Dowcipy
Siostra Małgorzata przez pomyłkę trafiła do piekła. Przerażona dzwoni do Świętego Piotra i mówi:
– Tu siostra Małgorzata! Popełniono straszny błąd! – wyjaśniła całą sytuację i uzyskała obietnicę, że pomyłka szybko zostanie naprawiona.
Niestety, Święty Piotr w natłoku obowiązków najwyraźniej o niej zapomniał. Następnego dnia siostra Małgorzata znów dzwoni:
– Proszę, zabierzcie mnie stąd natychmiast! Na dzisiejszy wieczór zaplanowana jest orgia! Obecność obowiązkowa...
Święty Piotr przejął się losem siostry Małgorzaty i obiecał jak najszybciej sprawę załatwić. Niestety, zapomniał i tym razem.
Przypomniał sobie dopiero nazajutrz, gdy usłyszał dzwonek telefonu. Z drżącym sercem podnosi słuchawkę i słyszy:
– Cześć Piotrek, tu Gosia. Nie zawracaj już sobie głowy...
– Tu siostra Małgorzata! Popełniono straszny błąd! – wyjaśniła całą sytuację i uzyskała obietnicę, że pomyłka szybko zostanie naprawiona.
Niestety, Święty Piotr w natłoku obowiązków najwyraźniej o niej zapomniał. Następnego dnia siostra Małgorzata znów dzwoni:
– Proszę, zabierzcie mnie stąd natychmiast! Na dzisiejszy wieczór zaplanowana jest orgia! Obecność obowiązkowa...
Święty Piotr przejął się losem siostry Małgorzaty i obiecał jak najszybciej sprawę załatwić. Niestety, zapomniał i tym razem.
Przypomniał sobie dopiero nazajutrz, gdy usłyszał dzwonek telefonu. Z drżącym sercem podnosi słuchawkę i słyszy:
– Cześć Piotrek, tu Gosia. Nie zawracaj już sobie głowy...
Jeżeli ludzie szepczą za twoimi plecami to tylko znaczy że ich wyprzedziłeś. | www.burnwater.pl
- Od: 13 sie 2007, 13:06
- Auto: EA5A SE
Idą dwaj koledzy. Ale jeden jakoś tak dziwnie podryguje, rozstawiając szeroko nogi.
– Co jest Stefan?
– Ch$%^ se pokaleczyłem, musiałem opatrunek założyć.
– A co się stało?
– Otóż wyobraź sobie nie dalej jak wczoraj zachciało mi się dymnąć moją żonę, Wiesławę. Ona się zapiera: "nie, nie, dziś nie mogę". Pomyślałem, że ma okres, a to wychodziły jej kamienie z nerek.
– Co jest Stefan?
– Ch$%^ se pokaleczyłem, musiałem opatrunek założyć.
– A co się stało?
– Otóż wyobraź sobie nie dalej jak wczoraj zachciało mi się dymnąć moją żonę, Wiesławę. Ona się zapiera: "nie, nie, dziś nie mogę". Pomyślałem, że ma okres, a to wychodziły jej kamienie z nerek.
KATOLICKIE ŻYCIE WARSZAWY 16 lipca 2008
Pytania do redakcji
1. Gdy spalam byka na ołtarzu ofiarnym, wiem, że to powoduje woń, która jest Bogu przyjemna (3 Ks. Moj. 19). Problem jest z moimi sąsiadami. Mówią, że dla nich zapach ten nie jest przyjemny. Czy mam ich ignorować?
2. Chciałbym sprzedać swoja córkę jako niewolnice, za karę, jak to opisuje 2 Ks. Moj. 21:7. W tych czasach, jaka byłaby, według Pana, najlepsza cena?
3. Wiem, że nie powinienem mięć kontaktu z kobietą podczas jej nieczystości miesięcznej (3 Ks. Moj. 15:19-24). Problem jest, jak się tego dowiedzieć? Usiłowałem zapytać, ale one często były obrażone moim pytaniem.
