Klapa tył nie zamyka
Strona 1 z 1
Siemka , mam dość upierdliwy problem przestało mi działać zamykanie tylnej klapy poprzez centralny zamek
kiedy kliknę pilotem wszystkie zamki sie zamykają i w tylnej klapie też słychać wyraźnie jak siłownik ciągnie ale niestety klapy nie zamyka dalej kiedy wcisnę zamek się otwiera
, wkładałem rękę i sprawdzałem czy siłownik chodzi i wszystko wygląda na dobre siłowni działa ale jak pisałem nie zamyka , dopiero kiedy przekręcę kluczykiem to blokuje mi klapę
jakieś sugestie pomysły od czego zacząć gdzie szukać problemu >?<

Obecna- Mazda 626 GW 2.0i 16v FS-HP 136KM
Ex.nr.2. – Mazda 626 GE 2.0i 16v FS-DOHC 115KM
Ex.nr.1. – Mazda 626 GD Coupe 2.0i 16v FE-DOHC 148 KM
Nie wiem czy masz tak samo ale u mnie jak wlozysz kluczyk w zamek od klapy ,przekrecisz do oporu np.w prawo i w koncowej pozycji wyjmiesz kluczyk to zamek chodzi razem z centralnym.Jesli zrobisz to samo w odwrotnym kierunku to klapa nie pracuje z centralnym,zawsze jest otwarta.Tego dowiedzialem sie z instrukcji,a wkurzalo mnie,ze nie zamyka sie razem calosc.Sproboj zrobic jak pisalem a piwo postawisz pozniej
-
waldii
waldii dobrze gadasz, zamek od klapy ma trzy położenia, jedno "zawsze otwarty", drugi działa z centralnym i trzeci-zamknięty nieczuły na wysiłki centralnego
z trzeciej pozycji da się otworzyć tylko czarnym kluczykiem, siwy go nie ruszy bo to tak zwany serwisowy, co by ci mechaniki podczas przeglądu w bagażniku nie grzebali.
pozdrawiam
z trzeciej pozycji da się otworzyć tylko czarnym kluczykiem, siwy go nie ruszy bo to tak zwany serwisowy, co by ci mechaniki podczas przeglądu w bagażniku nie grzebali.
pozdrawiam

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
waldii i bazyl wspaniały na jaki adres mailowy mam wysłać browar
wszystko działa jak działało super potwierdzają się wasze słowa
. dzięki chłopaki ...
Ps. W ge sedan wygląda to tak :
Pozycja kluczyk w lewo _ zawsze otwarty
Pozycja kluczyk po środku _ działa z centralem zamyka
Pozycja kluczyk w prawo_ zamknięty na stałe
Ps. bazyl wspaniały co do twojego podpisu to prawie prawda , miałem kiedyś konia prawie go oduczyłem jeść i nie wiem dlaczego ale zdechł

Pozycja kluczyk w lewo _ zawsze otwarty
Pozycja kluczyk po środku _ działa z centralem zamyka
Pozycja kluczyk w prawo_ zamknięty na stałe
Ps. bazyl wspaniały co do twojego podpisu to prawie prawda , miałem kiedyś konia prawie go oduczyłem jeść i nie wiem dlaczego ale zdechł

Rekin napisał(a):waldii i bazyl wspaniały na jaki adres mailowy mam wysłać browar
czlowiek sie wysila,pisze,niszczy klawiature i prad a tu taki numer z tym piwem

Kurierem wysylaj i tyle

-
waldii
Już poszło
DHL – em hahah
ważne że już ok
nie piję
ale zjeść lubię
, moze to przepływka

Rekin napisał(a):waldii i bazyl wspaniały na jaki adres mailowy mam wysłać browar
nie piję
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
no coś w tym jest bo bez benzyny nie chce odpalićRekin napisał(a):bazyl wspaniały co do twojego podpisu to prawie prawda , miałem kiedyś konia prawie go oduczyłem jeść i nie wiem dlaczego ale zdechł

