Gibsong napisał(a):skrzynia jeśli manualna to 6b, szybkie auto.
niestety to automat
Waluś napisał(a):max juz zdążyłeś je oklepać
zgadles dostala leciutko w tylny blotniczek i doly drzwi ucierpialy
www.mazdaspeed.pl
Gibsong napisał(a):skrzynia jeśli manualna to 6b, szybkie auto.
Waluś napisał(a):max juz zdążyłeś je oklepać
brii napisał(a):marcus_87 – jeśli gościu miał tam 1.9dCi to pewnie się nie ścigał, bo by Cie wciągnął i przez wydech przepuścił... Pewnie miał 1.5dCi
radekkm napisał(a):ja nie wiem co z waszymi k8 bo moj w szczycie formy dawal rade nawet golfom 5 w wersji tdi
z tego co piszecie wychodzi ze wiekszosc mx-3 v6 w polsce to padaki
Fiveopac napisał(a):Moja K8 trzymala sie rowno z monedo TDCI 140 km wiec
dobre k8 nie sa zle bo sa dobre i niezłe
ravo napisał(a):ja wczoraj kilowalem wlasny tyl auta bylo tak slisko, ze na kazdym biegu brak trakcji
brii napisał(a):W MX-3-ZE ze złym softem mam podobny problem, ale tylko na 3 pierwszych biegach
ravo napisał(a):na wiosne chcialbym zainwestowac w jakies super oponki 16 205/50 ale nie wiem narazie co
ravo napisał(a):wczoraj byl lod a duzo musialem jezdzic, a opony letnie i to bardzo slabe
ravo napisał(a):brii napisał(a):W MX-3-ZE ze złym softem mam podobny problem, ale tylko na 3 pierwszych biegach
wczoraj byl lod a duzo musialem jezdzic, a opony letnie i to bardzo slabe, na wiosne chcialbym zainwestowac w jakies super oponki16 205/50 ale nie wiem narazie co
brii napisał(a):To nie wiedziałem, że aż tyle wersji było, jeździłem 1.9 130KM i szedł naprawdę ostro – MX3 z K8 nie dałoby rady
yiabol napisał(a):pewnie nie chcieli sie scigać
Fiveopac napisał(a):brii napisał(a):yiabol – prawda jest niestety gorzka – K8 brzmi szybciej niż jeździ oczko
Jako byly uzytkownik K8 oficjalnie stwierdzam iz Bri prawdę świętą rzecze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy Tuning i modyfikacje