4. Moja żona po wielu latach strąciła upodobanie w moich oczach. Znienawidziłem ją, gdyż odkryłem w niej odrażająca cechę, gadulstwo. Wypisałem jej list rozwodowy (5 Ks. Moj. 24) i chce ja odprawić, tylko nie wiem, jak go jej wręczyć. Osobiście, czy przez policje?
5. Mam jednego sąsiada, który uparcie chce pracować w dzień. szabatu. W 2 Ks. Moj. 35:2 jest jasno powiedziane, że ma być skazany na śmierć. Czy moralnie jestem zobowiązany, by go zabić sam?
6. Jeden z moich przyjaciół twierdzi, że nawet jeżeli jedzenie owoców morza jest obrzydliwością (3 Ks. Moj. 11:10), to mimo wszystko jest mniej gorsze od homoseksualizmu. Nie zgadzam się. Czy może Pan osądzić?
7. W 3 Ks. Moj. 21:20 jest powiedziane, że nie mogę się zbliżać do ołtarza Boga, jeżeli mam problem ze wzrokiem. Musze zdradzić, ze noszę okulary do czytania. Czy muszę mięć wzrok 20/20 lub czy można negocjować?
8. Większość moich przyjaciół obcina sobie włosy, również w tzw. kółka, mimo że jest to jasno zabronione 3 Ks. Moj. 19:27. Jak oni mają umrzeć?
9. Wiem, że wg 3 Ks. Moj. 11:6-8, jeżeli dotknę skóry martwego wieprza, staje się nieczysty. Ale czy mogę nadal grać w piłkę nożną, jeżeli będę nosił rękawice?
10. Mój wujek ma jedną żonę. Nie respektuje 3 Ks. Moj. 19:19, ponieważ sieje dwie różne rośliny na tym samym polu. Jego żona zresztą również, ponieważ nosi ubrania z dwóch różnych materiałów (mieszaninę bawełny i poliestru). Ma również zwyczaj przeklinania. Czy naprawdę musze zebrać całe miasto, by ich kamienować (3 Ks. Moj. 24:10-16). Czy nie moglibyśmy ich po prostu spalić żywcem podczas prywatnego zebrania rodzinnego, jak to zrobiliśmy dla tych, którzy sypiają z ich rodzina? (3 Ks. Moj. 20:14).
Pytania do redakcji
1. Gdy spalam byka na ołtarzu ofiarnym, wiem, że to powoduje woń, która jest Bogu przyjemna (3 Ks. Moj. 19). Problem jest z moimi sąsiadami. Mówią, że dla nich zapach ten nie jest przyjemny. Czy mam ich ignorować?
2. Chciałbym sprzedać swoja córkę jako niewolnice, za karę, jak to opisuje 2 Ks. Moj. 21:7. W tych czasach, jaka byłaby, według Pana, najlepsza cena?
3. Wiem, że nie powinienem mięć kontaktu z kobietą podczas jej nieczystości miesięcznej (3 Ks. Moj. 15:19-24). Problem jest, jak się tego dowiedzieć? Usiłowałem zapytać, ale one często były obrażone moim pytaniem.
4. Moja żona po wielu latach strąciła upodobanie w moich oczach. Znienawidziłem ją, gdyż odkryłem w niej odrażająca cechę, gadulstwo. Wypisałem jej list rozwodowy (5 Ks. Moj. 24) i chce ja odprawić, tylko nie wiem, jak go jej wręczyć. Osobiście, czy przez policje?
5. Mam jednego sąsiada, który uparcie chce pracować w dzień. szabatu. W 2 Ks. Moj. 35:2 jest jasno powiedziane, że ma być skazany na śmierć. Czy moralnie jestem zobowiązany, by go zabić sam?
