Próbowałem zdjąc lampę żeby wymienić żarówkę. Odkręciłem dwa wkręty i nic. Lampa trzyma się mocno. Na rysunku pokazane są dwa zatrzaski. Zdejmował ktoś lampę? Trzeba pociągnąć, podważyć czy jest może inny sposób. Nie piszcie, że lampy są jednorazowe
Jak zdjąć tylną lampę
1, 2
Próbowałem zdjąc lampę żeby wymienić żarówkę. Odkręciłem dwa wkręty i nic. Lampa trzyma się mocno. Na rysunku pokazane są dwa zatrzaski. Zdejmował ktoś lampę? Trzeba pociągnąć, podważyć czy jest może inny sposób. Nie piszcie, że lampy są jednorazowe
Marek61 napisał(a)::D Mam to samo.Ale tak już jest.W innych autach podobnie-brak prawego.W Hance miałem obydwa stad moje zdziwienieSłowakowi pokaż Forum
Hej kolego.Co tam z tym swiatelkiem.Ja spadlem z krzesla ,jak zobaczylem co napisales

- Od: 25 lut 2007, 22:14
- Auto: Fiat Ulysse 2.0 Pb 136 km
Marek podlaskie napisał(a):Marek61 napisał(a)::D Mam to samo.Ale tak już jest.W innych autach podobnie-brak prawego.W Hance miałem obydwa stad moje zdziwienieSłowakowi pokaż Forum
Hej kolego.Co tam z tym swiatelkiem.Ja spadlem z krzesla ,jak zobaczylem co napisales![]()
![]()
A masz prawe przeciwmgielne??
A masz z tyłu oba swiatła cofania??
Jak masz to stawiam
Prawego nie mam.A cofania zobaczy sie,jutro.
A jak mam to kiedy stawiasz 

[quote="Marek61
Jak masz to stawiam
[/quote]Swiatelka mam dwa.Slowko sie rzeklo ,wiec kiedy

Jak masz to stawiam
Natychmiast kiedy to bedzie mozliwe --ASAP

Panie Boże. Dziękuję Ci za bezpośredni wtrysk podtlenku azotu, chłodnice międzystopniowe, turbosprężarki z łożyskami kuIkowymi i tytanowe sprężyny zaworu.
Amen.
Amen.
Witam
Przejrzałem forum i nigdzie nie mogę znaleźć jak wymienić żarówkę światła postojowego przód?
Robiłem już dwa podejścia, odkryłem, że trzeba wymontować plastikową śrubkę/spinkę łączącą lampę światła mijania i postojowego...
...ale co dalej; trzeba wypchnąć klosz, jakoś go podwadzić???
Przejrzałem forum i nigdzie nie mogę znaleźć jak wymienić żarówkę światła postojowego przód?
Robiłem już dwa podejścia, odkryłem, że trzeba wymontować plastikową śrubkę/spinkę łączącą lampę światła mijania i postojowego...
...ale co dalej; trzeba wypchnąć klosz, jakoś go podwadzić???
- Od: 9 wrz 2009, 10:32
- Auto: Mazda PREMACY 2,0 DiTD, 2002r.
Klosz światła postojowego trzeba wypchnąć do przodu, dobrze odtłuścić rękę i klosz, jedną ręką (koncami palców) ciągnąć za jego tylną krawędź a drugą sobie pomagać (coś jak zdejmowanie wsuwanej klapki baterii w większości telefonów komórkowych). Czasami ma się wrażenie, że zaraz coś się połamie, zwłaszcza paznokcie
.
Powodzenia.
Powodzenia.
Pozdrawiam
Tak mi się właśnie wydawało...
ale tak jak piszesz, bałem się, że coś pęknie... i choć dość bolesne to najmniej kosztowne byłyby moje paznokcie
Dziękuję za pomoc!
Będę walczył – a "póki walczysz jesteś zwycięzcą"
ale tak jak piszesz, bałem się, że coś pęknie... i choć dość bolesne to najmniej kosztowne byłyby moje paznokcie
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Dziękuję za pomoc!
Będę walczył – a "póki walczysz jesteś zwycięzcą"
- Od: 9 wrz 2009, 10:32
- Auto: Mazda PREMACY 2,0 DiTD, 2002r.
Witam.
Mam pytanie odnośnie lewej tylnej lampy, pękła plastikowa obódowa (lewy dolny róg – dziura po spotkaniu ze słupkiem). Gdzie można kupić (i czy wogóle można) sam plastik? Na alegro lampy chodzą po 250 zł ale jako całość. Muszę całą kupować czy znajdę samą obódowę zewnętrzną? Jestem z Białegostoku i sklepów z częściami ( i poradami) do Mazdy raczej tu nie uświadczysz.
Pozdrawiam
Mam pytanie odnośnie lewej tylnej lampy, pękła plastikowa obódowa (lewy dolny róg – dziura po spotkaniu ze słupkiem). Gdzie można kupić (i czy wogóle można) sam plastik? Na alegro lampy chodzą po 250 zł ale jako całość. Muszę całą kupować czy znajdę samą obódowę zewnętrzną? Jestem z Białegostoku i sklepów z częściami ( i poradami) do Mazdy raczej tu nie uświadczysz.
Pozdrawiam
- Od: 19 kwi 2009, 14:53
- Auto: Mazda Premacy 2.0 Disel 1999r
Witam,
Panowie, mam prośbę, jak w końcu należy zdjąć tylny klosz. Doszedłem do odkręcenia dwóch śrubek mocujących klosz i koniec – opór. Boję się mocniej ciągnąć aby go nie uszkodzić.
Muszę wymienić żarówkę stopu – sprawa pilna.
Z góry dzięki
Panowie, mam prośbę, jak w końcu należy zdjąć tylny klosz. Doszedłem do odkręcenia dwóch śrubek mocujących klosz i koniec – opór. Boję się mocniej ciągnąć aby go nie uszkodzić.
Muszę wymienić żarówkę stopu – sprawa pilna.
Z góry dzięki
Marko
- Od: 13 maja 2006, 19:12
- Auto: Mazda CX-3 2,0 SkyGo
klosze są zakręcone na dwóch wkrętach krzyżakowych, następnie blokuje zaczep u góry lampy, przesuwasz więc lampę na zewnętrzną stronę autka i zostaje jeszcze na dole kołek plastikowy na wcisk delikatnie z czuciem ciągniesz do siebie i wyskoczy bez problemu,
Ja wymieniałem żarówkę to do stopu.
Żarówka do stopu jest: 12V bez osłonowa wciskana dwuwłóknowa światło stop i pozycyjne (postojowe) 21W/5W
Ja wymieniałem żarówkę to do stopu.
Żarówka do stopu jest: 12V bez osłonowa wciskana dwuwłóknowa światło stop i pozycyjne (postojowe) 21W/5W
[img]http://www.wac.zum.pl/mazdaspeed1.jpg[/img]
MOJA MADZIA.... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=60481&highlight=premacy
MOJA MADZIA.... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=60481&highlight=premacy
- Od: 7 lip 2008, 09:22
- Auto: Mazda Premacy 2005(74KW-104KM)
1, 2