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
witam
Mam pytanie czy centlany zamek w 626 kombi działa u Was w bagażniku.
U mnie jest taka sytuacja. Kluczykiem lub z pilota otwieram wszystkie drzwi poza bagażnikiem.
Bagażnik tylko kluczem. Z zamykaniem jest podobnie. Centralny nie zamyka bagażnika.
Ciekawostką jest to, że zamykając kluczykiem bagażnik zamyka on inne drzwi, ale otwierając nie otwiera on innych drzwi.
Co może być przyczyną takiego zachowania ?
Może siłownik padł.
Ewentualnie czy siłownik uniwersalny z allero można zamontować w Madzi ?
pozdr.
Mam pytanie czy centlany zamek w 626 kombi działa u Was w bagażniku.
U mnie jest taka sytuacja. Kluczykiem lub z pilota otwieram wszystkie drzwi poza bagażnikiem.
Bagażnik tylko kluczem. Z zamykaniem jest podobnie. Centralny nie zamyka bagażnika.
Ciekawostką jest to, że zamykając kluczykiem bagażnik zamyka on inne drzwi, ale otwierając nie otwiera on innych drzwi.
Co może być przyczyną takiego zachowania ?
Może siłownik padł.
Ewentualnie czy siłownik uniwersalny z allero można zamontować w Madzi ?
pozdr.
- Od: 29 lis 2008, 20:38
- Auto: Mazda 626 GW 2001
Łączę z podobnym, a Ciebie ant proszę o dopisywanie się do już istniejących tematów, zamiast zakładać nowe. Poza tym, jeśli decydujesz się założyć nowy temat, pamiętaj o jego poprawnym tytule (przykłady masz w regulaminie, do którego przeczytania zachęcam).
Sprzedam sporo części do MX-6/626 GE KL 
Dziś sprawdziłem, no i nie działa.
Wygląda rzeczywiście jakby miał 3 stany.
Skrajnie na lewo zamyka bagażnik, skrajnie na prawo otwiera.
Trzeci jest jaby po środku. I tak lekkie pyknięcie na prawo otwiera całe auto poprzez c.z. oprócz bagażnika
Jak jest otwarte to lekkie pyknięcie w lewo zamyka auto poprzez c.z.
Coś jest chyba nie tak. Może to siłownik ?
Ponawiam pytanie czy siłownik uniwersalny z allero można zamontować w Madzi ?
Wygląda rzeczywiście jakby miał 3 stany.
Skrajnie na lewo zamyka bagażnik, skrajnie na prawo otwiera.
Trzeci jest jaby po środku. I tak lekkie pyknięcie na prawo otwiera całe auto poprzez c.z. oprócz bagażnika

Coś jest chyba nie tak. Może to siłownik ?
Ponawiam pytanie czy siłownik uniwersalny z allero można zamontować w Madzi ?
- Od: 29 lis 2008, 20:38
- Auto: Mazda 626 GW 2001
więc może odświeżę troche temat więc mam praktycznie taki sam problem co Rekin z tą różnicą, że nie da rady przekręcić kluczyka w zamku przy zamykaniu z centralki wyraźnie słychać siłownik ale klapa pozostaje otwarta kluczyk w pozycji pionowej moja madzia to 626 GE 1.8 95r. pozdro
- Od: 14 kwi 2010, 14:43
- Auto: mazda 626 GE 1.8 1995r.
u mnie też sie nie zamyka z kluczyka, za to daje się zamknąć na centralny(kiedyś się w ogóle nie zamykała) pomogło mi oczyszczenie zamka od środka, popryskanie go odrdzewiaczem i dobre nasmarowanie.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
m.wol napisał(a):więc może odświeżę troche temat więc mam praktycznie taki sam problem co Rekin z tą różnicą, że nie da rady przekręcić kluczyka w zamku przy zamykaniu z centralki wyraźnie słychać siłownik ale klapa pozostaje otwarta kluczyk w pozycji pionowej moja madzia to 626 GE 1.8 95r. pozdro
miałem dokladnie tak samo.
pomogla wymiana zamka z tylnej klapy innej 626. zamek zamyka sie idealnei z centralki, jak chcesz zamknac z kluczyka to musisz to zrobic tym orygnialnym (od przełożonego zamka), ale p oco z kluczka skoro centralka smiga ;–)
-
abdul626
Strona 1 z 1