6. Jeden z moich przyjaciół twierdzi, że nawet jeżeli jedzenie owoców morza jest obrzydliwością (3 Ks. Moj. 11:10), to mimo wszystko jest mniej gorsze od homoseksualizmu. Nie zgadzam się. Czy może Pan osądzić?
7. W 3 Ks. Moj. 21:20 jest powiedziane, że nie mogę się zbliżać do ołtarza Boga, jeżeli mam problem ze wzrokiem. Musze zdradzić, ze noszę okulary do czytania. Czy muszę mięć wzrok 20/20 lub czy można negocjować?
8. Większość moich przyjaciół obcina sobie włosy, również w tzw. kółka, mimo że jest to jasno zabronione 3 Ks. Moj. 19:27. Jak oni mają umrzeć?
9. Wiem, że wg 3 Ks. Moj. 11:6-8, jeżeli dotknę skóry martwego wieprza, staje się nieczysty. Ale czy mogę nadal grać w piłkę nożną, jeżeli będę nosił rękawice?
10. Mój wujek ma jedną żonę. Nie respektuje 3 Ks. Moj. 19:19, ponieważ sieje dwie różne rośliny na tym samym polu. Jego żona zresztą również, ponieważ nosi ubrania z dwóch różnych materiałów (mieszaninę bawełny i poliestru). Ma również zwyczaj przeklinania. Czy naprawdę musze zebrać całe miasto, by ich kamienować (3 Ks. Moj. 24:10-16). Czy nie moglibyśmy ich po prostu spalić żywcem podczas prywatnego zebrania rodzinnego, jak to zrobiliśmy dla tych, którzy sypiają z ich rodzina? (3 Ks. Moj. 20:14).
Jeżeli ludzie szepczą za twoimi plecami to tylko znaczy że ich wyprzedziłeś. | www.burnwater.pl
W pewnym biurze spedycyjnym młody spedytor przychodził do pracy punktualnie
o 8:00,a dokładnie o 16:00 wychodził do domu.
Kiedy pewnego dnia zbierał się do wyjścia o 16,
podszedł do niego kolega i powiedział szczerze:
-słuchaj, czy aby ci nie odbiło? Chcesz cały czas pracować tylko 8 godzin?!
Przecież zaraz cię mogą wywalić....
-Spokojnie, wyluzuj.... jestem na urlopie.

o 8:00,a dokładnie o 16:00 wychodził do domu.
Kiedy pewnego dnia zbierał się do wyjścia o 16,
podszedł do niego kolega i powiedział szczerze:
-słuchaj, czy aby ci nie odbiło? Chcesz cały czas pracować tylko 8 godzin?!
Przecież zaraz cię mogą wywalić....
-Spokojnie, wyluzuj.... jestem na urlopie.

Wczoraj wieczorem patrol policji bezlitośnie spałował listonosza. Do zdarzenia doszło po tym, jak jeden z policjantów nagle krzyknął, a przestraszony listonosz odruchowo powiedział "dobry piesek".
palik napisał(a):5. Mam jednego sąsiada, który uparcie chce pracować w dzień. szabatu. W 2 Ks. Moj. 35:2 jest jasno powiedziane, że ma być skazany na śmierć. Czy moralnie jestem zobowiązany, by go zabić sam?
Kurcze
http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=109
2 Sześć dni będziesz wykonywał pracę, ale dzień siódmy będzie dla was świętym szabatem odpoczynku dla Pana; ktokolwiek zaś pracowałby w tym dniu, ma być ukarany śmiercią.
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
magicadm napisał(a):KurczeFaktycznie
Poszukałem i mam :
http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=109
2 Sześć dni będziesz wykonywał pracę, ale dzień siódmy będzie dla was świętym szabatem odpoczynku dla Pana; ktokolwiek zaś pracowałby w tym dniu, ma być ukarany śmiercią.
