Badanie policyjnym probierzem trzeźwości ale...

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez aybabtu » 30 gru 2007, 23:41

zeusik napisał(a):Policja kupuje alkomaty za nasze pieniadze i skoro na to place to wymagam by mnie i innych nim badano by przeciwdzialac 'nietrzezwosci na drodze'

Nie wysuwaj argumentu "za moje pieniadze". Bo ja na ten przykład wole zeby za "moje pieniadze" wlali se wiecej do baku i spatrolowali dwie dzielnice wiecej a nie biegali po nowy komplet ustników. Tyle w temacie.
Forumowicz

Od: 13 lip 2007, 13:18
Auto: RX-8 Revolution SP

Postprzez Piotrek » 30 gru 2007, 23:42

zeusik napisał(a):nie kazdemu sie w chalupie przelewa by po piwie brac taksowke bo czujesz sie chwiejnie na nogach.

sorry, ale dla mnie brzmi to strasznie glupio...jak sie czujesz chwiejnie na nogach, to siedz na tylku albo popros sasiada, zeby Cie zawiozl (jesli nie masz kasy na taxi). Nawet jesli jestes trzezwy i czujesz sie chwiejnie (z roznych powodow) to nie powinienes wsiadac za ster.
zeusik napisał(a):na komisariat idziesz sam, na zaden koszt skarbu panstwa

zeusik napisał(a):koszt dmuchniecia to podejrzewam jakies 2z

:|
Forumowicz

Od: 12 maja 2004, 21:00
Auto: 626 GE / 626 GF / PF 125p '75

Postprzez zeusik » 30 gru 2007, 23:46

skoro chcecie jezdzacych na granicy trzezwosci to prosze bardzo. zgadzam sie z tym ze glupi wsiadze nawet po pijaku. w tym wypadku udaloby sie uratowac tych 'przezornych' od utraty prawa jazdy a nawet od krat.
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 sie 2007, 22:34
Auto: 323f 96' :)

Postprzez magicadm » 30 gru 2007, 23:54

zeusik napisał(a):jak by ci dziecko baranie wyło z bolu i musialbys jechac do szpitala to migusiem bys pognal na kaca na komisariat sprawdzic czy mozesz jechac.

Może to i dziwne, ale mam dzieci.
Zapominasz o pogotowiu, taksówkach, znajomych itp
Szybciej "wyskoczyć" na komisariat???

Twoja logika jest niepojęta.
Gdyby moje dziecko było zagrożone, a czułbym się nie dokońca trzeżwy (ale nie nawalony jak stodoła) – pewnie bym poprowadził w takim stanie – trudno. Mój wybór. Mam jeszcze żonę z prawkiem.

A Ty piszesz bzdury o 0,51 promila – po takim wyniku na Komendzie Policjant powinien Ciebie zabrać na Izbę Wytrzeźwień – poczytaj sobie coś o upojeniu alkoholowym.

I tego "barana" to sobie daruj. Wypraszam sobie takie chamskie odzywki Panie "nie świętoś"

PS
Piję, czasem dużo, ale nigdy nie wpadłym na takie pomysły jak Ty.
I daruj sobie kilka pijatyk z kumplami i odłóżcie na własny alkomat – taki dobry jak na Policji.
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Forumowicz

Od: 31 gru 2004, 02:28
Auto: M6 L8 zbyt słabe by się zepsuć

Postprzez magicadm » 30 gru 2007, 23:57

A co powiedzie o gościach po narkotykach???
Im też darmowe testery???
zeusik powie, że pewnie tak – w końcu w naszym kraju każdy ćpa i pije – więc to za wspólne...

zeusik napisał(a):w tym wypadku udaloby sie uratowac tych 'przezornych' od utraty prawa jazdy a nawet od krat.

Niech każdy kupi sobie alkomat i ratuje się sam
Forumowicz

Postprzez Bartek1986 » 31 gru 2007, 00:52

magicadm napisał(a):Niech każdy kupi sobie alkomat i ratuje się sam

i tym miłem akcentem skończcie tą dyskusję :D

Każdy wie, że po " dobrym " nocnym piciu i tak nie będziesz mógł jeździć przez cały następny dzień...
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 wrz 2005, 13:44
Auto: Impreza GF8 GT
Impreza GF8 GT
Impreza GC8 GT Nardi Torino
Impreza GF8 STi
Impreza GC8 STi +++
Volvo S80 V8

Postprzez jacobs » 31 gru 2007, 01:25

magicadm napisał(a):A co powiedzie o gościach po narkotykach?

Ale narkotyki są nielegalne, a alkohol tak :)
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Forumowicz

Od: 20 lis 2005, 13:31

Postprzez domin1979 » 31 gru 2007, 09:18

Panowie, możemy się nie zgadzać, ale kulturalnie można się spierać, nie trzeba od razu epitetów rzucać.

