Mazda MX-3 EC B6 '92

BJ / BA / EC / BG / BF / BW / BD / BV

Postprzez Gapcio » 11 gru 2007, 05:52

ehhh... niektorzy ludzie nie powinni miec w ogole prawka.... loockas oczywiscie nie mam na mysli Ciebie ;) tylko tego cymbala.... no i ewentualnie siebie <diabełek> dasz rade bedzie dobrze wierze w Ciebie ;) pamientaj ze nasze mx'y sa niezniszczalne :D
Ps. to czarne sa szybsze :P :D
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 sie 2007, 17:06
Auto: Opel Vectra C 2.2

Postprzez loockas » 11 gru 2007, 08:23

Dzięki Czarny Bestion. Auto własnie odstawiłem do warsztatu. Słyszałem, że sa ok. Oby poskładali mazde tak jak była wcześniej :)

Czarny Bestion napisał(a):ehhh... niektorzy ludzie nie powinni miec w ogole prawka.... loockas oczywiscie nie mam na mysli Ciebie oczko tylko tego cymbala.... no i ewentualnie siebie

To nie jest tak. Człowiek się uczy całe życie. Sam się uważam za średniego kierowcę. Prawko mam dopiero dwa lata i chociaż zrobiłem już paredziesiąt tysiecy km, to robię jeszcze mase błędów. Nikt nie jest doskonały i słuczki się zdarzają. Wczoraj miałem nerwy ale dzisiaj już o tym spokojniej myśle. Jestem wdzięczny facetowi bo potrafił się przyznać do błędu i przeprosić. To się niestety nie często zdarza. Oczywiście próbował się bronić, ale cały czas podkreślał, że to jego wina. Tylko dlatego postanowiłem nie wzywać policji, chociaż do końca nie byłem pewien czy dobrze robię. Koleś popełnił błąd na który osobiście jestem bardzo wyczulony. Zmieniał pas nie patrząc w lusterko. Dla mnie jest to manewr, którego boję się chyba najbardziej i za każdym razem staram się go robić bardzo ostrożnie. To była moja pierwsza stłuczka i do tej pory dziwnie się czuję. Chyba każdy to musi kiedyś przeżyć :) Dość tego bełkotu, zabieram się do pracy.

Zdjęcia z wypadku na 1 stronie.
Ostatnio edytowano 16 cze 2008, 23:40 przez loockas, łącznie edytowano 1 raz
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Gapcio » 11 gru 2007, 16:08

najgorsza to ta lampa bo kupe kasy kosztuje... ale z tego co zauwarzylem to wszystkie mx'y a przynajmniej wiekszosc dostaje w lewa lampe :P moja tez byla bita w lewa lampe
moze teraz pomyslisz nad wrzuceniem lamp z civicy :P wyniesie Cie to napewno taniej.... a efekt tez bedzie dobry ;)
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 sie 2007, 17:06
Auto: Opel Vectra C 2.2

Postprzez loockas » 11 gru 2007, 21:22

Czarny Bestion napisał(a):wyniesie Cie to napewno taniej....

Nie ja za to place. Pokrywa to OC sprawcy :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez brii » 11 gru 2007, 21:31

Jeśli chcesz sprawę załatwić szybko to tylko bezgotówkowo :)
Jeśli chcesz zarobić to wystarczy się nie zgodzić z pierwszą wyceną – zazwyczaj rura ubezpieczycielowi miękknie ;)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez Lukano » 11 gru 2007, 22:48

brii napisał(a):Jeśli chcesz sprawę załatwić szybko to tylko bezgotówkowo

Ja w toyocie też zrobiłem ten błąd i wziołem bez gotówkowo. Gośc dostał kase i zaczoł szukać części. A że już ja miał to szukał jak najtaniej, żeby sporo zostało. A trwało to i trwało.
Obrazek
Audi A8 4.2
Forumowicz

Od: 1 lut 2006, 19:10
Auto: Hania civic X, A8 D3 a na lato Hania CRX del soll

Postprzez loockas » 17 gru 2007, 16:44

Dziś mazdę oglądał rzeczoznawca. Przy dobrych wiatrach jeszcze mi błotnik wymienią, bo troszkę się odkształcił,a że wcześniej już był robiony to się już raczej do klepania nie nadaje :) Maska jest teoretycznie do naprawy. Może też wymienią... Na zdjęciach to niegroźnie wygląda, ale jak to podliczyć to wychodzi niezła sumka. Za 3 dni dostarczą do warsztatu szczegółowy kosztorys i się wszystko wyjaśni. Na razie auto jest rozbierane i przygotowywane do naprawy. Jutro mam dostać zastępczy pojazd :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez krakusik mx-3 » 17 gru 2007, 18:01

współczuje mam nadzieje że złoża lepiej niż było jak możesz napisz mi na pw na ile wycenili CI szkodę chce porównać z moją wyceną bo wydaje mi się że strasznie mało mi dają jeżeli wygram.....
F1 SOUND –> Najszybszy MX w Krakowie i okolicach :P
http://pl.youtube.com/watch?v=n1PLEc8YL-g
http://www.youtube.com/watch?v=GUIRYkfGs54 (mx3-wyrazów)
Reklama w MPK Kraków – pełne info u mnie :)
Forumowicz

