Akumulatory
Ja preferuję banery i taki tez do drugiej mazdki zapisze. Przynajmniej firmowy produkowany w austrii a 74 Ah kosztuje 255 zł a taka sama centra plus 280. A tak wogule to akumulatory w dieslach mam nie dłużej jak dwa lata bo trzeciej zimy nie hcce sie denerwować a mieszkam na drugim piętrze 

- Od: 19 mar 2004, 18:03
Ja też "centra" mam w madzi, i miałem we fiacie
W porzedniej madzi miałem centrę (teraz czeka ją 5 zima u znajomego który ją kupił) i nie miałem problemów, pomimo że aku jest 42Ah a powinien być 60Ah, kumpel kupił do passata 1.6 D Jenoxa, ma go ok. 3 lat i też działa a w zimie musi się trochę wykazać.
- Od: 15 wrz 2004, 10:47
- Auto: Mazda 626GE 1.8 16V 95r.
Brat ma bosha w Fordzie z posrebrzanymi płytkami i zabezpieczeniem przed całkowitym rozładowaniem.
Zawsze zostaje jeszcze dość energii , żeby bez problemu zakręcić rozrusznikiem.
Niestety takie akumulatory są drogie.Może wie ktoś o tańszych z takim zabezpieczeniem i niekoniecznie z posrebrzanymi płytkami?
Zawsze zostaje jeszcze dość energii , żeby bez problemu zakręcić rozrusznikiem.
Niestety takie akumulatory są drogie.Może wie ktoś o tańszych z takim zabezpieczeniem i niekoniecznie z posrebrzanymi płytkami?
- Od: 2 wrz 2004, 19:21
- Auto: 626 GE FP LPG '94
Dzisiaj chcialem kupic Centre, ale nie ma moich wymiarow. Hehe. Wzialem akumulator z Piastowa. Zobaczymy. Poprzedni Baner wytrzymal cos okolo 4 lat.
the right man in the wrong place...
Achemenid napisał(a):Banery produkowany w polsce w B Bialej na zlecenie austriakow i pod ich szyldem z powodu jakosci . W austri gwarancja na akumulator 2 lata (dwa)!!!!!!!!!!!!
z tego co się spotkałem od kilku lat, (kupowałem w tym czasie 3 akumulatory, do różnych wozów) zawesze miałem 24 m-ce gwarancji
- Od: 21 paź 2003, 21:49
Czesc Specu! kup sobie Vartę 55 A/h....koszt ok 200 zł
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
100Ah
??
Chłopie, GE to nie kombajn Bizon!
Fabryka przewidziała w benzynowych GE akku 12V-65Ah. Innym istotnym parametrem jest tzw prąd rozruchu wyrażany w amperach. Myślę, ze np Centra Plus 70Ah i 540A jest w sam raz. Aha, przy wyborze akku zwróć uwagę, ze do GE potrzeba Ci z prawym "+".
Pozdr
SM

Fabryka przewidziała w benzynowych GE akku 12V-65Ah. Innym istotnym parametrem jest tzw prąd rozruchu wyrażany w amperach. Myślę, ze np Centra Plus 70Ah i 540A jest w sam raz. Aha, przy wyborze akku zwróć uwagę, ze do GE potrzeba Ci z prawym "+".
Pozdr
SM
- Od: 20 paź 2003, 17:16
- Auto: ma$da CA KL-ZE – już nie ;) & CA B6
Mazda 626 2.0 16v 1996 r G E sedan
- Od: 23 sie 2004, 13:27
Jeśli będziesz miał za mocny akumulator, to na krótkich odcinkach (po mieście, zwłaszcza w zimę) może się on niedoładowywać. Efekt będzie przeciwny do oczekiwanego, no i oczywiście wzrośnie Ci zapotrzebowanie na prąd z alternatora, czyli inne urządzenia mogą działać słabiej (np. żarówki) a większe obciążenie alternatora to większe zużycie paliwa.
Osobiście polecam maksymalny, jaki jest przewidziany w książce serwisowej do Twojej Madzi.
Powodzenia.
Ps. Nie zawsze większy – znaczy lepszy.
Osobiście polecam maksymalny, jaki jest przewidziany w książce serwisowej do Twojej Madzi.
Powodzenia.
Ps. Nie zawsze większy – znaczy lepszy.
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
No więc własnie w instrukcji obsługi dołączonej do GE fabryka podała akku 12V 65Ah, o prądzie rozruchu nie wspominają, więc powinien być pewnie akku o standardowym prądzie rozruchu, jakim dysponują normalne akku 65Ah.
Pozdrawiam
SM
Pozdrawiam
SM
- Od: 20 paź 2003, 17:16
- Auto: ma$da CA KL-ZE – już nie ;) & CA B6
Może temat już poruszany na forum , ale mam jedno pytanko. Jaki akumulator będzie najlepszy dla 323f, 16V,1.5, 1997r. Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
-
Gość