![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
8 na 10 użytkowników Mazdy zmienia auto również na Mazdę
Widelec napisał(a):hm. a mnie nieustannie nęci żółte Stilo Abarth2,4 litra i 170 KM swoje robi
KF podejścia nie ma
Co Ty Fiata chcesz?
Ja miałem 626 GD 2.0 diesel, która była kochanym autem, zamienilem na 626 GE 2.0 comprex, niestety trafiłem na minę więc długo z nią nie byłem. Ale do marki się nie zraziłem bo to nie wina auta że je poprzedni właściciele zamęczyli...
Później 2 inne auta i teraz znowu powrót do Mazdy
A następne auto to być może znów GE, zależy jak będzie z finansami.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z marki
- Od: 16 mar 2007, 22:27
uhu napisał(a):Co Ty Fiata chcesz? język Jak Ci nawali to włoskie cudo to jeszcze zatęsknisz do KFa zeby
a Tobie to japońskie cudo nie nawaliło?
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 14 maja 2007, 23:13
E nie do konca.
Jedne samochody maja wieksze szanse – inne mniejsze.
Szukalem Mazdy 6, klekota w sedanie lub liftbacku. Polskich nie ma – same sprowadzone. Wiekszosc odwijana z latarni, oszukane przebiegi [jak to kuna jest, ze 3-4 letnie diesle na zachodzie robia 60 – 80 kkm przebiegu?].
Zdecydowalem sie wiec na plan B i kupilem Mondeo TDCI. Swietnie utrzymane, bezwypadek, serwisowane w ASO, krajowka, pierwszy wlasciciel. Jednym slowem pewniak.
Tylko niestety ma to swoja cene. W Mondkach masowo padaja wtryskiwacze i kola dwumasowe. Mazdy z tego co zauwazylem sa raczej wolne od wad, ktore obejmuja ok. 90% sztuk danego modelu. A w Fordzie albo juz komus padly albo padna. Takie awarie w Mazdzie to jednak skromny %.
Jedne samochody maja wieksze szanse – inne mniejsze.
Szukalem Mazdy 6, klekota w sedanie lub liftbacku. Polskich nie ma – same sprowadzone. Wiekszosc odwijana z latarni, oszukane przebiegi [jak to kuna jest, ze 3-4 letnie diesle na zachodzie robia 60 – 80 kkm przebiegu?].
Zdecydowalem sie wiec na plan B i kupilem Mondeo TDCI. Swietnie utrzymane, bezwypadek, serwisowane w ASO, krajowka, pierwszy wlasciciel. Jednym slowem pewniak.
Tylko niestety ma to swoja cene. W Mondkach masowo padaja wtryskiwacze i kola dwumasowe. Mazdy z tego co zauwazylem sa raczej wolne od wad, ktore obejmuja ok. 90% sztuk danego modelu. A w Fordzie albo juz komus padly albo padna. Takie awarie w Mazdzie to jednak skromny %.
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.
Miala byc Mazda a jest Ford
Miala byc Mazda a jest Ford
- Od: 5 maja 2006, 16:23
- Auto: Ford Mondeo'04 2.0 TDCI
Ja swoją chętnie zmieniłbym na 6ke
a markę zdradziłbym jedynie z subaru impreza (takie marzenie z dzieciństwa – mam nadzieje, że kiedyś sobie kupie "nóweczke", tylko żeby tak go nie szpecili jak nowy model ;/)
Ostatnio edytowano 22 gru 2007, 18:46 przez Borys, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 3 lip 2013, 22:26
Moim marzeniem od roku jest Mustang w nowej budzie. Ale dzis u dealera caly dzien jezdzilem Mazda 3 z silnikiem 2.3 w wersji kombi. Autko sprawilo mi wiele wiecej frajdy z jazdy jak 6 z tym samym silnikiem. Po prostu az chcialo sie jezdzic i jezdzic i jezdzic... Wiec na liscie zyczen mam teraz 2 autka... 
- Od: 30 paź 2005, 06:23
- Auto: '03 Ford Focus ZX3
Az sie boje pomyslec co by bylo
Ale powiem Ci, ze bylem w salonie Mazdy w Oak Lawn nie raz (po czesci). Ale kiedy zapytalem o jazde testowa 3 Speed powiedzieli, ze najpierw musialbym wplacic zaliczke, minimum $500 aby wiedzieli, ze jestem powaznie zainteresowany. Jestem jak cholera, ale nie na nowa i nie bede wplacal tyle kasy
Ale powiem Ci, ze bylem w salonie Mazdy w Oak Lawn nie raz (po czesci). Ale kiedy zapytalem o jazde testowa 3 Speed powiedzieli, ze najpierw musialbym wplacic zaliczke, minimum $500 aby wiedzieli, ze jestem powaznie zainteresowany. Jestem jak cholera, ale nie na nowa i nie bede wplacal tyle kasy
U mnie na pewno mazda jak tylko bedzie zreaktywowana po wypadku, to pozostaje na zawsze. Za duzo w nia kasy jest wpakowane i jeszcze wiecej bedzie. Wiec nigdy nie oplaca sie jej sprzedawac. Niech stoi i wyglada
Z marzen to bym kupil:
Nissan GT-R najnowszy... 70tys $ w stanach podobno... cuuudo
Corvette Z06... dzisiaj siedzialem w C06 bialej... sam jej wyglad jest cudowny!
Samochod przy budowaniu ktorego aktualnie pracuje, bo zapowiada sie wypas, tylko ze nie bedzie mnie na niego pewnie nigdy stac...
A z blizszych spelnieniom i pewnie ktorys z nich w koncu kupie kiedys:
Mazda rx-7 od 93r oczywiscie
ciagle na to choruje, kiedys wreszcie musze to kupic...
Mazda rx-8 – tez cudo, ale chyba jednak wole rx-7, bo sa duuuzo rzadsze, a mi na takim wlasnie samochodzie zalezy
Opel Speedster 2.0T, 200KM + lekki tuning, 4s do setki
DeLorean... jako kolejny democar firmy
To by bylo to... Oczywiscie totalnie przebudowany przez nas
Albo jakis samochod bardziej rodzinny, z zewnatrz niepozorny, moze byc kombi, ale z ogromna moca
Ostatnio tak mi sie spodobalo Audi RS4 (z lat 99-2000) po tuningu mechanicznym, 400KM w kombi
4,2s do setki, 9,9s do 200, 18s do 300 wystarczy
No to chyba tyle, chociaz u mnie marzenia i plany dotyczace samochodow zmieniaja sie 3 razy na tydzien. Poki nie mam kasy na nastepny samochod to nie mam problemu
Gorzej bedzie jak juz bedzie trzeba cos wybrac... Ojj bedzie ciezko...
Z marzen to bym kupil:
Nissan GT-R najnowszy... 70tys $ w stanach podobno... cuuudo
Corvette Z06... dzisiaj siedzialem w C06 bialej... sam jej wyglad jest cudowny!
Samochod przy budowaniu ktorego aktualnie pracuje, bo zapowiada sie wypas, tylko ze nie bedzie mnie na niego pewnie nigdy stac...
A z blizszych spelnieniom i pewnie ktorys z nich w koncu kupie kiedys:
Mazda rx-7 od 93r oczywiscie
Mazda rx-8 – tez cudo, ale chyba jednak wole rx-7, bo sa duuuzo rzadsze, a mi na takim wlasnie samochodzie zalezy
Opel Speedster 2.0T, 200KM + lekki tuning, 4s do setki
DeLorean... jako kolejny democar firmy
Albo jakis samochod bardziej rodzinny, z zewnatrz niepozorny, moze byc kombi, ale z ogromna moca

