Witam!
Mam 323f BJ 2.0 DITD 90KM, 99r, ABS,4 poduszki, klima, halogeny przeciwmgielne. Nikt o tym nie pisał ale to auto ma podgrzewane lusterka

co jest miłą niespodzianką.
Co do odczuć to silnik jest głośny (diesel) ale za to elastyczny i oszczędny (według książki 4,5l trasa/5,1 mieszany/6 z groszami miasto). Klima potrafi podniesc spalanie o 1l/100km.
Zawieszenie jest dobrze dobrane,trzyma się drogi i jest dość komfortowe.
Niestety kabina jest źle wyciszona. Szum z nadkoli, często skrzypią plastiki lub drzwi. Często tapicerka buczy (możliwe, że wina tkwi także w zużytych poduszkach silnika). Silnik DITD ma swoje wrodzone wady (cieknący przez piny zawór TCV, SPV, wrażliwość na złe paliwo). Standardową wadą BJ sprzed liftingu jest źle działający system srs, objawiający się choinką nie tylko w święta, czyli migającymi się lampkami srs. Winny jest system wykrywania obecności pasażera na pokładzie. Mnie jeszcze przydarzyła się usterka ABSu bardzo dotkilwa. Zepsuła się pompa absu! Prawie niemożliwe a jednak. Miałem wspomniany wcześniej wyciek ropy z TCV. Sącząca się ropa zniszczyła alternator i węże od chłodnicy.
Piszę głównie o wadach bo o nich warto wiedzieć ;p reszta to zalety. Auto polecam