żeby było śmieszniej według kalendarza kościelnego siódmym dniem jest SOBOTA... cóż, 99% społeczeństwa zachodniego musi niestety iść pod nóż
Wikipedia napisał(a):Biblia przekazuje opis stworzenia świata w ciągu 7 dni tygodnia. Bóg stwarzał świat przez 6 dni, a siódmego dnia (w szabat – sobotę) odpoczywał – stąd ostatni dzień tygodnia jest dniem świętym, poświęconym Bogu. W judaizmie i częściowo chrześcijaństwie świętym dniem odpoczynku, zgodnie z powyższym, jest sobota. Jednak główny nurt chrześcijaństwa zachowuje inny dzień odpoczynku – niedzielę (pierwszy dzień tygodnia wg Biblii), na pamiątkę zmartwychwstania.
W takim razie robimy to w brew Biblii i za przywództwem kościoła skazujemy się na śmierć?

<center>I am the 6th son of the 6th son of the 6th son I am the borged again son of war
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs
The devil made me do it</center>
<center>Moja "Twarzowa Książka"
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs
- Od: 8 kwi 2006, 00:04
- Auto: Mondeo 1.8 Zetec '99
Sorry, że z innej beczki ale muszę bo czuję, że mam taki obowiązek.
28.11.2007 podprowadzili mi Mazdę 6. Na szczęście immobiliser i antynapda zadziałały i złodzieje odjechali ok. 800 m. Cała elektryka rozgrzabana. Fura nie robi, osłony poodkręcane, pocięte, Webasto wywalone (sterownik) . POlicja abezpieczyła mi schowek od pasażera i inne czesci. Teraz będzie remont. UWAGA od policji dowiedziałem się, że tego dnia była to druga taka próba kradziezy M6 w kombiaku w Warszawie. Uważajcie na swoje ukochane magdy.
I coś dla Moderatora – Globy'ego. Skoro w poważnej sprawie proszę Cię, nie chcąc zaśmiecać innych wątków, byś dał hasło na formum, że dzieje się źle, że chcą nas okraść, a ty (nie Ty) tego nie czynisz przez dwa dni, to jesteś ...(same nieparlamentarne się cisną) niepoważny, a istotę Forum i Strony masz w nosie. U mnie masz czerwoną kartkę!
28.11.2007 podprowadzili mi Mazdę 6. Na szczęście immobiliser i antynapda zadziałały i złodzieje odjechali ok. 800 m. Cała elektryka rozgrzabana. Fura nie robi, osłony poodkręcane, pocięte, Webasto wywalone (sterownik) . POlicja abezpieczyła mi schowek od pasażera i inne czesci. Teraz będzie remont. UWAGA od policji dowiedziałem się, że tego dnia była to druga taka próba kradziezy M6 w kombiaku w Warszawie. Uważajcie na swoje ukochane magdy.
I coś dla Moderatora – Globy'ego. Skoro w poważnej sprawie proszę Cię, nie chcąc zaśmiecać innych wątków, byś dał hasło na formum, że dzieje się źle, że chcą nas okraść, a ty (nie Ty) tego nie czynisz przez dwa dni, to jesteś ...(same nieparlamentarne się cisną) niepoważny, a istotę Forum i Strony masz w nosie. U mnie masz czerwoną kartkę!
- Od: 29 lis 2006, 09:31
- Auto: Mazda 6 2.0 diesel Impression
Pempert napisał(a):I coś dla Moderatora – Globy'ego. Skoro w poważnej sprawie proszę Cię, nie chcąc zaśmiecać innych wątków, byś dał hasło na formum, że dzieje się źle, że chcą nas okraść, a ty (nie Ty) tego nie czynisz przez dwa dni, to jesteś ...(same nieparlamentarne się cisną) niepoważny, a istotę Forum i Strony masz w nosie. U mnie masz czerwoną kartkę!
jeśli c hodzi Ci o TEN wątek to chyba jesteś winien Globy'emu przeprosiny
<center>I am the 6th son of the 6th son of the 6th son I am the borged again son of war
- Od: 8 kwi 2006, 00:04
- Auto: Mondeo 1.8 Zetec '99
Czolgista napisał(a):jeśli c hodzi Ci o TEN wątek to chyba jesteś winien Globy'emu przeprosiny
a o jaki inny może chodzić?
