche sie pomylilam
Staram sie oszczedzac
np. widze z daleka korek to dojezdzam spokojnie na 2 , nie rozpedzam sie i nie hamuje raptwnie, zeby potem nie ruszac z 1. Jest to jakas oszczednosc? Czy to tylko moje wymaginowane pocieszenie sie ze mniej spali....
?
Sadzilam ze skoro silnik 1,3 to spali latem w cyklu mieszanym 5,5-6 ale chyba troche sie pomylilam
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
-
Gość
Zasada jest prosta – podczas hamowania silnikiem spalanie wynosi dokładnie 0
Podczas dojeżdżania do skrzyżowania, zjazdu w górki warto hamować silnikiem. Jeżeli jeździsz tak jak mówisz, to na pewno jest to oszczędny styl jazdy. Pamiętaj też, że silnik niedogrzany spala więcej, co jest bardzo odczuwalne podczas krótkich miejskich tras. Ile w takim razie spala Twoje auto, skoro twierdzisz, że to dużo?
Podczas dojeżdżania do skrzyżowania, zjazdu w górki warto hamować silnikiem. Jeżeli jeździsz tak jak mówisz, to na pewno jest to oszczędny styl jazdy. Pamiętaj też, że silnik niedogrzany spala więcej, co jest bardzo odczuwalne podczas krótkich miejskich tras. Ile w takim razie spala Twoje auto, skoro twierdzisz, że to dużo?
- Od: 15 kwi 2007, 23:30
- Auto: 323C (BA) 1.5i 16V '97
ale nie uwazacie ze spalanie 8 litrow przy silniku 1,5 jest duze w porownaniu np do civika mojego brata 1,6 v tec tez pali mu 8
-
cacek89
[quote="KEEL"]też zrobie małe OT
proponuję założyć nowy wątek "skąd wziąłem kasę na swój samochód"...
pozdr[/quote]
dokładnie!!
a póki go nie ma, wypowiem się tu:P
Też zaliczam sie do młodych użytkowników, a dokładnie od kilku dni mam dopiero 19 lat:P wcześniej jeździłem suzuki swift, a na swoją mazdę 323f zarobiłem na.....kombajnie(też można, chcieć, to móc!)
proponuję założyć nowy wątek "skąd wziąłem kasę na swój samochód"...
pozdr[/quote]
dokładnie!!
a póki go nie ma, wypowiem się tu:P
Też zaliczam sie do młodych użytkowników, a dokładnie od kilku dni mam dopiero 19 lat:P wcześniej jeździłem suzuki swift, a na swoją mazdę 323f zarobiłem na.....kombajnie(też można, chcieć, to móc!)
- Od: 29 paź 2007, 00:45
- Auto: 323F Z5 98r/6 2.0 RF7J 07/3 1.6 Y6 07
chuchErro napisał(a):a póki go nie ma, wypowiem się tu:P
no ładnie
Też jezdziłem wcześniej SWIFT`em
i też jestem z Krakowa fajnie nie?
- Od: 1 lis 2006, 15:47
- Auto: Galaxy MK2 2.3
eehh pewnie to nudne juz bedzie ale wracam do tematu silnika 2.0 V6 cos tam sie o nim dowiedzialem ze drogi jakie ma osiagi ile pali, LATAM PO TYM FORUM JUZ 5 DZIEN OD RANA DO NOCY i nadal czuje ze niewiele wiem i boje sie kupic ten samochod
z tym silnikiem czy wizyta u mechanika przed zakupem moze pomoc ? prosil bym o odpowiedz jakas widze ze sa ludzie ktorzy maja takie autka tu pls
- Od: 7 lis 2007, 00:57
- Auto: Mazda Premacy CP 1.8 16V
argosan A co tak dokladnie Cie interesuje?Ja kupowalem mazde nie wiedzialem nic o tym silniku a mechanik jedyne co powiedzial to ze silnik pracuje rowno nie skacza mu obroty a dzwiek jaest odpowiedni do pojemnosc czyli piekny.Moja na trasie (600km) wziela 7,8-8 l miasto 10-11 ostatnio 9 w trybie mieszanym.Z osprzetu silnika co sie orientuje to kable WN 260zl,kopulka i palec 100,i tyle wymienialem .Ewentualnie z czasem padaja aparaty zaplonowe i tu koszt ok350.Silniki sa trwale ale mozna sie wpakowac w taki co zre olej litr/1000 a to nie dobrze.Rozrzad ok 1000zl.I to tyle moze ogolnie ale zrobilem 20000 tys i Madzia nie domaga sie wymiany jakis innych czesci wiec narazie ciesze sie jazda.Zagladnij jeszcze tutaj http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=19522
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
no wlasnie ten model co chce kupic ma 200tys prawie i czytalem tu gdzies na forum ze kolo tego przebiegu jesli silnik nie byl dobrze urzytkowany moga byc do wymiany pierscienie
? to prawda ? taka wymiana chyba sporo kosztuje
- Od: 7 lis 2007, 00:57
- Auto: Mazda Premacy CP 1.8 16V
Cene masz w linku wyzej opis Adaśa.A z silnikiem to juz loteria przeciesz nie bedziesz go rozkrecal przed kupnem.Mozna sprawdzic na zimnym silniku przy odpaleniu czy nie dymi na niebiesko i to chyba tyle.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
witam Niedawno kupiłem 323f 1998r potrzebuje instrukcję obsługi (mam tylko niemiecką ).Pali się cały czas wskażnik abs co zrobić ? Może ktoś ma taką instrukcję może być pdf , może ktoś wie skąd mozma ściągnąć .Jacek
-
Gość
taką instrukcje mozesz sciągnąc za pomocą np ARESa tak jak ja to zrobiłem
- Od: 17 gru 2007, 20:44
- Auto: 323F BA 1,5 16v