Teraz do rzeczy.
Wszedłem w posiadanie Mazdy 626 (GC 2.0i Turbo, Coupe, USA, 1987r.). Wersji na tyle dziwnej, ze nie znalazłem o nie wielu informacji to na stronie. Przede wszystkim o jej silniku. Jest to 2.0i Turbo. Mam do niej "Owner's Manual", ale jest tak ogólny, ze nic w nim nie ma (nie ma nawet ile ma KM...)
Samochodem przez 18 lat jeździł mój dziadek, teraz przesiadł się do nowszej Mazdy. Ta dostałem ja. Właściwie to dostałem ja po to żeby sprzedać, bo dziadek sobie z tym nie radził. Jest naprawdę fajna i może nawet bym ją sobie zostawił, gdyby nie przedni napęd. Od lat jestem miłośnikiem Forda (mam Capri, Taunusa i Granadę), więc już w fordzie zostanę no i w tylnym napędzie, którym jeździ mi się zdecydowanie lepiej.
Nie mniej, zanim sprzedam chciałbym się jak najwięcej o tym samochodzie dowiedzieć. nie jest łatwo bo to wersja USA i jak sądzę po informacjach zawartych na Waszej stronie silnik 2.0i Turbo nie jest "standardem".
Poza moja ciekawością ogólna jest tez kilka konkretnych zeczy na których mi najbardziej zależy. Nie działa turbo, chciałbym je naprawić zanim sprzedam samochód, ale nie wiem nawet gdzie szukać, a nowe przewyższyło by wartość auta, więc w grę wchodzi używka. Od czego dopasować?
Nie działa szyberdach, zanim zacznę szukać przyczyny, może jest jakaś "zwyczajowa" awaria dla tej wersji.
Puki silnik jest zimny dobiega z niego jakieś rzężenie, wiecie co to może być?
Ogólnie wersja jest chyba dość bogato uposażona i właściwie wszystko działa. Tak z pamięci na szybko:
elektryczne szyby
elektryczne lusterka
tempomat
spryskiwacze reflektorów
klimatyzacja
poduszka powietrzna
szyberdach
alufelgi
centralny zamek
Alarm fabryczny ( no właśnie tu tez nie wiem dlaczego lampka SECURITY świeci się non stop.
i jeszcze pewnie kilka innych rzeczy które teraz mi wypadły z głowy.
Ok, kończąc mój przydługi post, chciałbym Was prosić o pomoc i o wszelkie informacje dotyczące tego modelu i tego silnika.
wygląda mniej więcej tak:

pozdrawiam
Maciek Babecki vel spawn
ps. jaka może być realna cena za taki samochód?