MX-3 EC KL-ZE
Szok w trampkach – średnie spalanie z trasy Częstochowa –> Katowice (20km po Katowicach) –> Częstochowa: 6,83 l/100km. Prędkości z przedziału 110 – 140km/h 

Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
sprawdzałeś AFR??
RX-7 FD3S Innocent Blue:
viewtopic.php?f=317&t=198511
323 V6 KL White Pearl: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=13470
viewtopic.php?f=317&t=198511
323 V6 KL White Pearl: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=13470
Nie
Ale lambdy się o nic nie rzucają, więc chyba nie ma tragedii
Na sofcie od K8 po depnięciu dawały błąd...
Ale lambdy się o nic nie rzucają, więc chyba nie ma tragedii
Na sofcie od K8 po depnięciu dawały błąd...
no widzisz, a w mój podpis nikt nie wierzy że możliwebrii napisał(a): 6,83 l/100km
druga sprawa, jak wydłużyłeś 5tkę?? od czego kółka zapodałeś?? sam bym się w to zabawił, na paliwku by się zaoszczędziło. jak duża jest różnica pomiędzy oryginałem a twoją przeróbką??

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
xXx napisał(a):Co do spalania to jestem w szoku, czy to sprawa długiego piątego biegu
Jeśli to sprawa 5-tego biegu to ja też taki chce
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
xXx napisał(a):Cieszę się, że w końcu uporałeś się z problemem, tak jak myślałem ECU miałeś zupełnie inne, druga sprawa to ECTF...
Bardzo mnie ta sytuacja zdziwiła, bo nigdzie nie ma wzmianki o kompie K809 – jakiegoś mutanta miałem, ale jakby cuś to mamy wszyscy dzięki temu więcej doświadczenia
Dzięki wielkie Patryku za pomoc

bazyl wspaniały napisał(a):jak wydłużyłeś 5tkę od czego kółka zapodałeś sam bym się w to zabawił, na paliwku by się zaoszczędziło. jak duża jest różnica pomiędzy oryginałem a twoją przeróbką
Wszystko nt. przeróbki razem z obliczeniami i zestawieniem właściwości tej piątki jest w tym temacie – poszukaj
xXx napisał(a):Co do spalania to jestem w szoku, czy to sprawa długiego piątego biegu
Morder napisał(a):bez żartów brii
Jacol napisał(a):Jeśli to sprawa 5-tego biegu to ja też taki chce U mnie trasa wychodzi 10-11 l/100
No Panowie jak cyk-bum-bum
Sądzę, że ta piątka naprawdę dużo dała, po to ją w końcu wsadzałem
Poza tym silnik radzi sobie z samochodem bez żadnego wysiłku i stąd może też być nieduże spalanie
Przejadę się jeszcze parę razy i zobaczę jak będzie wychodzić spalanie
Zresztą wiesz Patryku kogo jeszcze zapytać o to czy ta piątka dużo zmienia (nie mówię o tomekrvf)
brii ja w xedosie zeszedłem do 7,3l przy 3 osobach na pokladzie warszawa – > gdansk... więc jak miałeś wiatr w plecy i opony 155 to mooooże 
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Opony zimowe 175
K8 na slikach 205 przy jeździe max. econo na tej samej trasie sapił mi 7,0 l/100km
Xionc – a bardzo się oszczędzałeś przy tej jeździe, czy jechałeś normalnie bez wygłupów?
K8 na slikach 205 przy jeździe max. econo na tej samej trasie sapił mi 7,0 l/100km
Xionc – a bardzo się oszczędzałeś przy tej jeździe, czy jechałeś normalnie bez wygłupów?
brii mi też nie wierzą w spalanie, a na mieście ostanio mi nie przekracza 9/100
trasa tak koło 7/100, więc tobie powinno się udać jeszcze niżej, auto sporo lżejsze a silnik mocniejszy
biorę się wiosną za tą 5tkę boś mnie zaraził pomysłem![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
biorę się wiosną za tą 5tkę boś mnie zaraził pomysłem
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Tylko przelicz sobie jak ona będzie dzialała przy przełożeniu głównym z Twojej skrzyni – może być absurdalnie długa...
brii napisał(a):Tylko przelicz sobie jak ona będzie dzialała przy przełożeniu głównym z Twojej skrzyni – może być absurdalnie długa...
ło jezuś, a jak mam to przeliczyć?? nie mam bladego pojęcia o tym, ale za to mam ochotę na dłuższą piątkę bo w oryginale lekko przegieli 2000 obr/min przy 70/kmh... mogli by to dać przy 90, by było gites i spalanie by piknie spadło

brii napisał(a):Częstochowa: 6,83 l/100km. Prędkości z przedziału 110 – 140km/h szok
WOW moja 1,6 pali w takich warunkach od 8-9
A przy 2000 na obrotku tez mam 70 na liczniku chyba jeśli dobrze pamiętam.
brii napisał(a):Xionc – a bardzo się oszczędzałeś przy tej jeździe, czy jechałeś normalnie bez wygłupów?
nie przekraczałem 120, raczej jechałem 100 – 120, tam gdzie się dało to tempomat.
Pozdrawiam,
Xionc napisał(a):nie przekraczałem 120, raczej jechałem 100 – 120, tam gdzie się dało to tempomat.
Czyli wynik ogólnie dobry
bazyl wspaniały – przeliczę Ci po południu jak by to wyglądało w Twojej skrzyni i tu wkleję
Lukano napisał(a):WOW moja 1,6 pali w takich warunkach od 8-9
1.8 też tyle w takich warunkach paliło
brii napisał(a):bazyl wspaniały – przeliczę Ci po południu jak by to wyglądało w Twojej skrzyni i tu wkleję
dzięx

Sorx bazyl wspaniały za opóźnienia – jeszcze potrzebuję z 2 do 3 godzinek, żeby dostać się do mojego kompa – trochę mi się sprawy poprzeciągały...