Przede wszystkim patrzmy realnie, bez wyolbrzymiania. Połowa Polski też miała wyjechać po otwarciu granic...
magicadm zrobiłeś z "wczorajszych" ludzi zapijaczone mordy, a dam ci prosty przykład:
Poszedłeś do kupla o 20 i wypiłeś 4-paka mocnego piwka. Posiedzieliście do północy. Jak wsiądziesz o 8 rano do auta to jesteś jeszcze powyżej 0.2, uważałbyś to za pijatykę?
magicadm napisał(a):I daruj sobie kilka pijatyk z kumplami i odłóżcie na własny alkomat – taki dobry jak na Policji.

Tu mnie rozbawiłeś do rozpuku :D :D :D Chyba nie bardzo masz pojęcie ile kosztuje policyjny alkomat... To Ci podpowiem: ok 5.000 PLN, już Ci pisałem, że działa na innej zasadzie toteż i kosztuje. Głupi barowy kosztuje 2.000 PLN.

Ktoś się zapytał czy może się zbadać po wczorajszym piciu na komendzie, a Ty mu piszesz: "Po co piłeś?"
Jak ktoś się pyta co mu stuka w kole to piszesz mu: "po co jeździsz? Jak nie jedziesz to nie stuka" :)
Z narkotykami też przesadziłeś, zostaw je w spokoju, są nielegalne i to nie temat dyskusji.

A teraz takie pytanie:
A co gdyby wprowadzić odpłatny pomiar? Np. 5 PLN – zwróci im się na pewno. magicadm by miał więcej kasy na paliwo do baku policji,
a zeusik by się przebadał... I jeszcze zarobiliby za dodatkową robotę.:)
Obrazek
Forumowicz

Od: 14 wrz 2007, 11:04
Auto: S-Max 2.0T '12
było :( CX-7 Expression '08 2.3 DISI

Postprzez magicadm » 31 gru 2007, 11:25

domin1979 napisał(a):A co gdyby wprowadzić odpłatny pomiar? Np. 5 PLN

Jestem ZA
ale zaraz odezwa się tacy, co im sie "w domu nie przelewa" i wolą za ta kasę wypić dwa kolejne piwa, a potem domagać sie pomiaru "za podatki" (zakładając, że je płacą w ogóle).
Ale nie rozumiem czemu ma stać na Policji??? :|
Przecież to świetny interes dla firm prywatych – taki alkomat ustawiony w publicznym miejscu, obok automatu CocaColi.
domin1979 napisał(a):zwróci im się na pewno

No właśnie. Każdemu sie zwróci – tylko nie Policji – bo im nie wolno pobierać opłat.

Jestem zdecydowanym przeciwnikiem pijanych za kółkiem.
Do tej pory żaden z Was – zwolenników badania na Policji nie odpowiedział na moje pytanie – co zrobią jak Pan z okienka po "darmowym teście" zaproponuje im nie darmowy nocleg w Izbie Wytrzeźwień.
Ostatnio edytowano 31 gru 2007, 13:00 przez magicadm, łącznie edytowano 3 razy
Forumowicz

Postprzez domin1979 » 31 gru 2007, 11:28

magicadm napisał(a):Ale nie rozumiem czemu ma stać na Policji??? :|

W sumie racja, lepsze by były np. stacje benzynowe, jest ich zdecydowanie więcej niż posterunków.
Obrazek
Forumowicz

Postprzez magicadm » 31 gru 2007, 11:30

domin1979 napisał(a):W sumie racja, lepsze by były np. stacje benzynowe, jest ich zdecydowanie więcej niż posterunków.

I wreszcie zaczynamy sie dogadywać :)
Forumowicz

Postprzez Aloo » 31 gru 2007, 13:44

magicadm szukalem troche i nie moge znaleźć ( i nie pisze tego sarkastycznie) dlaczego by mieli zamknąc do izby wytrzezwien kogos kto ma 0,51 promila po badaniu. Szukalem z ciekawosci i jedyne co znalazlem to:

izba wytrzeźwień, w Polsce miejsce czasowego przebywania, zwykle przymusowego, osób w stanie upojenia alkoholowego (do czasu wytrzeźwienia) zakłócających porządek publiczny.

Wiec albo jest jakis przepis do ktorego sie nie dokopalem (co jest bardzo mozliwe i bylbym wdzieczny za informacje) albo musieli by traktowac prosbe o badanie jako zaklocanie porzadku publicznego.

PS uwazam ze tak jak jest jest ok czyli moga ale nie musza. Jak maja czas to moga przebadac a jak maja duzo roboty to tego nie musza robic. Kazdy komisariat ma inna sytuacje, sa tez okresy kiedy sa bardziej obciazeni – istniejacy brak uregulowania pozwala na samoregulacje w kazdym komisariacie.

