Prosze o pomoc w rozwiazaniu tej zagatki
Alarm
Witam mam pytanie o Alarm , z tego co wiem 2 krotne nacisniecie przcisku "LOCK" na pilocie zamyka zamki "od zewnacz i od srodka" u mnie po takiej czynnosci owszem zamki sie zamykaja ale czasem po chwili wlacza sie ALARM .
,Pozdrawiam wszystkich 6-stkowiczów.
-
Marcin_Buxton

My ride's: Renault Espace 2.0 DCI 06' 175KM
Moja M6 --- SOLD
Moja M6 --- SOLD
Marcin_Buxton napisał(a):2 krotne nacisniecie przcisku "LOCK" na pilocie zamyka zamki "od zewnacz i od srodka"
Masz rację (jest to zabezpieczenie przed niektórymi sposobami włamań), natomiast chyba masz coś nie tak z alarmem. Ja zazwyczaj zamykam "na dwa razy" i działa OK.
2B || !(2B) ? by mcbeth

- Od: 12 lut 2007, 14:29
- Auto: M6 GG1 MZR-CD 143KM '07 Active+ / Legacy 2.0R 165KM AT S-AWD '07
To jest tzw. podwójna blokada drzwi. Gdy się to aktywuje to nie można otworzyć drzwi ani od zewnątrz ani z wewnątrz (jest to w instrukcji). Aktywujesz poprzez podwójne naciśnięcie "LOCK" na pilocie, albo przekręcenie 2x jeden po drugim zamka w strone zamknięcie.Masz rację (jest to zabezpieczenie przed niektórymi sposobami włamań),
Co do tego alarmu to może masz jakieś spięcie, bo nie powinno tak robić
Wlasnie nie wiem jaka jest przyczyna aktywacji Alarmu po zamkieciu "podwójną blokadą drzwi" nie wiem czy moze ma znaczenie szybkosc klikniec "LOCK" a moze juz baterie mi w pilocie siadaja
Zaznaczam ze dzieje sie tak nie zawsze .
Zaznaczam ze dzieje sie tak nie zawsze .
-
Marcin_Buxton
A jeszce mi przyszlo na mysl jedno pytanie co do alarmu czy M6 ma jakies czujniki ruchu w kabinie czy alarm dziala tylko na otwarcie drzwi ewentualnie na ruch nadwozia 
-
Marcin_Buxton
Marcin_Buxton napisał(a):czy M6 ma jakies czujniki ruchu w kabinie czy alarm dziala tylko na otwarcie drzwi ewentualnie na ruch nadwozia
Chyba najprościej samemu sprawdzić ...
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
magicadm napisał(a):Chyba najprościej samemu sprawdzić ...
Abecedeusz napisał(a):No to zamknij się w samochodzie z uzbrojonym alarmem i poruszaj np. rękami. Jak są czujniki to zawyje, jak nie ma to będzie cisza – proste.
wiecie co zaskoczyliscie mnie swoimi odpowiedziami ,pomogliscie bardzo!!!
Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi a wasze sa na poziomie przedszkola PANOWIE
dzieki za wysilek
Ostatnio edytowano 9 gru 2007, 15:10 przez Marcin_Buxton, łącznie edytowano 1 raz
-
Marcin_Buxton
Marcin_Buxton napisał(a):wiecie co zaskoczyliscie mnie swoimi odpowiedziami ,pomogliscie bardzo!!
Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi a wasze sa na poziomie przedszkola PANOWIE
dzieki za wysilek
Marcin,
zadajesz pytanie o alarm, bull, macbeth, Abecedeusz próbują ci pomóc i napisali to co wiedzą.
Rada o machaniu rękoma jest dobra – skoro nie wiesz czy/ gdzie są czujki ruchu to trzeba sprawdzić czy działają czy nie.
Twoj problem z wyzwalaniem się alarmu po podwójnym uzbrojeniu jest na tyle ogólnie zdefiniowany, że ciężko coś wymyślić. Jakie pytanie taka odpowiedź. Napisz coś więcej...chociażby jaki alarm jest zainstalowany...
SEb
Ostatnio edytowano 9 gru 2007, 21:01 przez scichy, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 18 mar 2007, 18:12
- Auto: M6 GY/LF
Słuchaj kolego, sorry, żeby się nie przyczepił –> czytaj kolego. Odebrałem to jako kpine i chyba właściwie, tak? Nie masz się do czego przyczepić, bo odpowiedzieliśmy Ci na Twoje pytanie konkretnie i bez docięć, a za to, że Ty nie jesteś na tyle bystrywiecie co zaskoczyliscie mnie swoimi odpowiedziami ,pomogliscie bardzo!
dzieki za wysilek

PS. Widać, że nie jesteś obyty na forum.
Każda M6 ma immobiliser
Bardzo nieliczne mają alarm fabryczny
Większość ma pseudo-alarm nie-fabryczny zakładany w salonie
Niektóre mają założony/dołożony porządny alarm/immobiliser (jak się właściciel zatroszczy)
Co do różnic w wersjach us/europa to się nie wypowiem bo się nie znam...
Bardzo nieliczne mają alarm fabryczny
Większość ma pseudo-alarm nie-fabryczny zakładany w salonie
Niektóre mają założony/dołożony porządny alarm/immobiliser (jak się właściciel zatroszczy)
Co do różnic w wersjach us/europa to się nie wypowiem bo się nie znam...
- Od: 18 mar 2007, 18:12
- Auto: M6 GY/LF
Witam jestem nowym klubowiczem i świerzym mazdowiczem – zero doswiadczeń z tym modelem. Proszę o podpowiedż dotyczącą dobrego alarmu Niunius77
-
niunius77
Ja mam Exus ..... pomińmy szczegóły
– anty napad, odcięcie zapłonu, zdalny rozruch silnika, powiadomienie radiowe, pilot z wyświetlaczem ciekłokrystalicznym i wiele innych funkcji – polecam – 2 samochody + ten alarm i zawsze wiem co się dzieje z samochodem.
Liczy się bezpieczeństwo – a im więcej KM tym bezpieczniej
Teraz niestety troche mniej :–(
www.goldwinggl1800.blogspot.com
www.goldwinggl1800.blogspot.com
- Od: 24 lut 2006, 20:01
- Auto: Lancer 2.0 '04 AT
Liczę na pomoc klubowiczów. Zamierzam zamotować w mojej madzi alarm – taki z powiadamiwniem i innymi bajerami, zależy mi na każdej radzie i podpowiedzi, a może jakiś schemat, opis montażowy itp. Jakby ktoś chciał poomóc to proszę o kontakt niunius77@vp.pl z góry dziękuję. 
-
niunius77