brii napisał(a):No właśnie prawie nie deptałem ysz
Przy deptaniu spala 22l/100
www.mazdaspeed.pl
brii napisał(a):No właśnie prawie nie deptałem ysz
krakusik mx-3 napisał(a):brii to jest wersja normalnej jazdy czy lekki bucik ?
ravo napisał(a):a mowicie, ze auto z turbo jest kosztowne
Pyton162 napisał(a):2.5l na miescie musi swoje wypić, nie ma zmiłuj sie
Sokool napisał(a):Tylko po co
brii napisał(a):Kąt wyprzedzenia zapłonu zmieniony z 9* na 10,5* – efekt zauważalny: obroty biegu jałowego podskoczyły o około 300obr/min. Jeśli idzie o jazdę różnica żadna (przynajmniej niewyczuwalna)...
brii napisał(a):W teorii można podnieść w ten sposób moc A tak serio napewno da to więcej niż magnetyzer
Sokool napisał(a):Bo też mogę sobie iść przekręcić trochę aparatem i stwierdzić że teoretycznie może być to i to
Mierzenie punktu maksymalnego ciśnienia na dowolnym silniku jest w praktyce nierealne i dlatego najbardziej optymalny kąt zapłonu dobiera się na hamowni (Dyna Tuning), poprzez taką regulację kąta wyprzedzenia zapłonu, aby osiągnąć największą przy danych obrotach i wciśnięciu pedału gazu moc silnika.
brii napisał(a):Mazda zaleca 9-11 dla paliwa o liczbie oktanowej 95, więc przy dobrej jakości paliwa (większa liczba oktanów) można kąt przesunąć w stronę górnej granicy, co powinno coś dać (stukowego nie będzie, bo jest czujnik)
Sokool napisał(a):Przynajmniej teoretycznie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości