Sprężyny progresywne JAMEX
To i ja dorzuce swoje 3 grosze. Miałem seryjne zawieszenie w mojej Madzi 323 BF ale postanowiłem zmienić na spotrowe. Amorki KONIego kupiłem okazyjnie i spręzynki trzeba było kupić(bo koniego mało atrakcyjne cenowo były). Pierwsza myśl JAMEXy bo 380zł kosztowały ale znajomemu w Calibrze pękł jamex po 3 m-cach i hmmmmy nie kciałem tak samo. Otóż poszperałem po necie i znalazłem sprężyny VOGTLANDa (de facto Koni) za 520zł i dokładając 150zł masz klasa sprężynki zachodnie a nie te gówniane Jamexy. Samochód idzie jak po szynach-jeżdże niem na codzień po poznaniu i ZERO wycieków,pęknięc,przegięc itp – bajka – polecam pokombinować – wyjdzie taniej & lepiej 
-
Gość
Co do Jamexów to podobno 90% tych co je chwalą to Ci którzy połaszczyli sie na dobry koszt i wstydza sie przyznać do błędu. Poczytaj opinie na Streetracing.pl
RX-7 FD3S Innocent Blue:
viewtopic.php?f=317&t=198511
323 V6 KL White Pearl: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=13470
viewtopic.php?f=317&t=198511
323 V6 KL White Pearl: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=13470
Boris86 napisał(a):Co do Jamexów to podobno 90% tych co je chwalą to Ci którzy połaszczyli sie na dobry koszt i wstydza sie przyznać do błędu. Poczytaj opinie na Streetracing.pl
Boris86 masz rację jeżeli chodzi o zawiechę to nie ma tu miejsca na tanie elementy jakość kosztuje i w dodatku przechodzi testy dopuszczające, a z resztą sport motorowy, tory itd. Jeżeli zawieszenie to tylko dobre i w całości a jeżeli nie ma się kasy to lepiej pozostać przy seryjnym to będzie bezpieczniejsze od dziwnych wynalazków.
Edit by mod: Proszę o stosowanie się do zaleceń FAQ (przyklejonego w każdym z działów) dotyczących rozmiaru podpisu/grafiki w podpisie.
- Od: 5 sty 2007, 03:49
- Auto: Madzi nie ma....:(
Banior napisał(a):jeżeli chodzi o zawiechę to nie ma tu miejsca na tanie elementy jakość kosztuje i w dodatku przechodzi testy dopuszczające
dokładnie tak
Ja juz raz zaoszczędziłem i ta oszczędność kosztowała mnie komplet przegubów i komplet amorków i wstyd przy kolejnych reklamacjach tych przegubów, bo sumasumarum zanim wyczaiłem że to przez sprężyny to zuzyłem 4 sztuki

ja mam cos dla posiadaczy mx-3
http://www.fordprobestore.co.uk/store/p ... 0294ef8e8d
zbierzcie ekipe,napewno cos wynegocjujemy,bede w polsce w marcu wiec moge je przywiesc
zbierzcie ekipe,napewno cos wynegocjujemy,bede w polsce w marcu wiec moge je przywiesc
- Od: 22 maja 2006, 23:35
- Auto: Jest
Banior napisał(a):Jeżeli zawieszenie to tylko dobre i w całości a jeżeli nie ma się kasy to lepiej pozostać przy seryjnym to będzie bezpieczniejsze od dziwnych wynalazków.
Tak jest.
Ja załozyłem sobie na przód amory od EvoIX i sprężyny od GTXa. Samochód na takim zestawie idzie jak po szynach i jest ciut wyższy od serii.
Full Time 4WD
VTR 1000F
VTR 1000F
radekkm to ja tez bym się za te graciki zapisał, 2 znaczki MS i 1 korek oleju 
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Moja Madzia ;)
radekkm napisał(a):ja mam cos dla posiadaczy mx-3
miałem takie sprężyny. są twaaaaaaaaarde. obecnie jezdzi na nich nero
- Od: 20 paź 2003, 09:07
- Auto: MX-3
nr konta na ktory dokonujemy wplat:
Bank BPH
81 1060 0076 0000 3010 0014 8982
Maciej Kmak
ul.Krzeczkow 119
32-700 Bochnia
Pamietajcie ze dodaje do ceny przesylke w UK i w Polsce
Adas = 21funtow
Jacol= 25 funtow
Liczmy funta po 5 zl jesli nie macie nic przeciwko
Pozdrawiam
Bank BPH
81 1060 0076 0000 3010 0014 8982
Maciej Kmak
ul.Krzeczkow 119
32-700 Bochnia
Pamietajcie ze dodaje do ceny przesylke w UK i w Polsce
Adas = 21funtow
Jacol= 25 funtow
Liczmy funta po 5 zl jesli nie macie nic przeciwko
Pozdrawiam
- Od: 22 maja 2006, 23:35
- Auto: Jest
radekkm kasa poszła
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Moja Madzia ;)
Moja Madzia ;)
Jacol napisał(a):radekkm kasa poszła
ode mnie też:)
nero napisał(a):potwierdzam – sa twarde ale juz sie przyzwyczailem i omijam po prostu niektore ulice tak jakby ich w gole nie bylo
Czyli połowe Łódzkich ulic
Moja Madzia ;)
Moja Madzia ;)
nero napisał(a):no mniej wiecej a ze teraz sa remonty i jakies objazdy to mam bardzo ograniczone pole manewru
Spoko, nie przejmuj się, u nas tylko byś przekroczył tablice Włocławek, to byś zawisł na podwoziu na jednym z garbów od kolein

Moja Madzia ;)
Moja Madzia ;)