fotokrak napisał(a):bkapust napisał(a):Nawet jak dostane fotke z fotoradaru ktory stoi rdzewiejac blyskajac laserami i podczerwieniami

to wkleje ja tutaj i bedzie ubaw

Swistak swistakiem Marco alerobienie zdjec przy lampie na podczerwien to nie ejst SF tylko drogowa rzeczywistosc

Ano i to np w anglii juz bardzo popularne, bardzo szeroko montowane na odcinkach gdzie są roboty drogowe, co kilkaset metrów robią wieszak i wieszają kamery nad każdym pasem, bywa że stawiają jedną, na poboczu, z tego co widziałem w TV taka kamera potrafi jednocześnie śledzić nawet do 10 pojazdów.
Jeszcze inny rodzaj to słup z kamerą na wzgórzu z odległości kilkuset metrów śledzi pojazdy w momencie wyłapania pojazdu z dużą prędkością robi max zbliżenie i kręci film, czasami powiadamia automatycznie patrol czy obsługę monitoringu.
Owszem w polsce nie ma jeszcze takich systemów, ale kto wie... być może nie długo, bo za dużo ludzi ginie.
Widziałem fotki z kamer bez błysku,z Niemiec i anglii widać nawet kto prowadzi bo kolega sobie kupił sportowe autko i jadąc do i z polski zbierał co się dało.[/quote]
Nie wierze w to. Jak dostane fotke z nocy to uwierze. Jakos niewyobrazam sobie jakby miala zlapac ostrosc bez blysku flesza.