Sporo ostatnio milusińskich którzy zaczynają od pretensji a potem przepraszają ....
Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale o 1:51 29 listopada wyslalem Ci mejlem informacje z podziekowaniem oraz adresem tego watku, ktory zalozylem niezwlocznie. Uprzedzilem takze, ze ze wzgledow zawodowych newsa na stronie dam pozniej. Przykro mi, ale nie wiem, skad problem komunikacji miedzy nami oraz forum.
Gość wchodzi zalany o 4 nad ranem do domu, w progu żona go pyta:
-Czemu tak późno??
-Aa, nie miałem się gdzie podziać.
Czym się różni teściowa od buldoga??
– Szminką
Wchodzi zebra do fotografa.
– Chciałabym zrobić zdjęcie.
– Kolorowe czy czarnobiałe??
– A [tiiit] Ci??
-Czemu tak późno??
-Aa, nie miałem się gdzie podziać.
Czym się różni teściowa od buldoga??
– Szminką
Wchodzi zebra do fotografa.
– Chciałabym zrobić zdjęcie.
– Kolorowe czy czarnobiałe??
– A [tiiit] Ci??
RASCALL | Studio Pielęgnacji Samochodów – www.rascall.pl
Profesjonalne kosmetyki samochodowe – www.motochemia.com
Dołącz do nas na Fejsie – www.facebook.pl/RascallPL
Profesjonalne kosmetyki samochodowe – www.motochemia.com
Dołącz do nas na Fejsie – www.facebook.pl/RascallPL
- Od: 6 mar 2007, 00:58
- Auto: Alfa Romeo 166
Kto zagrałby w meczu polskich klubów piłkarskich o najśmieszniejszych nazwach? Swornica Czarnowąsy z Gwiazdą Wielkie Oczy? Partyzant Kazimierz z Trotylem Zarębki? A może Grel Trute z Marabundą Stobierna?
<a href="http://www.sport.pl/sport/1,65026,4665894.html?as=1&ias=3&startsz=x">Poczet Klubów Polskich</a>
<a href="http://www.sport.pl/sport/1,65026,4665894.html?as=1&ias=3&startsz=x">Poczet Klubów Polskich</a>
nie dowcip, ale mysle ze fajne ogloszenie w zwiazku ze zblizajacym sie sylwestrem
""""ZAWIOZE NA BAL SYLWESTROWYI PRZYWIOZE Z POWROTEM O UMOWIONEJ GODZINIE. W RAZIE NIEDYSPOZYCJI DUZY BAGAZNIK I PELNA DYSKRECJA. NAJLEPIEJ KWARTET.PROSZE O OFERTY.JEZELI ZAJDZIE POTRZEBA MOGE PRZENIESC "ZGONY"POZDRAWIAM """"""""""""

""""ZAWIOZE NA BAL SYLWESTROWYI PRZYWIOZE Z POWROTEM O UMOWIONEJ GODZINIE. W RAZIE NIEDYSPOZYCJI DUZY BAGAZNIK I PELNA DYSKRECJA. NAJLEPIEJ KWARTET.PROSZE O OFERTY.JEZELI ZAJDZIE POTRZEBA MOGE PRZENIESC "ZGONY"POZDRAWIAM """"""""""""
- Od: 29 maja 2005, 23:38
- Auto: rozne

Kolega poszedł do sklepu:
<out> Jest wódka?
<sprzedawca> A jest osiemnaście ukończone?
<out> A jest koncesja?
<sprzedawca> Oj masz, zażartować nie można...
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje 
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i