Podejrzewam tylko ze jak komus odmowia, a potem ten ktos sie zabije albo zabije kogos, bo pojechal nie majac sie jak przebadac, to bedzie dobry temat dla prasy...
Forumowicz

Od: 12 lip 2006, 15:38
Auto: Dodge Magnum SXT

Postprzez domin1979 » 31 gru 2007, 14:03

Aloo napisał(a):izba wytrzeźwień, w Polsce miejsce czasowego przebywania, zwykle przymusowego, osób w stanie upojenia alkoholowego (do czasu wytrzeźwienia) zakłócających porządek publiczny.

Też mi się nie wydaje, inaczej braliby na izbę każdego kto wychodzi z knajpy po 3 piwach :)
PS uwazam ze tak jak jest jest ok czyli moga ale nie musza. Jak maja czas to moga przebadac a jak maja duzo roboty to tego nie musza robic. Kazdy komisariat ma inna sytuacje, sa tez okresy kiedy sa bardziej obciazeni – istniejacy brak uregulowania pozwala na samoregulacje w kazdym komisariacie.
Nic dodać, nic ująć!
Obrazek
Forumowicz

Postprzez zeusik » 31 gru 2007, 16:07

strazacy tez wyjezdzaja czasami do akcji gdzie ktos zobaczyl wieksza chmure dymu. moze to byc zarowno falszywy alarm jak i prawdziwy pozar. koszt takiej akcji podejrzewam pokrywa sie w tysiacach zlotych. tylko szkoda ze tutaj nikt nic na temat marnotrastwa obywatelskich pieniedzy nie mowi. a sytuacja jest identyczna w obu przypadkach nie masz pewnosci, czy zapobiegniesz tragedii czy to tylko twoje przeczulenie.
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Piotrek » 31 gru 2007, 16:12

tyle, ze chalupy w razie W nie ugasisz gasnica domowa, a promil wybadasz "domowym" sposobem...Skonczcie juz przytaczanie przykladow, bo co jeden to bardziej bezsensowny.
Forumowicz

Postprzez zeusik » 31 gru 2007, 16:18

Piotrek napisał(a):tyle, ze chalupy w razie W nie ugasisz gasnica domowa, a promil wybadasz "domowym" sposobem...Skonczcie juz przytaczanie przykladow, bo co jeden to bardziej bezsensowny.

zwlaszcza tym za 5zl na stacji paliw ktory wykazuje nietrzezwosc nawet gdy pilo sie tydzien wczesniej.

czy wam naprawde chodzi o te glupie 2zl?
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Piotrek » 31 gru 2007, 16:21

witki opadaja
Forumowicz

Postprzez magicadm » 31 gru 2007, 23:42

Aloo napisał(a):magicadm szukalem troche i nie moge znaleźć

No ale ja miałem na myśli PREWENCJĘ, o której tyle się tu pisze.
No bo skąd Policjant z okienka może wiedzieć, co takiemu z 0,51 promila strzelić może do głowy???
Wyjdzie taki na ulicę, auto go rozjedzie – a gdyby go zabrali do Izby – żyłby dalej. To jest temat do prasy – wypuścili go "na pewną śmierć", choć wiedzieli, że pijany...

zeusik napisał(a):czy wam naprawde chodzi o te glupie 2zl?

Widzę, że nadal nie masz konkretnych argumentów.
Daj numer konta – przeleję Tobie te 2 zety i nie truj pupy Policji.

Zadanie matematyczne:
Policz liczbę ("chętnych" x liczbę okazji w roku do wypicia x 2zł) dodaj koszty obsługi (chyba, ze sam to będziesz robił za free) = to są poważne pieniądze, które jak koledzy wcześniej pisali lepiej wydać na paliwko do radiowozów.

Mini OT
zeusik
Pewnie się zdziwisz, ale małe dzieci (nie tylko te płaczące w nocy) nie mogą być pod opieką osób w stanie upojenia alkoholowego...Za to można prawa rodzicielskie stracić. Tak na przyszłość – jak pijesz w towarzystwie dzieci – upewnij się, że jest jeden trzeźwy pełnoletni opiekun (najlepiej z prawkiem) :)
Forumowicz

Postprzez domin1979 » 1 sty 2008, 10:01

Wszyscy się tu spierają, a w sumie obecny stan rzeczy zadowala obie strony. W świetle prawa policja nie ma obowiązku przebadać ale zauważcie, że ci co chcieli się przebadać (wg przykładów z gazet i wymienionych powyżej) i tak się zbadali, czasami wymaga to trochę uporu maniaka ale... da sie? Da. Bo tych, którym kategorycznie odmówiono i odesłano z tzw. kwitkiem wielu nie ma... Więc jednak ludzka twarz policji jest, a obciążać ich prawnie kolejnymi obowiązkami raczej nie ma sensu.
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Piotrek » 1 sty 2008, 14:18

Marcin, dmuchales? <faja>
Forumowicz