No to chyba tyle, chociaz u mnie marzenia i plany dotyczace samochodow zmieniaja sie 3 razy na tydzien. Poki nie mam kasy na nastepny samochod to nie mam problemu
- Od: 2 gru 2006, 20:58
- Auto: C63 AMG Kombi + Fiat Bravo Psst... + Combo
darekk86 napisał(a):DeLorean... jako kolejny democar firmy
Pozwole sobie powiedziec, ze w Chicago jest jeden do sprzedania. Przebudowany calkowicie na wzor z filmu "Powrot do przyszlosci". Cena – $22,000 i ma przejechane 1,300 mil

ja moją BA zamieniłbym na M6z jakimś mocnym dieslem ewentualnie accord(w ostateczności
)

- Od: 17 gru 2007, 20:44
- Auto: 323F BA 1,5 16v
witam niedawno zamieniłem 20 letnią mazdę 323 1.7 d na 19 letnią 626 2.0 d GD – niestety tamtą poczciwą madzie 323 skasowała żona a chciałem jeszce pare latek pojeździć- była w dobrym stanie -mało paliła 5,5l – teraz muszę się przyzwyczaić do tej "nowej"
pozdrawiam
- Od: 30 sie 2006, 07:49
- Auto: Mazda 626 GD 2.0d
1) 323 bf 1,3 87r -jezdzi nia moja mama, auto ma juz wyklepane ok 400kkm-to bylo moje pierwsze autko
2)323 bg 1,3+lpg 91r-kupilismy z zona w marcu 2007 ale sprzedalismy (za wiecej jak kupilismy
) bo za male dla nas bylo
3) auto moich marzen- 323f ba 2,0 v6 i nie mam zamiaru nic innego kupowac,no morze mpv ale z v6
2)323 bg 1,3+lpg 91r-kupilismy z zona w marcu 2007 ale sprzedalismy (za wiecej jak kupilismy
3) auto moich marzen- 323f ba 2,0 v6 i nie mam zamiaru nic innego kupowac,no morze mpv ale z v6
-323 BF E3 jest x18xe
-323 BG B3+LPG jest JGC EVA 4,7V8
-323F BA KF auto naprawa tanie usługi mechaniczne 693447060
-byla C18NZ+LPG
-byla 323 BD E3
-była Z22XE+LPG
-była c14se +lpg
-323 BG B3+LPG jest JGC EVA 4,7V8
-323F BA KF auto naprawa tanie usługi mechaniczne 693447060
-byla C18NZ+LPG
-byla 323 BD E3
-była Z22XE+LPG
-była c14se +lpg
marzę kiedyś o 6 z mocniejszym silnikiem...
, póki co rajcuję się codziennie Xedosikiem.

- Od: 3 lip 2013, 22:26
Moje marzenie to "6"

- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
ja też jesli już to tylko mazda
Moj plan po zakończeniu studiów to mazda mx-5 NB jak bóg tak to NC i ewentualnie drugie auto heheh jakie?? też mazda
nie no drugie może być już inne ,ale numer jeden MAZDA

- Od: 21 paź 2006, 10:40
- Auto: 323fBA i PuntoII sporting