przez Smirnoff » 30 cze 2004, 01:38
Miałem 2x 323F BG i musże z czystym sumieniem stwierdzić, ze sa to bardzo trwałe i bezawaryjne auta. Naprawdę mimo znacznego przebiegu (w jednej miałem ok 230kkm) nic się nie działo, a auto jeździło bezawaryjnie dzień w dzień. Spalanie w przyp. 1.8i wynosiło max 10PB/100km i to przy dawaniu ognia. Na trasie nierzadko schodziłem do 7-7.5 Pb/100, a jak się zawsciekłem to nawet mieściła się w 6.5PB/100, przy nieprzekraczaniu 130kph. Co ważne, BG są bardzo łatwo "zagazowywalne", aczkolwiek ja obydwie miałem only na PB. Przy zakupie zwróc uwage przede wszystkim na:
– powypadkowośc nadwozia i naprawy blacharsko-lakiernicze –> czy były przeprowadzone poprawnie, czy ktoś poprostu narzucił 20kg szpachli łopatą i cąłośc trzyma się na lakierze....?
– stan techniczny : silnik (HLA), skrzynia (synchronizatory, zwłaszcza 2 i 3 biegu), sprzęgło, półosie, maglownica, zawiecha – amorki, koncówki drażków, sworznie wahaczy, tuleje wahaczy, silentlocki, stan tarcz i klocków hamulcowych (oraz bębnów i okładzin, o ile występują), czy ręczny działa na 2 koła itp itd.
– stan wnętrza – czy nie jest przesadnie zniszczone itp
– sprawnośc wszystkich gadżetów w stylu ES albo ESZ czy EL itp itd.
Życze udanych zakupufff
Pozdro
SM