Wyniki testu zimowych płynów do spryskiwaczy!
ja wogóle nie leje bo mam spryskiwacze rozwalone
i żyje

SPRZDEAM CZĘŚCI MAZDA 323f 323c FORD PROBE TEL.BEZPOŚREDNIO NA PLAC 602600238
- Od: 1 mar 2007, 21:04
- Auto: TOYOTA AVENSIS
bkapust napisał(a):Zyjesz... ale co to za zycie
- Od: 12 maja 2004, 21:00
- Auto: 626 GE / 626 GF / PF 125p '75
Myjk napisał(a):Ja też od dawna leję BP, ale tegoroczny zimowy maźgoli się po szybie jakby był z tłuszczem
Potwierdzam i również odradzam – płyn na kilka sekund po przejściu wycieraczek pozostaje na szybie w formie jak-tłustej mazi, blee. Natomiast Orlen zakleil mi zaworek przy pompce, fuuu. Z czego oni robią te płyny ostatnio?
Zalałem Castrola – jest o niebo lepiej, tj. jak dawniej, ale chyba pójde dalej i wypróbuje płyny <10 PLN za 5 l.
Pozdrawiam.
the right man in the wrong place...
Zawsze leje Castrola i jest OK, teraz wyjątkowo wlałem jakiś syf z Reala (tak dla testu..) jak tylko to wypsikam to ponownie zalewam Castrola.. w miare tani i wydaje sie nie najgorszy..
Pozdrawiam.
P.S
Jednym z lepszych jest na pewno Shell.... zresztą wszystkie płyny i oleje w autkach mam Shella
Pozdrawiam.
P.S
Jednym z lepszych jest na pewno Shell.... zresztą wszystkie płyny i oleje w autkach mam Shella

ja mam teraz z BP i nawet w mieście przy spokojnej jeździe zamarza na szybach
a jak już się wnętrze trochę zagrzeje (przednia szyba) to wtedy jest ok
lepsiejszy płyn był z REAL'a bo przynajmniej był smakowy jabłkowy bo ten z BP wali jakimś spruchniałym iglakiem

a jak już się wnętrze trochę zagrzeje (przednia szyba) to wtedy jest ok
lepsiejszy płyn był z REAL'a bo przynajmniej był smakowy jabłkowy bo ten z BP wali jakimś spruchniałym iglakiem

Siw-y napisał(a):smakowy jabłkowy
Próbowałeś
A tak poważnie ja mam jakiś teraz wlany ze Lidla za 12pln za 5 litrów i też zamarza na szybie przy -2 C
a ponoć jest do -18 C kto to testuje i dopuszcza do sprzedaży
www.BBTel.pl
abdul69 napisał(a):A tak poważnie ja mam jakiś teraz wlany ze Lidla za 12pln za 5 litrów i też zamarza na szybie przy -2 C
a ponoć jest do -18 C kto to testuje i dopuszcza do sprzedaży
W motorze kiedyś był test. I chyba wszystkie marketowce zamarzały znacznie szybciej.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

No ja zalałem sobie zbiorniczek tym rewelacyjnym Sonaxem (kupiłem go na stacji Shell przy okazji tankowania) a raczej dolałem 2 litry do jakiegoś litra BP, który tam był (diodka mi się zapaliła w środku auta, więc dałem autku pić). Z szyb zbiera dobrze ale jakoś poprawy w spryskiwaniu reflektorów nie widzę. Ciśnienie chyba jest okej bo jak odpalam te spryskiwacze reflektorów to nawet gdy stoi, muszę sobie przednią szybę potem przetrzeć wycieraczkami. Patrzyłem u siebie na parkingu jak to wygląda i spryskiwałem sobie reflektory a potem patrzyłem na efekt i tak naprawdę płyn ściekał i tylko płyn bez brudu. Mam piękne zacieki na przednim zderzaku a klosze dalej mocno brudnawe.
Chyba jednak sprawa jest do kitu i trzeba ręcznikiem papierowym przecierać "leflektory" i tyle.
Inna sprawa, że chyba na trasie na Gdańsk to pociąg soli wysypali. Moja Madzia ma teraz blizej nieokreślony kolor grafitowo-siwy a tylna tablica rejestracyjna jest cała biała.
Chyba jednak sprawa jest do kitu i trzeba ręcznikiem papierowym przecierać "leflektory" i tyle.
Inna sprawa, że chyba na trasie na Gdańsk to pociąg soli wysypali. Moja Madzia ma teraz blizej nieokreślony kolor grafitowo-siwy a tylna tablica rejestracyjna jest cała biała.
Madzia i Misiek to zgrana para.
- Od: 27 maja 2007, 16:03
- Auto: Mazda 6 diesel kombi
Pawnik napisał(a):jest bardziej wydajny
hmmm... czy ja wiem, czy w tym wypadku można mówić o wydajności?? Jedynym czynnikiem wpływającym na wydajność jest gęstość płynu, a jeśli gęstszy płyn to większy problem z równomiernym rozprowadzeniem na szybie (nie mówię o reflektorach). A do rzeczy to wcześniej zalewałem SONAX jednak poszedłem za radą znajomego który powiedział iż nadaje się on tylko do samochodów z mrzawką i mających spryskiwacze na reflekory, gdyż tam najbardziej się sprawdza. Więc teraz zalewam Shell
zeusik napisał(a):shela smierdzi denaturatem
bolling shit
Jeżeli ludzie szepczą za twoimi plecami to tylko znaczy że ich wyprzedziłeś. | www.burnwater.pl
- Od: 13 sie 2007, 13:06
- Auto: EA5A SE