Od pewnego czasu dochodzą mnie odgłosy z tylnej czesci samochodu , jakby z okolic tylnego lewego kola. Stukanie jest dosyć głośne i pojawia sie nawet na małych nierównościach , brzmi tak jakby coś dobijało. Jakieś sugestie
Stuki w tylnym zawieszeniu
Strona 1 z 1
Witam .
Od pewnego czasu dochodzą mnie odgłosy z tylnej czesci samochodu , jakby z okolic tylnego lewego kola. Stukanie jest dosyć głośne i pojawia sie nawet na małych nierównościach , brzmi tak jakby coś dobijało. Jakieś sugestie
? DZieki za ewentualne odpowiedzi.
- Od: 23 wrz 2004, 21:40
- Auto: Mazda 6 GY
2,0 147 KM LF-DE 2006
LPG Landi_Renzo Omegas
Ciężko powiedzieć bez oglądania, ale poza typowymi zużyciami w mojej ex F pękła końcówka sprężyny i zaklinowała się pomiędzy sprężyną a wnęką w karoserii, odgłosy były takie że zastanawiałem się czy dojadę do domu.
To trzeba oglądnąć i posłuchać.
To trzeba oglądnąć i posłuchać.
- Od: 15 wrz 2004, 10:47
- Auto: Mazda 626GE 1.8 16V 95r.
Mam chyba ten sam problem. Takie gluche stukania z tylu i to na dodatek rytmiczne (co kilka sek). Nawet nie trzeba wjechac na zadna nierownosc. Wkurza mnie to troche ale na razie nic nie robilem. Jakbys wykryl czego to wina, to daj znac
sciera
sciera
- Od: 16 mar 2004, 18:25
To ja może się podłącze pod temat.Teraz w ciągu kilku dni wyłamał mi się plastik we wnętrzu,dokładnie zaraz przed wnęką pasa,nad mocowaniem amora,czyżby dobijał? amorki są dobre,czym to mogło być spowodowane?cholernie się tłucze :/ i nie da się jeździć...a autko to 1.3 BG hatchback...

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
hmmm ja też mam taki problem więc pojechałem na serwis i co się okazało najpierw mechanicy nie potrafili zlokalizować tych stuków zawieszenie ok stabilizatory ok
okazało sie po wybudowaniu amora że jest luz na uchwycie amorka i niestety nic nie da się z tym zrobić co najwyżej wymienić amortyzator a z koleji amortyzator jako całość jest w 100% sprawny co też wyszło na badaniu technicznym pan w serwisie MAzdy powiedział że niczym to nie grozi a do stukania się musze przyzwyczaić chyba że wymienie amortyzatory ale nie ma takiej potrzeby no i co musze głośniej muze puszczać
okazało sie po wybudowaniu amora że jest luz na uchwycie amorka i niestety nic nie da się z tym zrobić co najwyżej wymienić amortyzator a z koleji amortyzator jako całość jest w 100% sprawny co też wyszło na badaniu technicznym pan w serwisie MAzdy powiedział że niczym to nie grozi a do stukania się musze przyzwyczaić chyba że wymienie amortyzatory ale nie ma takiej potrzeby no i co musze głośniej muze puszczać
www.BBTel.pl
Eh mi tez cos stuka z prawej strony.Amorki 100% ok,na diagnostyce gosc stwierdzil ze to łacznik stabilizatora,wymienilem i dalej stuka
wywalilem wszystko z bagaznika i tez stuka.Narazie odpuscilem tylko mnie wkurza jak ktos jedzie z tylu i sie madrzy ze cos mi stuka
Abdul69 moze mam to samo?

-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
ja miałem też stuki w zawieszeniu wymiana gum łączników stabilizatora pomogla nie do końca...było ciszej ale to jeszcze nie było to...wymieniłem amorki bo były do
ale zobaczyłem ze jedna strona niżej stoi niby 6mm ale rzucało sie to w oczy....okazało sie że sprężyna była pęknięta mimo że wczesniej gdy była wyjmowana nie widać tego było...wymieniłem sprężyny na te od F-ki i jest cisza a tył autka jest teraz o wiele twardszy
warto sprawdzić mocowanie amorka
i stan odbojników/odbojów (jak kto woli i przy okazji też osłon)
bo u mnie wymieniałem 

warto sprawdzić mocowanie amorka
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Strona 1 z 1