Roznice tlumika koncowego – MX-6 KL i FS oraz zlacza elastycznego 626 GE oraz MX-6
Strona 1 z 1
Szybkie pytanie – czy jest roznica w mocowania tlumika koncowego od KL'a i FS'a? Czy maja inna budowe oprocz tego, ze KL ma dwie koncowki? Pytam bo posypal mi sie koncowy szybciej niz myslalem, planowalem go ruszac na wiosne no ale... trudno – na nowego El-teca teraz mnie nie stac, wiec musze jakis polsrodek do wiosny dac. Tak sobie pomyslalem, ze KL moze byc luzniejszy od FS'a i stad moje pytanie czy tak jest i czy warto zalozyc do FS'a.
Ostatnio edytowano 6 gru 2007, 14:12 przez pawelMX6, łącznie edytowano 1 raz
Nie mam pojecia jak z mocowaniami ale znajomy zalozyl do kl od fs plus strumiennica ultradzwiekowa i byl śśśśwwwwiiiisssstttt.Super efekt 
-
waldii
lucas_ka, poszedl PRIV.
Tak pytam o ten tlumik do KL'a bo na logike powinien byc inny – inny motor jest przeciez i to o zdecydowanie innej technice. I wydaje mi sie, ze powinien byc luzniejszy... no nic – zaloze i sprawdze czy warto bylo.
Tak pytam o ten tlumik do KL'a bo na logike powinien byc inny – inny motor jest przeciez i to o zdecydowanie innej technice. I wydaje mi sie, ze powinien byc luzniejszy... no nic – zaloze i sprawdze czy warto bylo.
Nie bede zakladal nowego tematu zeby balaganu nie robic ale mam pytanie – mam do zrobienia jeszcze tylko pierwszy element wydechu za kolektorem, to miejsce ze zlaczem elastycznym. Szukam tego w przystepnej cenie i znalazlem jeden sklep ale koles zarzeka sie, ze to do 626 GE FS, i ze w katalagu MX-6 GE FS ma inny nr, ze moze nie bedzie pasowac... ten element nie jest jakis super tani, wiec moze ktos by potwierdzil tak na 100% – czy element wydechu miedzy kolektorem a katem, w 626 GE FS jest taki sam jak w MX-6 GE FS? Wg. logiki tak ale sprzedawca twierdzi inaczej...
Podgladowe foto tego elementu jest tutaj:
http://allegro.pl/item271339462_nowa_ru ... ratis.html
Podgladowe foto tego elementu jest tutaj:

Sorki, ze dwa posty pod rzad ale wlasnie chce zamowic ta czesc i mam ogromna prosbe – potrzebuje info takiego na 100% czy pierwszy element ukladu zaraz za kolektorem a przed katem jest taki sam w MX-6 i 626 GE? Dla silnika FS oczywiscie.
Witam,
Sprawdzałem w katalogu www.bosal.com i wygląda na to, że tłumiki są różne dla silników FS 1.8 i 2.0 16V, tzn. mają różne nr katalogowe – odpowiednio 737-203 i 737-201. Ten oferowany na aukcji wg katalogu bosal'a jest do Mazdy GE z silnikiem 1.8, choć w opisie aukcji jest napisane, że do 2.0 też pasuje.
Chcę kupić taki tłumik do Probasa 2.0 i też się waham, czy będzie pasował. Póki co, jeszcze się trzyma
pozdrawiam,
Szymon
--
Ford Probe II 2.0 16V
Sprawdzałem w katalogu www.bosal.com i wygląda na to, że tłumiki są różne dla silników FS 1.8 i 2.0 16V, tzn. mają różne nr katalogowe – odpowiednio 737-203 i 737-201. Ten oferowany na aukcji wg katalogu bosal'a jest do Mazdy GE z silnikiem 1.8, choć w opisie aukcji jest napisane, że do 2.0 też pasuje.
Chcę kupić taki tłumik do Probasa 2.0 i też się waham, czy będzie pasował. Póki co, jeszcze się trzyma
pozdrawiam,
Szymon
--
Ford Probe II 2.0 16V
-
ni_knight
Wg. katalogu ze strony mazdaspeed MX-6 i 626 2,0 maja ten sam nr, ale rozni sie od tego na aukcji 4 pierwszymi cyframi – reszta, 40-500B taka sama. Ja juz zamowilem i sprawdze jak jest w praktyce. Jak bedzie pasowac to bede w 7 niebie bo caly wydech bedzie kompletnie nowy.
Strona 1 z 1