Nie odpala

Postprzez krzysiekkz » 11 lis 2007, 14:31

Witam właśnie stałem się właścicielem Xedosa i tu odrazu zonk. Auto nie chce odpalić. Przyjechałem z trasy ,ładnie chodził, wyłączyłem go a po około 30 min jeszcze silnik był ciepły chciałem go odpalić. Tak jakby na chwilę załapał a potem cisza. Rozrusznik kręci iskra jest a samochód nie odpala. Poprzedni właściciel twierdzi że być może zablokowało się odcięcie paliwa bo samochód posiada immobilizer. Może ktoś wie jak go odblokować chociaż nie wiem czy jest on fabryczny. Bardzo prosze o jakieś podpowiedzi co mogło się stać.

Dodam jescze jedno Wskaźnik paliwa cały czas pokazuje poziom paliwa nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i uzbrojeniu alarmu.
krzysiekkz

Postprzez Gość » 25 gru 2007, 15:10

Mam ten sam problem, też podejrzewam odcięcie paliwa. Jak Pan sobie poradził z tym problemem?
Gość

Postprzez Marcin » 25 gru 2007, 15:38

krzysiekkz napisał(a):Dodam jescze jedno Wskaźnik paliwa cały czas pokazuje poziom paliwa nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i uzbrojeniu alarmu.

To zupełnie normalny objaw.Wskażnik pokazuje stan paliwa cały czas,bez względu na okoliczności (kluczyk,alarm,immo...)
Co do niepoprawnie działającego immo,zapraszam do działu "Elektronika".Znajdż kolego odpowiedni temat,poczytaj i jeśli nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania dopisz się do któregos z istniejących tematów.Tak najszybciej się czegoś dowiesz.
Zyczę szybkiego rozwiązania problemu.Pozdrawiam.
Forumowicz

Od: 30 sty 2007, 02:18
Auto: Toyota Prius 2010

Postprzez Hazu » 25 gru 2007, 19:59

krzysiekkz napisał(a):chociaż nie wiem czy jest on fabryczny

jest fabryczny.
Forumowicz

Od: 17 paź 2005, 21:11
Auto: Były: CA/KF, CA/KL, BA/BP, BA/KF
Jest:
MPV ll FS 2000r.
RX8 2004r.

Postprzez XEDOS6 » 26 gru 2007, 22:34

pod obrotomierzem zapala ci sie zolta lampka z obrazkiem auta z kluczykiem????????? jezeli tak to masz imo.. i powinna zgasnac po odpaleniu..
Forumowicz

Od: 10 gru 2006, 23:29
Auto: Xedos 6 2.V6 24V 1996

Postprzez Gość » 26 gru 2007, 23:18

jak przekręcam kluczyk w pozycje ON to się nie świeci, dopiero jak próbuje odpalić auto (auto nie odpala) wracam z kluczykiem w pozycje ON to wtedy zapala się ta kontrolka.....
Gość

Postprzez krzysiekkz » 27 gru 2007, 17:47

U mnie w samochodzie nie ma takiej kontrolki widocznie nie mam oryginalnego imo.
W moim Xedzie padła pompka paliwa.
krzysiekkz

Postprzez XEDOS6 » 28 gru 2007, 23:42

to jest jakis problem
powinna sie zapalic ta kontriolka tylko przy uruchomieniu auta.. a nie swiecic i zgasnac jak ladowanie czy olej..pozdrawiam
Forumowicz

Od: 10 gru 2006, 23:29
Auto: Xedos 6 2.V6 24V 1996

Postprzez Maciej Kaniewski » 17 lut 2008, 19:49

witam serdecznie ostatnio pojawił się problem z odpaleniem silnika w moim xedosie 2.0 V6
odtawiłem go na noc i wszystko dzialało bez zarzutu. Rano próbowałem odpalić silnik i nie zaskoczył, nie wiem co może być przyczyną

Akumulator sprawdzony
Świece również
Iskra na świecach jest
Filtr paliwa wymieniony
Pompa podaje paliwo sprawdziłem
Rozrusznik kręci

Nie mam już pomysłów co może być przyczyną samochód w dalszym ciągu nie odpala rozrusznik kręci, silnik wydaje odgłos jakby się dusił, ale nie zaskakuje

Prosze o poradę, co może być przyczyną pozdrawiam serdecznie
Początkujący

Od: 20 sty 2008, 23:08