Witam
Mam problem z wymiana zewnetrznego przegubu w mazdzie 4WD. Wedlug katalogu czesci mazdy nr mojego przegubu jest inny niz do 626 z napedem na 2 kola, a katalogi zamiennikow podaja ze pasuje. Kupilem taki i nie pasuje (rozni sie tylko iloscia zebow frezu wewnetrznego). Moja polos ma 21 zebow, a kupiony jest na 23 zeby. Czy jest ktos w stanie sprawdzic ile moja polos powinna miec zebow, bo moze ktos kiedys kombinowal i jest tu inna polos? Czy ma ktos jakas prosta i tania rade na moj problem?
Przegub zewnetrzny
Strona 1 z 1
Po 3 dniach mialem juz poloske z powrotem. W motomaksie zregenerowali zewnetrzny przegub i wymienili oslone przegubu wewnetrznego. Jakosc bez zastrzezen. Spokojnie moge polecic innym, gdyby mieli podobny problem.
- Od: 25 wrz 2006, 14:42
- Auto: 6 2.0i '07
MPV 2.0CDVi '05
Czy jest jakis sposób na ściągnięcie przegubu żeby nie walic w niego młotem aż zejdzie bo tam jest takie zabezpieczenie które trzyma ten przegub na półosi ale jest ono w środku i nie widze mozliwości żeby je jakoś zgiąc żeby przegub zszedł lekko tylko trzeba użyc do tego młotka i tak są problemy żeby zszedł
- Od: 20 sie 2009, 20:53
- Auto: Mazda 626, 2.0 Comprex, 96 rok
Czy chcesz wymienić przegub czy osłonę?
Jak tylko osłonę to zwróć się do warsztatu który dysponuje urządzeniem do wymiany osłon bez demontarzu przegubu ( takie ustrojstwo co rozciąga specjalną osłonę ) wcale to nie kosztuje drogo.Do ściągania przegubu są ściągacze ale dobre uderzenie młotkim powinno rozwiązać problem.Nie uderz w kosz bo pęknie.Pozdro.
Jak tylko osłonę to zwróć się do warsztatu który dysponuje urządzeniem do wymiany osłon bez demontarzu przegubu ( takie ustrojstwo co rozciąga specjalną osłonę ) wcale to nie kosztuje drogo.Do ściągania przegubu są ściągacze ale dobre uderzenie młotkim powinno rozwiązać problem.Nie uderz w kosz bo pęknie.Pozdro.
- Od: 18 maja 2009, 10:55
Strona 1 z 1