Oświetlenie podsufitki nie działa z otwieraniem i zamykaniem drzwi
Witam:) U mnie było tak że po otwarciu drzwi kierowcy lampka wewenętrzna pojazdu się nie świeciła, ale po otwarciu innych drzwi wszystko chodziło idealnie. Podpowiedziano mi aby rozpylić WD w tym wł/wył przy drzwiach i poruszać pare razy. Często bywa tak że przewody zaśniedzieją. Teraz wszystko działa Idealnie...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
tomas3333
no tutaj sprawa była jasna jak 1 z 4 nie dziala to łatwo znaleźć winowajcę u mnie wszystkie 4 włączniki albo coś innego. wszystko wyjaśni się ja zrobi się cieplej bo nie zamierzam głupa palić na mrozie (dziś -8 w bydzi)
masz oświetlenie w drzwiach seryjne??
wiesz może czy mimo braku lampek instalacje pozostała w drzwiach??
pozdrawiam
masz oświetlenie w drzwiach seryjne??
wiesz może czy mimo braku lampek instalacje pozostała w drzwiach??
pozdrawiam
- Od: 22 paź 2006, 12:10
- Auto: mazda 323F BA. Z5 16V
sly1234
U mnie też nie swiciła ta podsufitka. Otworzylem ja i poruszałem lampka. No i działała do pierwszej dłuższej podróży. Potem trzeba bylo znowu poprawić.
U mnie też nie swiciła ta podsufitka. Otworzylem ja i poruszałem lampka. No i działała do pierwszej dłuższej podróży. Potem trzeba bylo znowu poprawić.
- Od: 18 mar 2007, 23:25
- Auto: Mazda 323f BA 1,8 16v 97'
u mnie też nie świeciło w podsufitce przy otwarciu drzwi ale kółeczko przy stacyjce świeciło przeczyściłem styki i parę razy się zaświeciło i znowu to samo tyla że jak jadę to mi czasami się zaświeca . A dzisiaj odkryłem że przy otwarciu centralnego to kółeczko się zaświeca a po przekręceniu kluczyka w stacyjce gaśnie.
- Od: 6 sty 2008, 12:28
- Auto: mazda mx3 b6-dohc
wirusmdkk napisał(a):A dzisiaj odkryłem że przy otwarciu centralnego to kółeczko się zaświeca a po przekręceniu kluczyka w stacyjce gaśnie.
tutaj ameryki nie odkryłeś tak działa to podświetlenie stacyjki. ma ci to pomóc w odnalezieniu jej nocą, a jak odpalisz silnik to gaśnie bo już ci nie jest potrzebna.
pozdrawiam
No u mnie też nie świeciło,a żarówka była dobra. Zdjąłem klosz z podsufitki wyjąłem całą lampkę przeczyściłem styki i orajt działa. Proste. Widocznie masy nie było.
A klosz zdejmuje się na siłę podważając śrubokrętem w takich małych wycięciach.. Powodzenia
A klosz zdejmuje się na siłę podważając śrubokrętem w takich małych wycięciach.. Powodzenia
- Od: 25 lis 2007, 17:25
- Auto: Mazda 323 f (BA)1.5 16V BRC 24
Witam!
Temat mówi w sumie wszystko. Problem wystąpił po raz pierwszy dziś. Otwierając samochód nie zapaliła mi się żaróweczka w kabinie mimo, że przełącznik był w położeniu "DOOR". Następnie po powrocie wysiadałem z jeszcze zapalonymi światłami i nie było charakterystycznego piskliwego "przypominacza". Problem pewnie błachy ale jestem świeżuteńkim użytkownikiem tego samochodu więc proszę o radę...Z góry dziękuję! Pozdrawiam!
Temat mówi w sumie wszystko. Problem wystąpił po raz pierwszy dziś. Otwierając samochód nie zapaliła mi się żaróweczka w kabinie mimo, że przełącznik był w położeniu "DOOR". Następnie po powrocie wysiadałem z jeszcze zapalonymi światłami i nie było charakterystycznego piskliwego "przypominacza". Problem pewnie błachy ale jestem świeżuteńkim użytkownikiem tego samochodu więc proszę o radę...Z góry dziękuję! Pozdrawiam!
...wars come and go but my soldiers stay eternal...
Który masz rocznik auta? U mnie w wersji po liftingu wnętrza nie ma światełek i raczej nie widać żadnych dziur przygotowanych na montaż.
U mnie też nie chciało to działać. Magiczna żarówka raz świeciła raz nie. Pogrzebałem trochę przy stykach w kloszu i jak na razie ok.
U mnie też nie chciało to działać. Magiczna żarówka raz świeciła raz nie. Pogrzebałem trochę przy stykach w kloszu i jak na razie ok.
ja jeszcze borykam się z lampkami w drzwiach
założyłem lampki w drzwi (te czerwone) lecz nie mam gdzie je podłączyć (wtyczki)
Nie mam w drzwiach żadnych gniazdek (kabli-instalacji ) pod te lampki. Moja mazda miała tylko zaślepki, lampki zakupiłem później myśląc że instalacja będzie na 100% w drzwiach a tu zonk.
Wiecie jak poprowadzić kabelki ( skąd – dokąd ) aby te lampki zapalały się przy otwieraniu drzwi?
pozdrawiam
założyłem lampki w drzwi (te czerwone) lecz nie mam gdzie je podłączyć (wtyczki)
Nie mam w drzwiach żadnych gniazdek (kabli-instalacji ) pod te lampki. Moja mazda miała tylko zaślepki, lampki zakupiłem później myśląc że instalacja będzie na 100% w drzwiach a tu zonk.
Wiecie jak poprowadzić kabelki ( skąd – dokąd ) aby te lampki zapalały się przy otwieraniu drzwi?
pozdrawiam
mlody1921 napisał(a):ja sie dołączę mam mx-3 odpalę oświetlenie ręcznie ale przy otwieraniu drzwi mi nie działa
Miałem to samo. Krańcówki w drzwiach do wymiany. Kupiłem nowe na Alledrogo za grosze. W cale nie były do mazdy ale pasują idealnie.
- Od: 30 lis 2008, 11:00
Witam, u mnie w 323p BA tez tak sie dzieje, nie swieci podswietlenie ani w pozycji DOOR czy innym. Krancowki w drzwiach sa dobre bo wlaczaja oswietlenie stacyjki i brzeczyk swiatel i uruchamiaja alarm. Natomiast sama lapka pod sufitem umarla i za pioruna nie chce sie zaswiecic, zarowka sprawna styki czyste, jak ja wyjme i sprawdze na 'krótko' to dziala, tylko na miejcu w suficie nie ma pradu no chyba ze jak czasem ja potraktuje z liscia to sie zaswieci na chwile.
Podmienialem przewody z innego zasilania sprawdzalem mase i wychodzi na to ze nie ma pradu w kostce. Moze ktos z Was wie gdzie ida przewody do tej lapmki
gdzies w slupku moze sie lacza z reszta instalacji
prawdopodobnie czeka mnie przeszczep przewodow tylko gdzie sie podlaczyc

Podmienialem przewody z innego zasilania sprawdzalem mase i wychodzi na to ze nie ma pradu w kostce. Moze ktos z Was wie gdzie ida przewody do tej lapmki