Łączenie dwoch wzmacniaczy?
1, 2
Witam prosze o pomoc obeznane osoby posiadam wzmak Sinuslive sla 1500 i chce kupic Bransona x1500k są to wzmacniacze o tych samych wnętrznościach oby dwa sie mostkuje w dualmono block i powiedzcie mi czy to zadziała
z góry dziekuje
z góry dziekuje
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
pytanie tylko po co?
NaturalSound -instalacje Car Audio
- Od: 25 paź 2006, 11:56
- Auto: SoundCombi
Nie można mostkować 2 różnych wzmacniaczy, żeby zrobić mostek muszą być identyczne.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
sluchaj 2x sla 1500 sie łączą
2x branson sie łączą
konstrukcja bransona i sla środek jest taki sam
2x sla 1500 = około 2 kw przy 12v w 2 ohm
ale czy można połączyć bransona z sla
centralnie środki sie nie różnią mozecie foty zobaczyc na ROE
http://www.realmofexcursion.com/
components --> amp guts
co to będzie zasilac hmmm w niedługim czasie Alpharda yakuze 15 kto cos o tym wie ze to udana konstukcja
choć cewka powiem ze cienkim klejen zrobiona
moja będzie miała cewke 2x 1 ohm , nowe zawieszenia , grubszy drut
2x branson sie łączą
konstrukcja bransona i sla środek jest taki sam
2x sla 1500 = około 2 kw przy 12v w 2 ohm
ale czy można połączyć bransona z sla
centralnie środki sie nie różnią mozecie foty zobaczyc na ROE
http://www.realmofexcursion.com/
components --> amp guts
co to będzie zasilac hmmm w niedługim czasie Alpharda yakuze 15 kto cos o tym wie ze to udana konstukcja
choć cewka powiem ze cienkim klejen zrobiona
moja będzie miała cewke 2x 1 ohm , nowe zawieszenia , grubszy drut
mlody1921 słuchaj, jeśli to są faktycznie identyczne wzmacniacze, to przecież nie ważne co na nich jest napisane...
Pozdrawiam,
hmm wiesz chce spełnic marzenia moze to głupie ale marzy mi sie konkretne ciśnienie a sprawdzic ile db bedzie czego nie
jak sądzisz nadadzą sie razem ?
nawet na RoE pisze ze te same
narazie jest jeden sla 1500
yakuza 15 do zrobienia
magnat z cewka 4 cale ( w myśli dołożenie magnesu i całkien nowa inna cewka 2x 1ohm )
jvc dk-g821
na wiosne jakiś przodzik będzie
jak sądzisz nadadzą sie razem ?
nawet na RoE pisze ze te same
narazie jest jeden sla 1500
yakuza 15 do zrobienia
magnat z cewka 4 cale ( w myśli dołożenie magnesu i całkien nowa inna cewka 2x 1ohm )
jvc dk-g821
na wiosne jakiś przodzik będzie
Wiesz co tak na oko jest kilka różnic...blaszka po lewej, po prawej mniej tych malych kondensatorkow, inne kondesatory na srodku. Jak dla mnie jest to identyczny wzmacniacz wykonany na gorszych komponentach i kilku oszczednosciach, co wcale nie oznacza, ze moze to w czyms przeszkadzac, aczkolwiek moze tam jakos wplynac na efekt koncowy. Moga byc minimalne roznice i moze byc i tak, ze bedzie chodzilo ok, a moga one zawazyc na dzialaniu...Mozna sprobowac i tak czy siak takie konfiguracje niosa za soba zawsze jakies ryzyko, ale jesli to zagra, to moze byc bardzo ciekawie
. Kwestia zaryzykowania i tego czy w razie co... ale nie zapeszajmy 
- Od: 12 paź 2007, 19:00
- Auto: R19 GTS
właśnie czy zagra moze różnica w kilku kondzikach taka ze jednych mniej ale są większej pojemności albo odwrotnie cholera wie
myślę czy kupując bransona za 350 zł używkę a nowego sla za powiedzmy 740 mamy 390 zł różnicy ale czy warto zaryzykować
myślę czy kupując bransona za 350 zł używkę a nowego sla za powiedzmy 740 mamy 390 zł różnicy ale czy warto zaryzykować
Proponowałbym wystartować to najpierw na jakimś zasilaczu którego prąd nie będzie zbyt wielki. Oczywiście nie osiągniesz dużej mocy, ale bynajmniej sprawdzisz czy wzmacniacze ze sobą współpracują. Zawsze to lepsze, bo ryzyko uszkodzenia jest praktycznie minimalne.Kilka amper z zasilacza nie uszkodzi podzespołów, czego nie można powiedzieć o 500/600 amperach jakie w razie draki pójdą z aku. Jeśli dźwięk bedzie czysty i nic nie bedzie trzeszczało.... wtedy ze spokojem ładuj do samochodu 
- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)
jakimś zasilaczu czyli jaki musi byc minimum 10v zeby wzmki sie właczyły i skąd wiadomo będzie ze będą razem działać
ale tu tez chodzi czy kupić czy nie :d
ale tu tez chodzi czy kupić czy nie :d
mlody1921, nikt Ci 100% pewności nie da. To ze płytki są takie samy, nie znaczy, ze nie było zmian w schemacie.
Poza tym, moj znajomy wygrał w zeszłym sezonie kilka imprez dbdrag a miał 2,1KW i wda głosniki Premier (Pioneer) i specjalnie zestrojony (uwaga) samochód
Poza tym, moj znajomy wygrał w zeszłym sezonie kilka imprez dbdrag a miał 2,1KW i wda głosniki Premier (Pioneer) i specjalnie zestrojony (uwaga) samochód
Pozdrawiam,
1, 2