Od: 18 mar 2006, 21:19
Auto: ruski czerwony sapowóz ]:>
włoski gazowóz :P
i japońska hulajnoga :P

sprzedam alu ramki do mx3/323

Postprzez loockas » 3 sty 2008, 23:33

Dostałem dzisiaj zawiadomienie z ubezpieczalni o przyznaniu odszkodowania. Nie wiem czy mam sie śmiać czy płakać :| Niech każdy spojrzy na zdjęcia wyżej zanim przeczyta dalej :] Stwierdzono szkodę całkowitą... Auto w sumie wyceniono na 5700zł (wg mnie trochę za nisko) a szkodę na 3800zl! Karoseria samochodu jest uszkodzona w 9,31% :) "Pozostałość" mazdy wyceniona została na 1900zł :) Robiłem wszystko bezgotówkowo i wg pisma które otrzymałem warsztat dostanie te wspomniane wcześniej 3800zł. I to był chyba mój błąd... Mogłem zabrać gotówkę i samemu to robić. Wyszło by pewnie dużo taniej. Z drugiej strony znowu zastanawiam się, czy taka wycena nie była właśnie spowodowana tym, że robię to bezgotówkowo. W końcu warsztat jest z tą ubezpieczalnia "zaprzyjaźniony". Sam nie wiem co mam myśleć. Chyba najważniejsze, że dostanę auto w takim stanie jakim miałem? A może i troszkę lepszym... Zależało mi głownie na czasie jak i na tym, żeby nie płacić wcześniej za robociznę, bo trudno by mi było załatwić pieniądze. Na odszkodowanie się troszkę jednak czeka... Dlatego zdecydowałem się na bezgotówkową formę... Eh...
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez Lukano » 4 sty 2008, 08:40

loockas napisał(a):I to był chyba mój błąd...

Tak jak pisałem wcześniej zrobiłem ten sam błąd i więcej go nie popełnię. Za tą kasę to połowę mazdy byś zrobił.Ale, tak to bywa, ja też byłem zdenerwowany po wypadku i podpisałem.
loockas napisał(a):wycena nie była właśnie spowodowana tym, że robię to bezgotówkowo

Na pewno nie ma żadnego wpływu, robiłem już kilka samochodów gotówkowa i jeden bezgotówkowo.
Najlepiej dostałem za BG którą ostatnio miałem, wziąłem gotówkę.
Szkoda całkowita wyceniona na 4800, dostałem 3600 jeśli dobrze pamiętam i samochód. Koszt naprawy tyłu, z posklejanym zderzakiem, lampą na allegro, malowaniem 1200 złotych. Odszkodowanie miałem na koncie tydzień po podpisaniu dokumentów przez sprawcę wypadku.
Obrazek
Audi A8 4.2
Forumowicz

Postprzez Green » 4 sty 2008, 12:57

jesli chodzi o madzie to jednak najlepiej gotowkowo gdy moj mx spotkal sie z jakims clio na skrzyzowaniu to wyplacili 6700zl a koszt zakupu mxa byl wtedy 10600zl a koszt naprawy to jakies 2tys wiec prawie 5tys zostalo wiec nie zawsze sie oplaca bezgotowkow szczegolnie made in japan :D
Obrazek
Forumowicz

Od: 18 lip 2007, 10:26
Auto: Mazda 323 BG GT

Postprzez brii » 4 sty 2008, 13:12

loockas – z drugiej strony miałeś święty spokój i wszystko w dużym poszanowaniu ;)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez loockas » 4 sty 2008, 13:13

Lukano napisał(a):Tak jak pisałem wcześniej zrobiłem ten sam błąd i więcej go nie popełnię.

Człowiek sie uczy na błędach. Moja pierwsza stłuczka i pierwsza przygoda z ubezpieczycielami :]
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez Lukano » 4 sty 2008, 18:01

loockas napisał(a):Człowiek sie uczy na błędach. Moja pierwsza stłuczka i pierwsza przygoda z ubezpieczycielami krzywy

Dobre podejście :) tylko teraz przypilnuj ich, żeby przynajmniej dobrze zrobili :)
Obrazek
Audi A8 4.2
Forumowicz

Postprzez loockas » 4 sty 2008, 18:23

brii napisał(a):loockas – z drugiej strony miałeś święty spokój i wszystko w dużym poszanowaniu

Tak, tak. Z tym sie musze zgodzic. Dostalem zastepcze auto, nie musialem biegac za czesciami i kombinowac kasy, której nie mam. Oby tylko ladnie to poskladali. Bedzie rok gwarancji na powloke lakiernicza wiec mysle, ze nie jest zle :) Zderzak akurat mialem troche obity :P
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez loockas » 23 mar 2008, 13:40

Mały update: opis + kilka zdjęć na 1 stronie :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez abdul » 23 mar 2008, 17:01

no no sesja całkiem spoko a autko znam :P z wielu zlotów i jest śliczne bo właściciel o nie właściwie dba !!! :)
www.BBTel.pl
Forumowicz

Od: 13 wrz 2006, 22:36
Auto: było Mazda 323f V6 GT KF
Jest Niemieckie COOO 2.5TDI V6 AKN

Postprzez Moc Poranka » 23 mar 2008, 21:28

Oj bolało. Współczuję bo Mazdzia naprawdę piękności.
Wylecz ją u jakiegoś dobrego doktora. Ładny kolorek.

Pozdrawiam.
Forumowicz

Od: 26 lut 2008, 19:49
Auto: 323f BG 1.8 GT 16v DOHC

Postprzez loockas » 23 mar 2008, 23:50

abdul napisał(a):no no sesja całkiem spoko a autko znam język z wielu zlotów i jest śliczne bo właściciel o nie właściwie dba

dzięki :)

Moc Poranka napisał(a):Oj bolało. Współczuję bo Mazdzia naprawdę piękności.
Wylecz ją u jakiegoś dobrego doktora. Ładny kolorek.

Bolało... ale mazda już dawno na nogach ;)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez Green » 25 mar 2008, 12:31

ladna sesja i nie widac pozostalosci po stluczce :D
Obrazek
Forumowicz

Od: 18 lip 2007, 10:26
Auto: Mazda 323 BG GT