Marcin napisał(a):Mamy demokrację więc chcę kozystać z niej na wszystkie sposoby
Taaak, a rano niech radiowóz zawiezie Ciebie do szkoły, bo masz łyse opony w autku i nie chcesz "ryzykować".
Ja też płacę podatki i oczekuję by
Marcin napisał(a):pan w dyzurce i
rozwiązywał prawdziwe problemy, a nie świadczył jakieś "usługi"
...ale idź, najpierw powiedz od wejścia:
"Słuchaj no panie z dyżurki, nie żyjemy w latach 80 gdzie byłeś nietykalny. Mamy demokrację więc chcę korzystać z niej na wszystkie sposoby. Jesteś do mojej dypozycji. Wczoraj nawaliłem się jak stodoła, a dziś mam ochotę pośmigać autkiem po drodze, a nie chcę prawka stracić."
PS
A co do pisania z dużej litery. Używam jej by okazać szacunek dla osoby/formacji, o której piszę. Zwracając się do
Ciebie robię to samo – chyba, że
Tobie to przeszkadza?
PS2
Załóż taką sytuację: dostałeś wp..rdol na mieście. Skroili Tobie portfel, dokumenty, komórę i poszli pić do sąsiedniego baru. Ty ze łzami w oczach biegniesz na dyżurkę Policji by wykorzystać
na wszystkie sposoby
Pana w dyżurce licząc, że szybko zareaguje – a tu zonk: skończył sięwłaśnie zlot samochodowy i klubowicze stoją w kolejce do pana, który im bada poziom alkoholu, robi EKG, USG i inne usługi...a Ty stoisz na końcu kolejki i czekasz jak

Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...