Mazda 323F KF-ZE Ferrari Rosso Corsa
To dobrze, że chociaż laptopa uratowała, a Ty jesteś względnie cały 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Poducha pasażera nie powinna odpalić
Napewno jest czujnik zapiącia pasów... Coś było nie tak
Napewno jest czujnik zapiącia pasów... Coś było nie tak
brii napisał(a):Napewno jest czujnik zapiącia pasów... Coś było nie tak smutny
Moim zdaniem nie ma takowego w BA. Więc normalne, że wypaliła. Nawet w BJ chyba czegoś takiego nie ma. Dopiero w nowszych samochodach były takie czujniki w fotelach.
Ostatnio edytowano 22 gru 2007, 20:32 przez Lukano, łącznie edytowano 1 raz
Darek,
Wspolczuje Ci, bo wiem ile czasu, serca, pieniedzy i wyrzeczen wymagalo doprowadzenie mazdy do takiego stanu. Mam nadzieje, ze gdy powoli ochloniesz, zdecydujesz przywrocic samochod do stanu przed kolizja.
Wczesne wersje tego nie mialy, prawdopodobnie dopiero od roku 2001, gdy wprowadzono 4 poduszki, czujnik nacisku na siedzenie pasazera byl rowniez montowany.
Pozdrawiam,
voytecku.
Wspolczuje Ci, bo wiem ile czasu, serca, pieniedzy i wyrzeczen wymagalo doprowadzenie mazdy do takiego stanu. Mam nadzieje, ze gdy powoli ochloniesz, zdecydujesz przywrocic samochod do stanu przed kolizja.
Puhcio napisał(a):Oglądałem trochę rozbitych millenii/xedosów 9 ... i niezależnie czy był pasażer czy nie poduszkę wywalało.
Wczesne wersje tego nie mialy, prawdopodobnie dopiero od roku 2001, gdy wprowadzono 4 poduszki, czujnik nacisku na siedzenie pasazera byl rowniez montowany.
Pozdrawiam,
voytecku.
wielka szkoda taka ladna i madra była ta mazda
mowisz darek ze byłem ostatnią osobą co ją w całości widziała
??
ale da się ja wyklepac i śladu niebędzie
a widzisz mogłem CIę zatrzymać wtedy to może by była w całości
mowisz darek ze byłem ostatnią osobą co ją w całości widziała
ale da się ja wyklepac i śladu niebędzie

a widzisz mogłem CIę zatrzymać wtedy to może by była w całości
- Od: 19 maja 2007, 19:52
- Auto: Mazda 323f 2.0 v6 1997r
Honda VFR V-Tec 800 2003r.
No tak jakos wyszlo ze ja ostatni chyba widziales w calosci...
Nadal mam nadzieje ze uda sie ja wyklepac, moze nawet wstawic poduszki spowrotem. A to by nie bylo juz takie zle
No moze gdybys mnie zatrzymal to....
Nie no, bylo, minelo. Life goes on
Ja sie nie poddam!
Jak nic za jakis czas musi byc wielki Come Back mazdy
Juz jeden byl, po zmianie silnika, teraz czas na drugi, miejmy nadzieje ze wiecej ich juz nie bedzie trzeba...
Nadal mam nadzieje ze uda sie ja wyklepac, moze nawet wstawic poduszki spowrotem. A to by nie bylo juz takie zle
No moze gdybys mnie zatrzymal to....
Ja sie nie poddam!
- Od: 2 gru 2006, 20:58
- Auto: C63 AMG Kombi + Fiat Bravo Psst... + Combo
darekk86 napisał
ale darek mazda to nie kot nie ma dziewięciu żyć
Jak nic za jakis czas musi byc wielki Come Back mazdy Juz jeden byl, po zmianie silnika, teraz czas na drugi, miejmy nadzieje ze wiecej ich juz nie bedzie trzeba...
ale darek mazda to nie kot nie ma dziewięciu żyć
W sprawie kotow to specjalista jest DonCorleone
hehe
Ja mam nadzieje ze w przypadku mazdy skonczy sie na 2 zyciu i tak juz sobie bedzie dalej spokojnie zyla
Co najwyzej bedzie przechodzila mniejsze lub wieksze zmiany wygladu i wyposazenia, no ale w koncu to kobieta, wiec co raz jakies zabiegi odmladzajace jej nie zaszkodza
Ja mam nadzieje ze w przypadku mazdy skonczy sie na 2 zyciu i tak juz sobie bedzie dalej spokojnie zyla
Co najwyzej bedzie przechodzila mniejsze lub wieksze zmiany wygladu i wyposazenia, no ale w koncu to kobieta, wiec co raz jakies zabiegi odmladzajace jej nie zaszkodza
he he
masz racje czasami sie przydadza takie zabiegi naszym mazdą
niech sybko wraca do "zdrowia" mazda

niech sybko wraca do "zdrowia" mazda
Naprawiać i nie ma co się załamywać, nie jest tak żle ,co do poduszek jesli czujniki całe to trzeba jeszcze crasha wykasować z kompa ale według mnie lepiej poszukać na allegro w komplecie z poduszkami i kompem
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
KALII napisał(a):.Ważne że ty cały jesteś
własnie

- Od: 20 sie 2007, 14:01
- Auto: Była 323f BG,323f Sportive
Obecnie BMW E60 530D
pawelc napisał(a):Naprawiać i nie ma co się załamywać, nie jest tak żle ,co do poduszek jesli czujniki całe to trzeba jeszcze crasha wykasować z kompa ale według mnie lepiej poszukać na allegro w komplecie z poduszkami i kompem
Jak się już wydaje kasę na nowe poduszki to lepiej kupić też nowe czujniki
ale czujniki sa gdzie? bo widze ze jak sprzedaja pelny zestaw poduszek to wszedzie w to wchodzi 2 poduszki, pasy i sensor czyli ten komputer co jest pod deska rozdzielcza. A czujniki sa w zderzaku gdzies? Bo nigdzie nie widze zeby czujniki tez sprzedawali. One mogly sie zepsuc?
Wykasowanie bledu w komputerze (ktore podobno trzeba zrobic zawsze jak sie nawet komputer wstawi nowy) kosztuje ok. 100-150zl wiec jest ok.
Wykasowanie bledu w komputerze (ktore podobno trzeba zrobic zawsze jak sie nawet komputer wstawi nowy) kosztuje ok. 100-150zl wiec jest ok.
aha, czyli to dziala na zasadzie jakis przeciazen? Bo jak ten czujnik rozpoznaje ile sie samochodu pogniotlo i kiedy strzylic poduszki? Bo raczej nie jak strefa zgniotu zatrzyma sie na desce rozdzielczej
No ale to wyglada na to ze za te 600-1000zl mozna wstawic komplet dobrych poduszek. Chyba warto. Nawet jak by mialy nie dzialac tak szybko jak oryginalne, ale zawsze to przy wiekszej predkosci moga pomoc.
Czyli poduszki + pasy + sensor to caly komplet potrzebny?
No ale to wyglada na to ze za te 600-1000zl mozna wstawic komplet dobrych poduszek. Chyba warto. Nawet jak by mialy nie dzialac tak szybko jak oryginalne, ale zawsze to przy wiekszej predkosci moga pomoc.
Czyli poduszki + pasy + sensor to caly komplet potrzebny?