Jak zdemontować blendę ?
Strona 1 z 1
hehe ............ jak sie domyslam, podpowiedzi sa podyktowane logika a nie praktyka
jesli sie myle to przepraszam.
rozebralem pol tylu od srodka bagaznika i sa faktycznie cztery kolki ale z nich wystaje gwint srub, ktore trzymaja blende i wynikalo by z tego ze lby tych srub sa na zewnatrz.
jesli sie myle to przepraszam.
rozebralem pol tylu od srodka bagaznika i sa faktycznie cztery kolki ale z nich wystaje gwint srub, ktore trzymaja blende i wynikalo by z tego ze lby tych srub sa na zewnatrz.
sa takie samochody, ktore chce sie miec. nie dlatego, ze sa niezwykle funkcjonalne, nie dlatego, ze spelniaja "twarde" oczekiwania ich posiadacza, ale dlatego, ze maja "to cos"
- Od: 8 paź 2004, 01:15
- Auto: volvo S80 i audi A6
Holly napisał(a):lby tych srub sa na zewnatrz
W blendzie, a pisząc o kołkach miałem na myśli wewnętrzny plastik w którym jest np. klapka zasłaniająca lewarek (tylko to trzeba zdemontować)
Holly napisał(a):podpowiedzi sa podyktowane logika a nie praktyka
Rozbierałem kiedyś cały tył w środku i na zewnątrz, nie pamiętałem tylko czy są tam wkręty czy nakrętki
- Od: 15 wrz 2004, 10:47
- Auto: Mazda 626GE 1.8 16V 95r.
u mnie jest tylko praktyka
sa nakretki tam palstik jest na kolki potem sciagasz palstik i twoim oczom ukazuje sie las "nakrtetek" hehe a dokladnie chyba 4 i je odkrecasz i sciagasz blende, jesli tam ich nie ma to miales dzwona a dokaldnie ktos wczesniej mial i pewnie na klej przykleil blede
opisze jeszcze raz jak to u mnie wyglada:
po zdjeciu plastikowej oslony za ktora jest lewarek (nie klapki tylko calego plastiku) faktycznie sa 4 plastikowe kolki, ktore rozstawem wskazywaly by na mocowanie blendy, tyle ze z nich wystaja tylko koncowki gwintow srub tak jakby byly wkrecone od zewnacz bagaznika.
w takim razie mam pytanie: czy sruby tylko przechodza przez te kolki i powinny miec nakretki, a skoro ich nie ma to znaczy ze blenda jest wklejona ?
wlasciwie to nie musze tego g... zdejmowac, tylko czy da sie wyjac [jaka?] lampe bez demontazu blendy ?
po zdjeciu plastikowej oslony za ktora jest lewarek (nie klapki tylko calego plastiku) faktycznie sa 4 plastikowe kolki, ktore rozstawem wskazywaly by na mocowanie blendy, tyle ze z nich wystaja tylko koncowki gwintow srub tak jakby byly wkrecone od zewnacz bagaznika.
w takim razie mam pytanie: czy sruby tylko przechodza przez te kolki i powinny miec nakretki, a skoro ich nie ma to znaczy ze blenda jest wklejona ?
wlasciwie to nie musze tego g... zdejmowac, tylko czy da sie wyjac [jaka?] lampe bez demontazu blendy ?
- Od: 8 paź 2004, 01:15
- Auto: volvo S80 i audi A6
Strona 1 z 1